Ilves taisteli itsensä voittoon ja historiankirjoihin

LIIGA / Raportti
Joose Antonen iski ottelun voittomaalin.
Kuva © Valtteri Vainio www.valtterivainio.com
Tasaväkinen kamppailu Sportin ja Ilveksen välillä päättyi lopulta tamperelaisvieraiden voittoon. Pisteiden saanti tuotti myös samalla historiaa, kun joukkue on kerännyt eniten pisteitä kymmenestä peräkkäisestä ottelusta.
Lähtökohdat 

Pitkän uurastuksen jälkeen Sport onnistui edellisiltana voittamaan Lukon jatkoajalla ja katkaisemaan tuskallisen pitkän tappioputkensa.

Maalivahtipelaaminen 

Stefan Stéen aloitti ottelun torjuntatyöt, mutta joutui toisessa erässä tekemään tietä virkaveljelleen. Ilveksen tasoitus livahti ruotsalaisveskarin ohi etukulmasta, ja tamperelaisten siirtyessä pian johtoon Niko Hovinen otti paikan maalilta. 

Hovinen teki kaiken voitavan, mutta ei onnistunut yksin pisteitä jättämään Kuparisaareen.

Puolustuspelaaminen 

Pakisto ei ollut terävimmillään maalin edustalla. mutta oli aktiivinen laitakamppailuissa ja hyökkäyksen tukemisessa. Niklas Nevalainen toi kauden ensimmäisellä osumallaan kotijoukkueen tasoihin.

Hyökkäyspelaaminen 

Hyökkäys jatkoi eilisillan uutteraa työntekoa ja onnistui yhtä monesti myös tupsukorvia vastaan. Turo Asplund sai viimeisen tilaisuuden nostaa Sport vielä kerran tasoihin rangaistuslaukauksella, mutta Ilves-vahti veti pidemmän korren.

Erikoistilanteet 

Ylivoima sai jälleen useita tilaisuuksia tehokkuuden parantamiseen. Ilveksen alivoima oli kuitenkin liian suuri seinä kiivettäväksi, vaikka Jesse Paukun osuma syntyi neljä sekuntia ylivoiman päättymisen jälkeen.

Vähemmän toivotumpi erikoistilanneketju joutui myös paiskomaan hommia, eikä joutunut yhtä kertaa enempää kaivamaan kiekkoa omasta verkosta.

Lähtökohdat 

Huimassa lennossa ollut Ilves oli valmiina tekemään historiaa Sportin kustannuksella. Edelliseen kymmeneen otteluun tupsukorvat olivat nöyrtyneet ainoastaan Lukolle.

Maalivahtipelaaminen 

Lukas Dostal jatkoi huimaa virettään Tappara-ottelusta, mutta joutui antautumaan Sportia vastaan kahdesti.

Ducksin varaama veskari torjuikin ottelussa 31 kertaa, mukaan lukien elintärkeän rangaistuslaukauksen.

Puolustuspelaaminen 

Ripeällä jalalla liikkunut alakerta oli vaikeuksissa fyysisyyden ja laitakamppailujen kanssa. Maalinedustalta maalin iskeneet Paukku ja Nevalainen saivat kaikessa rauhassa ohjata ja iskeä kiekon verkkoon.

Hyökkäyspelaaminen 

Hyökkäys pyrki Sportin alueelle laitoja pitkin ja onnistui onnekkaasti nousemaan ottelussa tasoihin. Tuomas Salmela laukoi laidan ja b-pisteen välistä maalia kohti ja kiekko livahti ruotsalaisveskarin selän taakse.

Ilves kiitti Sportia epäonnistuneesta rangaistuslaukauksesta Panu Miehon laitettua kiekon tyhjiin seitsemän sekuntia myöhemmin.

Erikoistilanteet 

Samuli Vainionpää onnistui ylivoimalla viemään Ilveksen ensimmäisen kerran ottelussa johtoon, mutta enempää ylivoimaviisikko ei pystynyt tuottamaan onnistumisia.

Alivoima puolestaan ehti pitämään tilastonsa täydellisenä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo