Pekka Virta saavutti ensimmäisenä päävalmentajana hurjan rajapyykin – TPS pilasi lappeenrantalaisten juhlaillan

Pekka Virta saavutti ensimmäisenä päävalmentajana 900 Liiga-ottelun merkkipaalun.
Kuva © Topi Lainio
Lappeenrannan perjantai-illassa juhlittiin SaiPan päävalmentaja Pekka Virran 900. Liiga-ottelua. Vierailija TPS pilasi SaiPa-kannattajien juhlat nappaamalla lähes tyylipuhtaan 4–1-voiton.

SaiPa pysyi hyvin ottelussa mukana, vaikka TPS vei kolme pistettä mukanaan maalein 4–1. Lappeenrantalaisryhmä laukoi ottelussa vastustajaa ahkerammin, mutta Lassi Lehtinen oli jälleen vahva veräjänvartija.

Perjantai-illassa kahden tehopisteen iltaa viettivät TPS:n Lauri Korpikoski ja Scott Kosmachuk.

TPS joutui ensimmäisessä erässä vetäytymään omalle puolustusalueelleen useampaan otteeseen, kun keltamustat painoivat aktiivisesti päälle luoden hyviä maalipaikkoja. Vierasjoukkue sai kiittää SaiPan heikon viimeistelyn lisäksi maalivahtiaan Lehtistä, joka piti lukemat tasoissa.

Erän loppuhetkillä TPS sai paremmin pelistään kiinni ja paikkoja siunaantui useampikin kappale. Turkulaisten ykkössentterillä Aarne Intosella oli jopa lähes tyhjä maali edessään, mutta kiekko ei sujahtanut Niclas Westerholmin selän taakse.

Rechin kauden kuudes maali

Turkulaisten pyöritys jatkui toisen erän ensimmäisellä minuutilla ja tulikuuma Anthony Rech iski illan avausmaalin ajassa 20.57. Maali oli ranskalaishyökkääjälle jo kauden kuudes.

Vierasjoukkue karkasi kahden maalin johtoon, kun kokenut Korpikoski pääsi puolittaiseen läpiajoon ja tökkäsi kiekon Westerholmin kilven ohi maaliverkkoihin. 36-vuotiaalle hyökkääjälle maali oli kauden kolmas.

Toisessa erässä laukaukset menivät TPS:n nimiin lukemin 7–5, kun ensimmäisen kaksikymppisen jälkeen kotijoukkue johti tilastoa laukauksin 9–7.

TPS nousi sarjataulukon kärkipaikalle

Kolmas erä alkoi rikkonaisesti jäähyjen vuoksi. Lopulta TPS:n illan kuudes rangaistus kostautui, kun Aaron Irving loi uskoa kotikannattajiin laukomalla SaiPan maalin päähän.

Kauaa ei kotijoukkueen ilo kuitenkaan kestänyt, ja lopulta TPS teki selvän eron SaiPaan voittamalla lopulta lukemin 4–1. Niklas Arell iski kauden avausmaalinsa tutussa paikassa, sillä ruotsalaispuolustaja teki viime kauden ainoan runkosarjamaalinsa niin ikään Lappeenrannassa.

Tyhjään maaliin loppulukemat näpäytti Topias Haapanen ajassa 58.45. Tätä ennen TPS:n mahdollista maalia käytiin tarkastamassa videolta, mutta päätuomari levitti kätensä keskialueella hylätyn maalin merkiksi.

Lappeenrantalaisten peli-into katosi, eikä se saanut enää kunnollista kirivaihdetta päälle. TPS tyytyi pääosin vain pelaamaan sekunnit kellosta pois helpon oloisesti.

Voiton myötä TPS on voittanut joukkueiden kymmenestä edellisestä kohtaamisesta peräti yhdeksän. Perjantai-illan voitto oli myös turkulaisten viides perättäinen, minkä ansiosta joukkue nousi sarjataulukon piikkipaikalle tasapistein Ilveksen kanssa.

SaiPalle tappio oli yhteensä neljäs edellisen viiden ottelun otannalla ja joukkue valahti sarjataulukon viimeiselle sijalle.