Tehokas Ässät voitti Vaasassa – Joe Morrow iski kaksi maalia debyytissään

LIIGA / Raportti
Nicolai Meyer iski ottelussa kaksi maalia.
Kuva © Tiia Mahkonen
Vaasan Sport aloitti ottelun vahvasti, mutta Ässät oli varmempi maalipaikoissaan, ja kolme pistettä matkasivat Poriin. Ässien nuorisoketju oli erittäin näkyvä koko ottelun ajan, ja Joe Morrow otti heti debyytissään ison roolin.

Vaasassa nähtiin viihdyttävä jääkiekko-ottelu Sportin kohdatessa Ässät Kuparisaaressa. Maaleja nähtiin heti avauserässä, ja molemmat hyökkäsivät paljon päästä päähän. Ässät oli kuitenkin tällä kertaa varmempi maalipaikoissaan.

Ässät pystyi puolustamaan hyvin Sportin pois vaarallisilta maalipaikoilta. Maalivahti Linus Söderström pystyi myös venymään tärkeisiin torjuntoihin.

– Hyvä parannus viime pelistä. Pystyttiin puolustamaan hyvin ja maalivahtipeli oli erittäin hyvää, Roni Hirvonen kertasi ottelun kulkua pelin jälkeisessä haastattelussa.

Kanadalaispuolustaja Joe Morrow oli loistava liigadebyytissään iskien kaksi maalia.

– Hyvin tuli sisään, tosiaan kun viimeksi viime vuonna pelannut. Toistaiseksi ollut hiljainen äijä, mutta eiköhän siitä vielä koppipelaaja synny, Hirvonen hymähti.

Ässien tehokkuus ratkaisi tasaisen ottelun

Avauserä oli melko vauhdikas. Erässä nähtiinkin kaksi maalia. Sportin maalista vastasi Janne Keränen ylivoimalla Turo Asplundin upeasta syötöstä. Ylivoiman jälkeen Sport otti ottelusta hallinnan ja saikin paljon maalipaikkoja, mutta Ässien maalivahti Linus Söderström kesti Sportin tulituksen. Erän lopussa Jakob Stenqvist syöttö loistavasti Nicolai Meyerille, joka tasoitti ottelun.

Toinen erä oli avauserää tasaisempi. Peli aaltoili päästä päähän, mutta vaaralliset maalipaikat jäivät syntymättä erän alussa. Erän loppupuolella Ässät sai pienen otteen ottelusta. Ässät meni ottelussa johtoon Joe Morrow'n komealla laukauksella viivan tuntumasta. Maali oli kanadalaisen puolustajan ensimmäinen liigassa.

Ässät iski ylivoimamaalin heti kolmannen erän alkuun, kun Morrow laukoi illan toisen osumansa. Ässien kolmannen osuman jälkeen hallinta meni hieman Sportille, mutta turhat jäähyt häiritsivät vaasalaisten haaveita kavennusosumasta. Nicolai Meyer sinetöi Ässille voiton iskemällä kiekon tyhjään reppuun kaksi minuuttia ennen loppua.

Päivitetty 19.1.2021 klo 23.07: haastatellun nimeksi muutettu Otto Kivenmäen tilalle Roni Hirvonen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo