Sport onnistui katkaisemaan tappioputkensa – Ässät oli jäljessä läpi ottelun

Valtteri Viljanen onnistui maalinteossa toisessa erässä.
Ässät oli vastaanottava osapuoli Vaasassa, kun Sport onnistui katkaisemaan tappioputkensa. Vaasalaiset olivat koko ottelun porilaisia edellä ja Sport otti selkeän voiton lukemin 5–1.

Sport oli selvästi paremmalla jalalla liikenteessä ottelussa. Ensimmäisessä erässä joukkue pääsi toistuvasti hyvällä vauhdilla hyökkäysalueelle. Ässät aiheutti myös itselleen harmia useammalla oman alueen kiekonmenetyksellä.

Sportin hallinnasta huolimatta Ässät sai ottelun ensimmäisen ylivoiman, mutta ei saanut juurikaan mitään aikaiseksi sen aikana. Ylivoima kuitenkin auttoi Ässiä pääsemään hieman paremmin peliin mukaan.

Alivoiman jälkeen Sport jatkoi vahvaa pelaamista ja pystyi hyödyntämään oman ylivoimansa. Shaun Heshka iski komealla lyöntilaukauksella kiekon ohi Ässät-vahti Niklas Rubinin.

Ässät pääsi vielä toistamiseen erän lopussa ylivoimalle, mutta heti sen päätyttyä Sport onnistui toistamiseen. Joukkue onnistui riistämään kiekon Ässien puolustusalueella ja Juuso Pulli pääsi iskemään tilanteeksi 2–0. Tästä tilanteesta mentiin toiseen erään.

Ässät jäi pahasti Sportin jalkoihin

Sportin vahva meno jatkui toisessa erässä. Erän alussa Simon Hjalmarsson pääsi iskemään Sportin jo kolmen maalin johtoon hyökkäysalueen kiekonriiston jälkeen. Tämän maalin myötä Ässät vaihtoi maalille Rasmus Korhosen.

Ässien pelaamista sävytti myös toisessa erässä toistuvat puolustusalueen kiekonmenetykset. Näiden myötä Sport pystyi jatkuvasti tuottamaan pyörityksiä ja maalipaikkoja.

Sport siirtyi ajassa 35:07 jo 4–0-johtoon Valtteri Viljasen maalilla, jonka alusti Axel Holmström. Erässä ei nähty enempää maaleja, joten näistä lukemista siirryttiin kolmanteen erään.

Kolmannen erän alussa nähtiin aaltoilevaa peliä, jossa paikkoja tuli molemmille joukkueille. Lopulta Ässien puolustaja Nikolas Matinpalo sai kiekon Sport-vahti Rasmus Reijolan selän taakse.

Kavennusmaali oli laiha lohtu, kun noin kymmenen minuuttia ennen ottelun päättymistä Jens Lööke vei Sportin 5–1-johtoon. Pelissä nähtiin vielä joitain paikkoja, mutta ei maaleja, joten nämä jäivät loppulukemiksi. Sportille tämä oli ensimmäinen kolmen pisteen voitto Ässistä sitten maaliskuun 2019.