Sport nousi kahden maalin takaa voittoon - Järvinen voiton takuumiehenä

Mika Järvinen voitti illan maalivahtien taistelun.
Kuva © Mikko Lieri
Sport pystyi nousemaan kahden maalin takaa 3-2-voittoon SaiPasta erinomaisesti torjuneen Mika Järvisen johdolla. Voiton myötä vaasalaiset vankistivat hieman asemiaan tasaisessa keskikastissa ja taistelussa Villi kortti-sijoituksista.
Lähtökohdat

SaiPa lähti illan Sport-otteluun takanaan neljä perättäistä kotivoittoa. Joukkue on elänyt kauden alkupuoliskolla enimmäkseen kotivoitoillaan - kotiotteluista kertynyt pistemäärä oli 31. Vierasottelut ovat sujuneet lappeenrantalaisilta murheellisimmissa merkeissä, näistä otteluista pistepussi on kasvanut ainoastaan yhdeksän pisteen verran. SaiPalla oli hyvä mahdollisuus vankistaa asemiaan sarjataulukossa kuuden sakissa.

Maalivahtipelaaminen

Frans Tuohimaa oli SaiPan valmennusjohdon valinta illan pelaavaksi maalivahdiksi tuttuun tapaan. Aivan ottelun alkuhetkillä Tuohimaa torjui muutaman kerran kiekon oman maalin eteen, mutta puolustajat siivosivat hyvin irtokiekot pois. Torjuntoja Tuohimaalle kertyi koko ottelussa yhteensä 24 kappaletta.

Puolustuspelaaminen

SaiPan puolustuspelaaminen oli alusta lähtien varmaa. Joukkue pystyi välttämään pahat kiekonmenetykset niillä alueilla, joissa kiekkoa ei saa menettää. Puolustajat siivosivat myös hyvin maalinedustaa mahdollisista irtokiekoista. Ylivoimahyökkäyksiä ei myöskään SaiPan maalille nähty.

Hyökkäyspelaaminen

Ottelun avauserässä Kalle Maalahti oli lähellä viedä kotijoukkueen johtoon vahvan henkilökohtaisen taidonnäytteen jälkeen: Maalahti kuljetti kiekkoa omalta puolustusalueelta aina Sportin maalin eteen, mutta vain maali jäi puuttumaan. SaiPa sai muutaman kerran todella maukkaan maalintekopaikan, mutta tehot jäi puuttumaan.

Toisessa erässä SaiPa esitti vahvaa kiekollista hallintaa ja sai luotua hyvin painetta Sport-maalille etenkin erän ylivoimien ansiosta. Joukkueen liike oli raikasta ja pelivalmius kohdillaan.

Kolmannessa erässä SaiPa sai maalintekopaikkoja ylivoimapelissään, mutta tehokkuus ei ollut terävimmillään.

SaiPan ulkomaalaishankinnoista Tyler Morley pelasi 11 perättäisen ottelun ilman maalia ja David Goodwin pelasi 14 perättäisen ottelun ilman täysosumaa.

Erikoistilanteet

SaiPa pääsi kokeilemaan Liigan kolmanneksi tehokkainta ylivoimaa toisessa erässä kaksi kertaa muutaman minuutin sisään. Toinen kahden minuutin ylivoima toi tulosta, kun Jonatan Tanus pääsi iskemään Järvisestä tulleen irtokiekon maaliin. Tilannetta edelsi kova Joni Nikon laukaus.

Alivoimaa SaiPa joutui pelaamaan vasta kolmannen erän puolivälin tienoilla kaksi kertaa perättäin - tuloksena yksi takaiskumaali.

Joukkue päästi alivoimamaalin ottelun tärkeimmillä hetkillä kolmannen erän loppupuolella.

Lähtökohdat

Sport lähti illan SaiPa-otteluun tavoitteenaan katkaista kolmen ottelun mittainen tappioputki. Vaasalaiset ovat pelanneet melko maalirikkaita pelejä kauden alkupuoliskon aikana. Sport oli tehnyt ennen illan ottelua kolmanneksi eniten maaleja - toisaalta joukkue oli myös päästänyt eniten maaleja. Sport löytyi sarjataulukosta sijalta yhdeksän ennen illan ottelua tasaisessa keskikastissa. Sport voitti joukkueiden välisen ensimmäisen kohtaamisen Vaasassa 5-4 voittolaukauksiin venyneessä ottelussa.

Mika Järvinen pelasi Sport-maalilla varmaa peliä. Irtokiekot eivät tippuneet ja perusolemus maalilla oli rauhallinen. Antoi joukkueelleen oman panoksen voitto-taisteluun. Torjuntoja Järviselle kertyi ottelussa 27 kappaletta ja voitti illan maalivahtien taiston.

Vaasalaisten yksi pelillinen teema otteluun oli pelata hyvää puolustuspeliä. Sport antoi 1-0 johtomaalin SaiPalle täysin lahjana, kun Tony Sund menetti kiekon oman maalin läheisyydessä. Muuten joukkueen puolustuspeli toimi hyvin. David Goodwin pääsi toisessa erässä karkaamaan läpiajoon, mutta muuten ei ylivoimahyökkäyksiä Sport-maalille nähty.

Toisen erän jäähysuman aikana Sportin puolustustaistelu lisääntyi. Asenteesta ja taistelun puutteesta ei Sportin pelaajia voi osoittaa sormella, koko ottelun ajan jokainen pelaaja laittoi itsensä täysillä peliin.

Sportin vaaralliset maalintekopaikat olivat ottelussa vähissä, vaikka laukauksia joukkue sai aikaiseksi kohti SaiPa-maalia hyvin. Sportin karvauspelaaminen oli varsin maltillista koko ottelun ajan.

Toisessa erässä joukkueen kiekollinen peli ja hyökkäyspeli oli vaatimatonta, pelirytmi sekosi kolmeen perättäiseen jäähyyn.

Kolmanteen erään Sport löysi uutta ryhtiä takaa-ajoon ja sai ylivoimien ansiosta pelillisen otteen itselleen.

Jatkoajalla Antti Kalapudas kruunasi Sportin illan iskemällä ottelun voittomaalin.

Sport on ollut sarjan toiseksi huonoin alivoimajoukkue kauden alkupuoliskolla. Toisessa erässä joukkue otti kolme kahden minuutin jäähyä, joista yksi jäähy kostautui takaiskumaalin merkeissä.

Sport pääsi kokeilemaan ensimmäisen kerran ylivoimapeliä kolmannessa erässä kaksi kertaa peräkkäin - toinen ylivoima toi elintärkeän kavennusmaalin, kun Joel Kiviranta maalinteossa.

Brody Sutter nostatti vaasalaisten riemun Kisapuiston hallin kattoon veivaamalla alivoimalla ottelun tasoituksen kolmannen erän loppupuolella.