HPK onnistui nostamaan osakkeitaan ja laskemaan Sportin osakkeita pudotuspeleihin

LIIGA / Raportti
Eetu Tuulola iski voittomaalin käyttämällä päätään kirjaimellisesti.
Kuva © Saimi Airaksinen
Sportin ja HPK:n kiivas kamppailu Kuparisaaressa päättyi värikkäiden vaiheiden jälkeen vieraiden eduksi. Hämeenlinnalaisten voitto tietää Sportille pienempiä mahdollisuuksia päästä kymmenen parhaan joukkoon.
Lähtökohdat 

Sportilla on edessään kenties Liiga-historiansa tärkeimmät ottelut, mikäli kotkapaidat haluavat lykätä lomille lähtöänsä viimeisellä pudotuspelipaikalla. Jyri Niemi ja Roope Talaja pääsivät takaisin kokoonpanoon, mutta vaihdossa pelikieltoa saivat Tommi Tikka ja Jesse Paukku.

A-junioreista saatiin uusi debytantti, kun Sportin edustuspaidan puki ensimmäistä kertaa päälleen Eemil Erholtz. Erinomaisin ottein pelanneet Heikki Harju ja Eemeli Ylitalo jatkavat myös kokoonpanossa.

Maalivahtipelaaminen 

Sami Aittokallio joutui avauserässä torjumaan omiensakin yrityksiä. Viivelähtö maalin takaa ei ottanut tuulta alleen ja Tony Sund kokeili oman maalivahtinsa hoksottimia, mutta Aittokallio piti luistimet kiinni toisissaan. Aittokallio piti Sportin mukana ottelussa 31 torjunnalla.

Puolustuspelaaminen 

Sportin puolustuspelaaminen oli ottelun alussa vaikeuksissa hämeenlinnalaisten pyörityksen alla. Pakisto pystyi kuitenkin pitämään vastustajan parhaimmat pelaajat poissa elementeistään.

Ensimmäisen huilin jälkeen vaasalaisten puolustus joutui aiempaa enemmän köysien varaan. Aikalisä ei tuonut toivottua tulosta ja alivoimanelikko joutui nöyrtymään ensimmäisen kerran.

Hyökkäyspelaaminen 

Ensimmäisen erän hanakan hyökkäyksen jälkeen Sport löysi itsensä viisikkopuolustuksesta karhunosan toisessa kolmanneksessa. Vaasalaisisännät onnistuivat kuitenkin erän lopuilla luomaan tarvittavan hyökkäyksen ja Olavi Vauhkosen periksiantamattomuuden ansiosta kolmanteen erään siirryttiin tasalukemissa.

Päätöserässä viimeistely ei onnistunut, eikä Sport päässyt ratkaiseville sektoreille HPK:n hanakkaan puolustuksen läpi.

Erikoistilanteet 

Kumpikaan erikoistilannepelaaminen ei ollut Sportilta onnistuakseen. Alivoima joutui antautumaan kahdesti Ylitalon istuessa rangaistusaitiossa, eikä ylivoimakaan saanut kiekkoa verkkoon kuvioiden päätteeksi.

Lähtökohdat 

Kärkikuusikossa majaileva HPK tarvitsee tililleen pisteitä pysyäkseen viimeisen kotiedun kannassa jatkopelejä varten. 

Maalivahtipelaaminen 

Antti Karjalaisella oli torjuntatöitä ensimmäisessä ja viimeisessä erässä. Toisessa erässä HPK-veskari joutui torjumaan kiekon vain kerran, mutta joutui myös päästämään yhden ohitseen. Kokonaisuudessaan voitto vaati Karjalaiselta 19 torjuntaa.

Puolustuspelaaminen 

Alussa HPK:n pakisto joutui hikisimpään iltapuhteeseen. Ottelun edetessä vierasjoukkueen alakerta sai tehokkaammin pidettyä Sportin poissa pahimmilta paikoilta ja antoi Karjalaiselle tarvittavan tilan ja ajan.

Hyökkäyspelaaminen 

Kerhon hyökkäys tasaviisikoin pääsi parempaan vauhtiin toisessa erässä ja laittoi kotijoukkueen puolustuksen tiukille. Kiekko löytyi Sportin maalista kahdesti, mutta Filip Krivosikin osuma hylättiin helpohkosti Antti Pennasen haastosta huolimatta.

Erikoistilanteet 

Alivoima oli paikka paikoin vaikeuksissa, mutta ylivoima onnistui tarvittavan määrän. Jere Innala jatkoi hyvää kauttaan tarkan poikittaissyötön päätteeksi ja toisessa osumassa Eetu Tuulola ohjasi päällään kiekon Aittokallion selän taakse.

Erikoista 

Päätöserässä jaettiin kristillisen tasajaon tavoin rangaistukset kummallisesti molemmille leireille, eikä Sport-kannattajat sulattaneet tätä helpolla. Pelikatkoa tulikin piakkoin jäälle lentäneen tavaran vuoksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo