Tapparalle kolmas perättäinen voitto − Anton Levtchi voiton takuumiehenä

LIIGA / Raportti
Tappara jatkoi vahvaa virettään Kisapuiston keskiviikkoillassa.
Kuva © Jarno Hietanen
Tappara kasvatti voittoputkensa kolmen ottelun mittaiseksi, kun joukkue haki täyden pistepotin Lappeenrannasta. SaiPa kaatui selvästi lukemin 1−6.

Tappara jatkoi hyviä otteitaan ja pelasi vahvan vierasottelun SaiPan vieraana. Tamperelaisryhmä oli lähes koko ottelun ajan potkun verran isäntien edellä ja hoiti paikkansa varmaotteisesti.

SaiPa tuli otteluun vahvasti ja avauserää ei ehtinyt kulua kuin reilut kolme minuuttia, kun SaiPan Tomáš Záborský pääsi viemään isännät johtoon napakan laukauksen turvin. Maali oli kultakypärää kantavalle slovakialaishyökkääjälle kauden kahdeksas.

Ensimmäinen erä eteni tämän jälkeen päästä päähän aaltoillen ja Tappara alkoi ottaa kenttätapahtumia haltuunsa. SaiPa pääsi erän jälkimmäisellä puoliskolla pelaamaan myös ylivoimaa, mutta joukkue ei pystynyt kasvattamaan johtoaan. Hieman ennen erätauolle siirtymistä Tappara tasoitti lukemiksi 1−1. Anton Levtchi ohjasi Michal Moravčíkin kovan laukauksen ohi maalia vartioineen Niclas Westerholmin.

Ottelun toinen erä tarjoili useita erikoistilanteita sekä yhden ylivoimamaalin. SaiPa aloitti erän kahden miehen alivoimalla ja Tappara käytti tilaisuutensa hyödyksi. Westerholm torjui eteensä Valtteri Kemiläisen viivalaukauksen, jonka jälkitilanteesta Jiří Smejkal pääsi siirtämään kiekon maaliin ja vei vierailijat johtoon vain parin minuutin pelaamisen jälkeen. Smejkal päätti samalla pitkän maalittoman putkensa, joka oli venynyt jo 17 ottelun mittaiseksi.

Maalin jälkeen molemmilla joukkueilla oli useita mahdollisuuksia lisämaaleihin ylivoimilla, mutta tehottomuus ratkaisupaikoissa esti tilanteen muuttumisen. Näin ollen erätauolle lähdettiin Tapparan johtaessa yhdellä maalilla.

Tappara kentän isäntänä kolmannessa erässä

Kolmas erä oli alusta saakka vierasjoukkueen juhlaa ja Tappara ratkaisi ottelun itselleen nopeasti. Ensin Blake Parlett muutti nopeasta vastahyökkäyksestä lukemiksi 1−3 ja vain minuuttia myöhemmin oli Teemu Suhosen vuoro kasvattaa johtoasemaa. 

Erän lähestyessä puoliväliään Levtchi pääsi yrittämään jo illan toista maaliaan rangaistuslaukauksesta, mutta tästä Westerholm veti pidemmän korren. Heti rangaistuslaukauksen perään Moravčík muutti kuitenkin lukemiksi 1−5 ja Levtchi kaunisteli vielä illan loppulukemat kolmannen erän lopun ylivoimalla Mário Grmanin istuessa jäähyaitiossa.

Tapparalle täysi pistepotti mukaan selkeän esityksen jälkeen. Voittajasta ei ollut epäselvyyttä missään vaiheessa ottelun aikana. Levtchi ja Moravčík käänsivät pelin omalle joukkueelleen, ja päävalmentaja Jussi Tapola oli pelin jälkeen tyytyväinen joukkueensa otteisiin. 

- Tiedämme, että peleissä voi tapahtua mitä tahansa ja hoidettiin oma pelimme kärsivällisesti. Alivoimamiehitykset pelasivat osuutensa hyvin ja jaksoivat taistella alivoimien aikana, joka oli varmasti yksi avain voittoon tänään. Anton Levtchi menee koko ajan eteenpäin ja on omaksunut keskushyökkääjän paikan hyvin ja pelaa jatkossakin samalla paikalla, Tapola kertoi CMoren haastattelussa ottelun jälkeen.

SaiPan yksi suurimpia parannuskohteita jatkoa varten on erikoistilannepelaaminen. Joukkueen alivoima on koko Liigan mittarilla tehokasta, mutta ylivoimapeli on todella heikkoa. Tämän illan ottelussa SaiPa pääsi pelaamaan ylivoimalla viidesti, mutta peliä ei saatu kunnolla pyörimään missään vaiheessa.

Lappeenrantalaisryhmä saa mahdollisuuden parantaa jo perjantaina, sillä joukkue aloittaa pitkän ottelurupeaman pelaten seuraavan reilun kuukauden aikana 15 kertaa. Tappara nähdään kaukalossa seuraavan kerran vasta viikon päästä perjantaina, jolloin joukkue matkustaa Jyväskylään JYPin vieraaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo