Ilves ei antanut Sportille tälläkään kertaa armoa juhliessaan murskavoittoa

Eetu Tuulola laukoi pitkästä aikaa osuman, kun Ilves murskasi Sportin vieraskentällä
Keskiviikon viiden ottelun kierroksella Sport isännöi Ilvestä. Kauden kuudes keskinäinen kamppailu päättyi Ilvekselle lukemin 8–0. Eetu Tuulola onnistui maalinteossa 47 ottelun tauon jälkeen. Sairastuvalta palannut Jani Nyman jätti ottelun kesken.

Viimeisestä kahdeksasta ottelusta seitsemän voittoa napannut Ilves matkasi ennen yhdeksän ottelun tappioputkessa olleen Sportin vieraaksi. Kauden kuudes ja samalla viimeinen kohtaaminen päättyi vieraiden voitonjuhliin lukemin 8–0. Ilveksellä oli monia pelaajia tehopisteillä murskavoitossa.

Ilves lähti otteluun väkevästi laukoen avauserässä kaksi osumaa

Avauserä käynnistyi Ilveksen väkevällä hyökkäyspelaamisella, ja Sportilla oli vaikeuksia päästä keskialuetta pidemmälle. Viljami Nieminen pääsi läpiajoon reilun kahden minuutin kohdalla, mutta Jakub Málek nollasi vaivatta nuoren Sport-hyökkääjän ajatukset. Ilveksen ensimmäisen pitkän pyörityksen sai käyntiin Balázs Sebőkin johtama kolmosketju, jonka aikana vieraat pääsivät vaihtamaan kiekollisena tuoreita pelaajia kentälle.

Ottelun avausosuman laukoi vieraiden puolustaja Leo Lööf, joka tuuletti kauden neljättä maaliaan. Erän aikana tahtipuikko pysyi vahvasti Ilveksellä, eikä Sportille siunaantunut montaa laadukasta maalipaikkaa. Vieraiden erän isoin tahra tuli liian monesta pelaajasta tulleesta joukkuerangaistuksesta, jota kotijoukkue ei hyödyntänyt hyvistä paikoista huolimatta.

Kotijoukkueen vaisusta erästä huolimatta kannattajat pitivät hyvää tunnelmaa yllä. Nieminen oli joukkueen erän parhaimpia hyökkääjiä järjestellen muutamia maukkaita maalipaikkoja.Erän loppupupuolella Kasper Seppälä liukui vauhdikkaasti Málekin vartoimaan maaliin ja hyökkääjällä oli vaikeuksia päästä pois Ilves-maalista tšekkivahdin ollessa tiellä.

Lari Heikkisen huitomisrangaistus lisäsi kotijoukkueen hankaluuksia. Rasmus Reijola pomputti erikoistilanteen aikana useasti kiekkoa, kunnes Aku Rädyn jalkapallomainen rystynosto ohitti paraatitorjunnan jälkmainingeissa jäässä makavaan Reijolan ylivoiman loppuhetkillä.

Toisen erän aikana hylättiin ja juhlittiin osumia

Toisessa erässä vieraat jatkoivat omaa hyvää peliään, mutta kotijoukkue tuli tähän erään paremmalla jalalla kaukaloon avauserässäkin säväyttäneen Niemisen johdolla. Räty järjesti Henrik Haapalalle avopaikan, jonka Reijola torjui ilmiömäisellä torjunnalla. Erätauolla tuli Ilves-hyökkäykseen harmaita hiuksia, koska kakkosketjun Jani Nymania ei näkynyt avauserän jälkeen.

Erän alkupuolella Antti Pennanen haastoi tuomariston päätöksen hylätä maali, jossa Valtteri Hietanen antoi painetta Tommi Tikalle tämän mennessä kohti Reijolaa Eemeli Suomen laukauksen jälkeen. Tuomaristo piti hylkäyspäätöksensä voimissaan ja Ilvekselle tuomittiin uusi joukkuerangaistus epäonnistuneesta haastosta.

Vieraat pääsivät alivoimalla kahden pelaajan hyökkäykseen, josta Eetu Päkkilä lisäsi joukkueen johtoa kolmeen osumaan. Sportilla oli jälleen ylivoimalla suuresti vaikeuksia, vaikka tasakentällisin oli peli kohtuullista. Päkkilän maali ei jäänyt erän ainoaksi, sillä Jarno Koskiranta teki ensimmäisen maalinsa Ilves-paidassa ja kaksikko Suomi sekä Haapala namuttelivat Tikalle avopaikan maalintekoon.

Tuulola tiputti eläintarhansa pois harteiltaan kolmannessa erässä

Kolmas kaksikymppinen oli Ilvekseltä täyttä dominansia vahvasta johtoasemasa huolimatta, kun Sport ei päässyt kunnolla omalle hyökkäysalueelleen ottelun viimeisessä erässä. Kolmannessa erässä Viljami Haaralan neljän ja Mikko Salmion kahden minuutin rangaistukset antoivat mahdollisuuksia uusien maalien tekoon, mutta Ilveksen ainoa ylivoimaosuma oli Rädyn ensimmäisen erän viimeistely.

Toisen erän havaijikiekko ei päättänyt ottelun maalintekoa, koska Eetu Tuulolan kauden toinen, Tikan illan toinen ja Matias Mäntykiven kauden kymmenes osuma kasvattivat Ilveksen onnea ja Sportin tuskaa.

Mäntykivi ja Tuulola iskivät kolme tehopistettä sekä Tikka, Koskiranta, Räty, Sebők ja Suomi olivat kahden tehopisteen miehiä murskavoitossa. Tuulolan maalia juhli koko joukkue, sillä hyökkääjän laukoi viimeksi kauden ensimmäisessä ottelussa osuman. Málek torjui nollapelissään 13 torjuntaa, kun taas Reijola koppasi 20 kiekkoa.