Lappeenrannassa nähtiin kolme ulosajoa – TPS nappasi kotiedun murskavoitolla

TPS jatkoi voittoputkessa. SaiPa kaatui murskalukemin.
Kuva © Topi Lainio
Lappeenrannan SaiPa isännöi Turun Palloseuraa runkosarjan päätöskierroksella. Ukrainan väreissä esiintynyt kotijoukkue keräsi illan ottelusta varoja hyväntekeväisyyteen Ukrainan avuksi. Pelillisesti kotijoukkue jäi vieraidensa jalkoihin.

Vierasjoukkue TPS lähti otteluun selvänä ennakkosuosikkina. Joukkueella oli panoksena runkosarjan neljäs sija eli kotietu pudotuspeleihin. SaiPalle ottelu oli paineeton, mutta kauden viimeiseen peliin tuskin oli vaikea latautua.

Ottelun avauserä eteni alusta alkaen tasaisissa merkeissä. Kumpikaan joukkue ei esittänyt hyökkäyspelissään ihmeitä, eikä maalivahteja juurikaan haastettu. SaiPalla oli hienoinen hallinta, mutta TPS:n avausmaali jäi erän ainoaksi osumaksi.

Avausmaali nähtiin, kun SaiPa pelasi ylivoimaa. TPS-puolustaja Ville Lajunen sai kiekon puolustusalueen kulmassa ja heitti pitkän roikkukiekon keskialueelle. Eetu Liukas nappasi kiekon ilmasta hanskallaan ja nousi hyökkäysalueelle.

Liukkaan poikittaissyöttö tavoitti mukaan hyökkäykseen nousseen Jack Rodewaldin, joka laukoi kiekon yläkulmaan ohi SaiPan maalilla Liiga-debyyttiään pelanneen Kalle Variksen.

TPS oli toisessa erässä selvästi niskan päällä. Niklas Arell lisäsi TPS:n johtoa ensimmäisellä Liiga-maalillaan. Maali syntyi jämäkälle peruspakille epätyypilliseen tapaan, kun Arell riisti kiekon SaiPan hyökkäyssinisellä, karkasi läpiajoon ja laukoi kiekon tarkasti yläkulmaan.

Seuraava maali nähtiin TPS:n viiden minuutin ylivoimalla. SaiPan Valtteri Lipiäinen taklasi TPS-puolustaja Johan Ivarssonia päähän ja sai tilanteesta ulosajon. TPS:n ylivoimakuvio toimi ja Mikael Pyyhtiä siirsi vieraat 3–0 johtoon Markus Nurmen ja Lajusen syötöistä.

Toisen erän viimeisenkin maalin teki TPS. Aarne Intonen riisti kiekon SaiPa-maalin takana ja löysi syötöllään maalille luistelevan Nurmen, joka viimeisteli TPS:n neljännen maalin. SaiPan ahdinko syveni entisestään, kun Oliver Okuliar sai ulosajon taklattuaan TPS:n Elmeri Erosta selästä.

Variksen debyytti jäi kahteen erään, sillä kolmanteen erään SaiPan maalille luisteli Cody Porter. TPS:n toisen erän lopussa alkanut ylivoima tuotti kolmannessa erässä tulosta. Lajunen laukoi Pyyhtiän syötöstä ja Intonen löi Porterin torjunnan jälkeen irtokiekon maaliin.

5–0-maalin jälkeen Andrei Karejev antoi TPS-maalilla paikkansa Eetu Anttilalle ilman ilmeistä syytä. Kumpikin TPS-vahti piti osaltaan maalin puhtaana, eikä vierasjoukkuekaan saanut aikaiseksi lisäosumia.

Ottelussa nähtiin vielä kolmas ulosajo, kun TPS-hyökkääjä Nurmi taklasi kiekottomana luistelevaa Roope Turusta. SaiPa ei onnistunut hyödyntämään ylivoimaansa.

SaiPan kausi päättyi isonumeroiseen tappioon. TPS sai voitosta palkinnoksi runkosarjan neljännen sijan ja kotiedun ottelusarjaan HIFK:ta vastaan.