Tappara uinahti pahasti, mutta nappasi silti pisteet SaiPalta − kotijoukkue järjesti jännitystä loppuun

LIIGA / Raportti
Petteri Puhakka upotti Tapparan toisen maalin Juho Markkasen selän taakse.
Kuva © Topi Lainio
Tappara lähti selvänä ennakkosuosikkina kamppailuun Lappeenrannan Kisapuistossa ja jäällä nähty vastasi suurilta osin ennakko-odotuksia. SaiPa oli jo pahasti takaa-ajajan paikalla, mutta nousi kurkistelemaan pistesaalista.

Tappara pääsi Anton Levtchin osumalla jo ottelun alkuvaiheessa johtoon ja nappasi sen myötä myös kiekollisen hallinnan itselleen. Kirvesrintojen kiekonsiirtelyä haittasi lähinnä pelaajien omat harhasyötöt, sillä SaiPa ei juuri väliin ehtinyt.

Tahti jatkui samanlaisena läpi pelin ja Santtu Kinnusen kolmannen erän avausminuutilla iskemä 3−0-maali näytti ratkaisseen pisteiden kohtalon. Lopulta edes neljän maalin johto ei ollut riittää kirvesrinnoille, kun Pekka Virran ryhmä kiristi ruuvia ja tuli maalin päähän. Loppunumerot merkattiin kuitenkin Tapparan hyväksi 4−3.

Tappara hallitsi kenttätapahtumia

Tappara onnistui vyöryttämään pitkiä hyökkäyksiä SaiPan päätyyn läpi ottelun. Kirvesrinnat pystyivät konkretisoimaan päätyyn viedyt kiekon maalipaikoiksi laadukkailta sektoreilta. Kotijoukkueen veskari Juho Markkanen venyi moniin huipputorjuntoihin pitäen SaiPan jossain määrin kenttätapahtumissa mukana.

Avauserän lopulta alkanut parempi vaihe jatkui toiseen erään, kun SaiPa sai pakotettua Tapparan lyömään kiekon muutaman kerran hätäisesti pois puolustusalueeltaan. Torjuntavuoron saanut Kari Piiroinen ei kuitenkaan joutunut hikihommiin ja Tappara otti kiekon hallinnan itselleen pikapuoliin.

Tapparalla oli läpi ottelun laadukkaita maalipaikkoja, mutta viimeistely ei ollut sillä tasolla, jolla Markkasta olisi ohitettu kovin montaa kertaa. Kristian Kuusela pääsi nokikkain SaiPa-vahdin kanssa, mutta lopputulos oli sama kuin useassa muussakin vierasjoukkueen tilanteessa. Petteri Puhakka onnistui kuitenkin maalinedustalta tekemään 2−0-osuman.

SaiPa nousi hajuraon päähän

Vielä toisen erän puolella Tappara sai pelata neljä minuuttia ylivoimaa, kun Nick Halloran huitoi Joni Tuulolan silmäkulman auki korkealla mailalla. Sekä Tino Metsävainio että kuukauden sivussa ollut Marc-Olivier Roy pääsivät alivoimalla läpiajoihin, mutteivät onnistuneet ohittamaan Piiroista Tapparan veräjällä.

Kinnusen ja Patrik Virran pikamaalit heti toisen erätauon jälkeen nöyrryttivät SaiPan lopullisesti, eivätkä lappeenrantalaiset pystyneet haastamaan Tapparaa pisteitä kolmannessa erässä ollenkaan. Kuparisen kotijoukkue onnistui kuitenkin rikkomaan, kun Jukureista SaiPaan siirtynyt puolustaja Jaakko Haarti iski kiekon verkkoon.

Vaikka Tappara lopulta veikin pisteet, jätti viimeisten minuuttien lepsuili pienen negatiivisen virinän tamperelaisten iltapuhteesta. Valtteri Ojantakanen teki kotijoukkueen toisen, ja Halloran kolmannen. Viimeiset sekunnit Tappara joutui toden teolla puolustamaan johtoaan, mutta selvisi kuitenkin isolla säikähdyksellä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo