Ilves-vahti Jakub Málek torjui Liiga-debyytissään voiton Vaasassa

Ennen debyyttiään CHL:ssä maalilla hyvin torjunut Málek oli varma myös Liigassa.
Perjantai-illan kuuden ottelun Liiga-kierroksen kamppailusta yksi nähtiin Vaasassa, kun Sport isännöi Ilvestä. Ottelu päättyi vieraille lukemin 4–1. Tšekkivahti torjui Liiga-debyytissään 32 torjuntaa.

Sport sekä Ilves avasivat voittoisasti kautensa, sillä vaasalaisryhmä voitti JYPin ja tamperelaisjoukkue nollasi Ässät aiemmin tällä viikolla. Perjantain kierroksella nähty kohtaaminen päättyi Vaasassa vieraille lukemin 4–1.

Eetu Tuulola lähti ennenaikaisesti suihkuun

Avauserä käynnistyi kotijoukkueen vahvalla paineella ja Niko Hoviselle merkittiin ensimmäinen torjunta noin puolentoista minuutin kohdalla. Torjunnan jälkeen Ilves sai peliään liikkeelle, mutta kotijoukkue jatkoi hyvää ilmettään.

Sport joutui ottamaan illan ensimmäisen rangaistuksen, kun väärästä vaihdosta tuomittua joukkuerangaistusta meni kärsimään Jens Lööke. Ilveksen illan ensimmäinen ylivoima ei ollut yhtä tehokas kuin Ässiä vastaan. Joukkue ei päässyt kunnollisiin maalintekopaikkoihin.

Hetki tästä ja Dominik Mašín pakotti joukkueensa alivoimalle. Tšekkipuolustaja sai 54 sekunniksi seuraa Joona Ikosesta, mutta vieraiden tiivis alivoima pilasi isäntien maalintekoaikeet. Erän loppupuolella Ilves-hyökkääjä Eetu Tuulola taklasi Emil Johanssonia päähän ja Tuulolalle vihellettiin tilanteesta ulosajo. Ruotsalaispuolustaja ei palannut avauserässä kaukaloon

Sportin ylivoima oli kuitenkin tehotonta, eikä isännät päässeet montaakaan kertaa paraatipaikoille. Ennen erätaukoa tuomittiin kahdeksan sekunnin välein kaksiminuuttiset Jarkko Parikalle ja Shaun Heshkalle.

Videotuomarit saivat toisessa erässä töitä

Toisessa erässä erikoistilanteen jälkeen tasaisesti edennyt peli sai illan avausosuman, kun Ilves-kolmikko Aku Räty, Petri Kontiola ja Henrik Haapala järjestelivät kauniin maalin. Osuma merkittiin Haapalan nimiin.

Osuman jälkeen taisto jatkui tasaisena ja Hovisella sekä Liiga-debytantti Jakub Málekilla oli kohtuullisen rauhallinen erä. Sport meinasi tasoittaa ottelun, mutta Miro Nallin laukoman kiekon Turo Asplund ohjasi liian korkealla mailalla verkkoon ja maali hylättiin pitkähkön tarkistuksen jälkeen.

Sport lannistui hylätystä maalista ja Ilves lisäsi vauhtiaan. Jos vieraiden avausmaali oli kaunis, ei toinenkaan osuma ollut heikoimmasta päästä. Matias Mäntykivi syötti nätin syötön Petri Kontiolalle, ja vieraiden illan toinen maali näki päivänvalonsa.

Kontiolan maalin jälkeen pelin virtaus tasoittui, mutta kumpikaan vahti ei joutunut erän loppupuolella haastaviin tilanteisiin.

Sport juhli illan viimeistä maalia

Kolmas kaksikymppinen käynnistyi isäntien vahvalla hyökkäyksellä, joka ei kuitenkaan avausminuuteilla tuottanut maalia. Tamperelaisten jalat jäivät pukukoppiin, eikä vieraat saaneet montaakaan laadukasta paikkaa erän aikana.

Sport hallitsi erää, mutta erän maalinteon aloitti Ilves-kapteeni Eemeli Suomi. Isännät eivät masentuneet maalista, vaan joukkue jatkoi omaa hyvää peliään.

Kotijoukkue otti jo seitsemän minuutin kohdalla rohkeasti maalivahdin pois, mutta Les Lancaster rokotti laukomalla vieraiden neljännen osuman tyhjään maaliin oman puolustusalueen aloituksen jälkeen.

Tasaisen erän viimeisestä maalista vastasi Sport-puolustaja Juho Tommila tulisella laukauksella viimeisillä sekunnin sadasosilla. Tuomarit kävivät vielä tarkistamassa maalin videonauhalta.