Dufvan juhlaottelu päättyi Ilveksen karkeloon

LIIGA / Raportti
Vadim Žerenko varmisti Ilvekselle voiton 36 torjunnalla.
Kuva © Juuso Koro / @juusokuvaa
Sportin ja Ilveksen ottelu oli Sport-valmetaja Risto Dufvan uran 800. valmentama ottelu Liigassa. Kotkapaitojen juhlat eivät kuitenkaan saanut toivottua loppua, kun Ilves onnistui kampeamaan itselleen täydet pisteet matkaan.

Ottelu alkoi kotijoukkueen kannalta kivisesti. Vajaan kahden minuutin jälkeen Ilveksen hyökkäyskuvio kruunasi ottelun avausmaalin Jakub Kosin siirrettyä kiekon vapaalta tontilta Samuel Jukurin vartioimaan maaliin. Osuma oli myös hyökkääjän Liiga−uran ensimmäinen.

Sport piti pintansa ja yritteliäisyys tuotti kuitenkin kaivattua tulosta. Ensimmäisellä ylivoimalla Roope Talaja onnistui ohjaamaan Shaun Heshkan lähettämän kiekon verkon perukoille. Kotijoukkueen hyvä tempo tuotti myös johto−osuman, kun Henrik Eriksson onnistui Ilves−päädyn aloituksesta yllättämään Vadim Žerenkon.

Ensimmäisen erätauon jälkeen Ilves löysi itsensä jälleen vastaanottava osapuolena. Toisen rangaistuksen päätyttyä tamperelaisvieraat joutuivat kuitenkin kaivamaan kiekon omasta maalistaan Sebastian Stålbergin onnistuttua siirtämään vaasalaiset kahden maalin etumatkalle.

Ilveksen vuoro ottaa ohjat

Hetken pyristelyn jälkeen Ilves sai ottelun haltuunsa, ja näytti ettei ottelu ollut vielä ohi. Ensin Panu Mieho kavensi kirittävän määrän komealla yksilösuorituksella, ja vajaa minuutti myöhemmin Lester Lancaster paikkasi avauserän rangaistuksensa. 

Tamperelaisvieraat saivat hyvää aihiota tasoituksen jälkeenkin, mutta eivät kyenneet uusimaan johtoasemaansa toisessa erässä. Päätöserässä paine siirtyi puolelta toiselle ja maalintekopaikkoja ilmaantui kummallekin osapuolelle.

Ilves kuitenkin onnistui ponnistamaan takaisin johtoon, kun Leo Lööfin laukaus löysi tiensä Sportin verkkoon. Tamperelaispuolustus kesti loppuun saakka, ja lukemat 3−5 kaunisteli tyhjään maaliin Joona Ikonen.

Vuosi 2022 ei ole alkanut kirkkaimmassa valossa Sportille. Edellisessä kymmenessä ottelussa Sport on voittanut ainoastaan kaksi, ja pisteitä on kertynyt kahdeksan. Sport kuitenkin jatkaa taistoaan pudotuspelipaikasta perjantaina, kun kotkapaidat suuntaavat Hämeenlinnaan. Ilves puolestaan matkaa samana päivänä Helsinkiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo