Vaasassa juhlittiin urakalla – Sport takoi maaleja Keräsen ja Tommilan saavuttaessa rajapyykit

Jens Lööke viimeisteli Sportin viidennen maalin voitossa HIFK:ta vastaan.
Vaasassa juhlittiin kunnolla Sportin voittaessa HIFK:n selvin 6–1 luvuin. Kotijoukkueen Janne Keräselle illan ottelu oli uran 800:s ja joukkuetoveri Juho Tommilalle 400:s. Sportin huippuvireinen ykköskenttä oli jälleen kerran tehokkaana.

Sportin ja HIFK:n kohtaaminen alkoi juhlallisuuksilla. Sportin Juho Tommilalle ottelu oli 400:s Liiga-peli. Suuremmat huomionosoitukset sai kuitenkin toinen Sport-pelaaja Janne Keräsen pelatessa uran 800:nnen Liiga-ottelunsa.

Juhlat jatkuivat myös itse ottelussa. Kotijoukkue Sport pelasi väkevän ottelun ja järjesti kauden ennätysyleisölleen todelliset maalijuhlat kukistaen HIFK:n tennisluvuin 6–1.

Ykköskentän huippuvireisten ruotsalaisten lisäksi vaasalaisten kolmoskenttä Keränen–Teemu VäyrynenJesse Paukku oli tehokkaalla pelipäällä kaikkien summatessa ottelusta kaksi tehopistettä.

Sport jyräsi avauserässä

Ottelu alkoi vauhdikkaasti molempien joukkueiden karvatessa aktiviisesti syvältä. Avausmaali nähtiin jo vajaan neljän minuutin pelin jälkeen Paukun namuteltua Väyrysen maukkaasta jättösyötöstä lukemiksi 1–0. Vahvan panoksen avausmaalin syntyyn toi myös kakkossyötön maaliin merkkauttanut Keränen, jonka karvauspelaaminen käynnisti tilanteen.

Hetki tästä kotijoukkue siirtyi 2–0-johtoon ylivoimalla Simon Hjalmarssonin lauottua Shaun Heskan syötöstä Sportin toisen maalin. Heti perään kotijoukkueen Lari Heikkistä rikottiin läpiajossa ja Jens Lööke sai mahdollisuuden lisätä Sportin johtoa, mutta tämän rangaistuslaukaus osui maalin ulkorautoihin.

Kotijoukkueen vahvan avauserän kruunasi kapteeni Sebastian Stålbergin alivoimamaali. Hjalmarsson levitti kiekon poikkikentän Stålbergille, joka nosti röyhkeän haaston päätteeksi alivoimalla lukemiksi 3–0.

Tasaisempi kolmen maalin erä

Vierasjoukkue IFK tuli toiseen erään ryhdistäytyneenä. Se sai toiseen erään toivomansa alun Kristian Vesalaisen kavennettua ylivoimalla tilanteeksi 3–1.

Tasaisemmasta erästä huolimatta vaasalaiset veivät myös toisen erän nimiinsä. Sport jatkoi maalitehtailuaan erän lopulla, kun ensin Liigan pörssikärki Axel Holmström ohjasi ylivoimalla kotijoukkueen neljännen maalin. Vain hetki tästä Lööke viimeisteli luvuiksi 5–1.

Enempää maaleja erässä ei enää nähty ja tauolle siirryttiin Sportin tukevassa johdossa.

Erä ja ottelu: Vaasan Sport

Päätöserässä Sport jatkoi väkevää esitystään ja pyöritti peliä vaivattoman näköisesti. Maaleja ei kuitenkaan viimeisessä erässä nähty kuin yksi Paukun iskettyä illan toisensa juhlakalu Keräsen juonikkaasta syötöstä.

Holmström oli lähellä tehdä vielä Sportille seitsemännen maalin, mutta puolustajana tuurannut IFK:n Iiro Pakarinen torjui tämän laukauksen. Näin ollen lauantai-ilta Vaasassa päättyi kotijoukkueen juhliin tennisluvuin 6–1.

Isäntien tehomiehinä kunnostautuivat kolmen pisteen iltaa viettäneet Hjalmarsson (1+2) sekä Heshka (0+3). 800:tta otteluaan pelannut Keränen merkkautti pelissä kaksi maalisyöttöä.

Voitto-ottelua oli seuraamassa Sportin tämän kauden ennätysyleisö, 3123 katsojaa, jotka pitivät pelissä upeaa tunnelmaa.