HPK päätti Sportin kotitaian − Nenosen alivoimamaali jatkoi HPK:n voittoputkea

LIIGA / Raportti
Markus Nenonen nousi illan ratkaisijaksi.
Alussa peliään etsinyt Sport sai ottelun puolessa välissä kiinni pelistään. Vaasalaiset näyttivät kolmannessa erässä menevän jo HPK:n ohi, mutta yllättävä alivoimamaali käänsi ottelun vieraille.

Sport ja HPK tarjosivat katsojille tasaisen ja viihdyttävän kamppailun. HPK aloitti ottelun vahvasti, mutta pelin edetessä Sport otti pelin haltuunsa. Päätöserän loppupuolella HPK pääsi kuin salama kirkkaalta taivaalta iskemään voittomaalin. Samalla Sportin kuuden ottelun mittainen kotivoittoputki päättyi. HPK:n uusi päävalmentaja Jarno Pikkarainen on aloittanut HPK-pestinsä kolmella puhtaalla voitolla.

Keskiviikko-illan kamppailu käynnistyi vieraiden painostuksella. Karvauspeliään Pikkaraisen aikana nostanut HPK sai heti ottelun alussa paljon hyökkäyspään riistoja. Ottelun avausminuuteilla vieraiden Matt Marcinew oli lähellä maalintekoa.

Pikkaraisen tulon myötä hämeenlinnalaisten puolustuspelaaminen on ottanut roimia harppauksia eteenpäin. Tyhmät virheet on karsittu pois, ja samalla viisikkopelaaminen on tiivistynyt selvästi. Hyökkäyspelissä onnistumiset ovat ruokkineet itseluottamusta.

Avauserän ainokaisesta vastasi HPK, kun ajassa 14.03 puolustaja Arttu Pelli iski maalinedustalta ottelun avausmaalin. Maali syntyi siirretyn rangaistuksen aikana. Hämeenlinnalaiset saivat erän lopussa vielä kiekon maaliin, mutta osuma hylättiin, sillä HPK-hyökkääjä potkaisi kiekon maaliin.

Toisen erän alkupuoliskolla HPK pystyi jatkamaan vahvaa pelaamistaan, ja sen seurauksena Joel Janatuinen ampui 2−0-osuman. Tämän osuman jälkeen Sport otti pelin haltuunsa selvästi. Kotkapaidat alkoivat voittamaan kamppailuita, ja vieraat joutuivat jatkuvasti puolustamaan. Kotijoukkueelta vahvoja otteita esitti parivaljakko Olavi Vauhkonen - Lassi Vanhatalo.

Huima päätöserä

Kolmannen erän alkuun Sport tuli kuin ärsytetty koiralauma. Punapaidat jatkoivat vahvaa kamppailupelaamista, ja myös laukauksiin saatiin lisää terävyyttä ja suoraviivaisuutta. Ajassa 41.33 Sport-kultakypärä Henrik Eriksson ampui 1−2-kavennusmaalin. Viisi minuuttia tämän jälkeen läpi illan vahvasti pelannut Vanhatalo ampui terävällä laukauksella ottelun tasoihin.

Sport pääsi kolmannessa erässä pelaamaan kolme kertaa ylivoimalla, mutta loistavasti uhrautunut HPK esti kotijoukkueen aikeet. HPK iski lopulta ottelun ratkaisun, kun Markus Nenonen ampui rannelaukauksella vieraiden 3−2-johtomaalin. Artturi Toivola laukoi lopuksi 4−2-päätöslukemat tyhjään maaliin.

Sport matkustaa perjantaina KooKoon vieraaksi. HPK kohtaa perjantaina Oulussa Kärpät.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo