HIFK raastoi kolme pistettä Vaasasta

HIFK oli tehokas paikoissaan.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Vaasan keskiviikkoillassa pelattiin jälleen jännittävä ja vauhdikas jääkiekko-ottelu. Vierasjoukkue HIFK oli ottelussa tehokkaampi ja vei pisteet mukanaan lukemin 3–2.

Vaasassa käytiin vauhdikas keskiviikkoillan Liiga-ottelu Sportin ja HIFK:n välillä. Ottelusta ei tunnetta puuttunut. Yleisö sai nauttia vauhdista ja jykevistä taklauksista.

Ottelun avauserässä kotijoukkue Sport sai heti vahvan alun ja pystyi pyörittämään pitkän ajan HIFK:n hyökkäysalueella. Avausmaali syntyikin pian tämän jälkeen vastahyökkäyksestä Tyler Nannen lauottua komeasti kiekon oikeaan ylänurkkaan. Joukkueen edellinen ottelun ensimmäinen maali syntyi kuukausi sitten TPS:n vieraana.

Kotijoukkue sai johtomaalistaan lisää energiaa ja pystyi luomaan muutaman hyvän paikan heti osuman jälkeen. Hyvä energia sai kuitenkin hidasteen, kun Victor Westermarck otti ottelun ensimmäisen rangaistuksen. HIFK:n ylivoima tuotti välittömästi tulosta Eetu Koivistoisen lauottua vierasjoukkueen tasoihin.Tasoitusosuman jälkeen vierasjoukkue sai oman pelinsä rullaamaan paremmin ja luotua vaarallisia maalintekopaikkoja.

HIFK:n hyökkääjä Jere Innala otti kuitenkin rangaistuksen päähän kohdistuneesta taklauksesta ja Sport pääsi yrittämään johto-osumaa ylivoimalla. Kotijoukkueen ylivoima rullasi mallikkaasti, kunnes Teemu Tallberg pääsi läpiajoon, josta sai hankittua rangaistuslaukauksen. Rangaistuslaukauksen suoritti Olli Palola ja hän ujutti kiekon maalivahti Rasmus Reijolan haaroista sisään.

Toinen erä alkoi avauserän tapaan vauhdikkaasti ja Sportin kovalla rynnistyksellä. Erän ensimmäiseen viiteen minuuttiin ei vierasjoukkue päässyt juuri olleenkaan Sportin hyökkäysalueelle. Kymmennen minuutin jälkeen HIFK sai oman pelinsä jälleen hieman ruotuun ja joukkue saikin luotua muutaman maalipaikan, mutta maalivahti Reijola työskenteli loistavasti maalin suulla.

Erän edetessä vierasjoukkue otti entistä enemmän erää hallintaansa, mutta Sport pelasi ja heittäytyi erittäin uhrautuvasti kiekon eteen. HIFK iski kolmannen maalinsa pitkän pyörityksen jälkeen puolustaja Sam Jardinen lauottua kiekon ohi Reijolan. Erän lopussa tilanteet hieman tasaantuivat, eikä maaleja enään toisessa erässä nähty.

Ottelun viimeinen erä alkoi vierasjoukkueen hallinnalla. Ensimmäisten minuuttien aikana pystyi haistamaan vierasjoukkueen neljännen maalin, mutta Sport oli eri mieltä iskiessään ottelun toisen maalinsa komeasta vastahyökkäyksestä. Sportin hyökkääjän Sebastian Stålbergin oli helppo laukoa kiekko reppuun Roope Talajan upeasta syötöstä.

Kavennusosuman jälkeen Sport sai lisää uskoa tekemiseensä ja pystyi luomaan ajoittain vaarallisia maalintekopaikkoja. Sportin kova paine tuotti erän loppuvaiheessa tulosta, kun Jardien otti rangaistuksen kiinnipitämisestä ja antoi Sportille mahdollisuuden kaventaa ottelun ylivoimalla. HIFK:n alivoima selvitti kuitenkin tilanteen, eikä tasoitusosumaa syntynyt. Ottelun lopusta saatiin melkoinen jännitysnäytelmä, kun Sport yritti vimmatusti tasoitusosumaa, mutta HIFK:n puolustus kesti ja pisteet matkasivat Helsinkiin.