SaiPalle riitti minimisuoritus tehottomien joukkueiden taistossa, Sport jäi pisteittä Kaakon kierrokselta

LIIGA / Raportti
Niclas Westerholm torjui helmikuun kolmannen nollapelinsä Sportin sinnikkäästä yrittämisestä huolimatta.
Kuva © Topi Lainio
Kahden pudotuspeliviivan alla majailevan joukkueen välinen kamppailu oli tehottomuuden ja nyhjäävän ylivoimapelaamisen ylistys. Veeti Vainion ylivoimaonnistuminen ja Niclas Westerholmin helmikuun kolmas nollapeli varmisti SaiPan voiton.
Lähtökohdat 

SaiPa lähtee karkauspäivän otteluun vyöllään tiukka 1−2-vierasvoitto Tapparasta. SaiPan puolustusvoitossa esiintyivät edukseen erityisesti 32 torjuntaa esittänyt Karolus Kaarlehto ja kaksi maalia iskenyt Veikko Loimaranta.

Ennen Tappara-voittoa joukkue oli kärsinyt kolme peräkkäistä tappiota, joista kaksi kotikentällään.

Maalivahtipelaaminen 

Viime aikoina runsaasti vastuuta saanut Niclas Westerholm palasi maalille levättyään edeltävän ottelun. Westerholm oli maalilla mies paikallaan ja torjui varsinkin ottelun ensimmäisessä erässä muutaman tukalan paikan estäen vieraiden maalinteon lähietäisyydeltä.

Ylipäätään Sport pääsi laukomaan useasti Westerholmin edestä, mutta maalivahdin suojukset pysyivät visusti viuhuvien kiekkojen tiellä. Westeholmin onneksi useampi laukaus osui myös maalikehikkoon.

Nollapeli oli Westerholmille helmikuun kolmas ja kuluvan kauden kuudes.

Puolustuspelaaminen 

SaiPan puolustuspelaaminen sai pidettyä vieraiden maalilukeman kurissa, mutta vieraat pääsivät kuitenkin rellestämään luvattoman helposti Westerholmin maalilla. Tällä kertaa tolpat, tuuri ja torjunnat olivat kotijoukkueen puolella, eikä oman pään ongelmat realisoituneet tulostaululle asti.

Ottelun kolmannessa erässä kotijoukkue minimoi vieraidensa laukaisumäärän ja sitten varjeli herkkää johtoasemaansa.

Hyökkäyspelaaminen 

Kotijoukkueen hyökkäyspelaamisen selkeästi näkyvin kokonaisuus oli ykkösvitja Justin  ShuggVeikko Loimaranta - Tomáš Záborský, joka loi paikkoja ja hankki rangaistuksia vastustajalle. Ottelua kuvaa toisaalta hyvin se, että tämäkään koostumus ei onnistunut maalinteossa ennen kuin Záborský sai pistää kiekon tyhjään maaliin ottelun loppuhetkillä.

Yleisesti ottaen kotijoukkueen hyökkäyspelaaminen ei aiheuttanut sen suurempia tunteenpurkauksia kotiyleisön syvissä riveissä.

Erikoistilanteet 

Ottelun kahta ensimmäistä erää leimasi suuri määrä rangaistuksia, joita tuomittiin melko tasatahtiin molemmille joukkueille. SaiPan ylivoimapelaaminen ei ollut tällä kertaa liukkaassa kunnossa, minkä myötä vaasalaisten maalilla ei koettu merkittävää vaaraa muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta.

Joukkue onnistui kuitenkin kertaalleen ylivoimalla. Tilanteessa Veeti Vainio katkaisi Sportin purkuyrityksen ja hyödynsi avautuneen tilan hyökkäysalueella. Onnistunut leikkaus keskelle kruunattiin laadukkaalla laukauksella ylänurkkaan.

SaiPa oli ottelun ensimmäisillä alivoimakerroillaan vaikeuksissa Sportin ylivoimakuvioiden kanssa, eikä ollut kaukana, että Sport olisi saanut ottelun ensimmäisen maalin. Alun koettelemusten jälkeen kotijoukkueen alivoimapelaaminen terävöityi, eikä vieraat päässeet juhlimaan ylivoimapeliä tässä ottelussa.

Lähtökohdat 

Sarjan viimeisellä sijalla jo hyvän tovin viihtynyt Sport lähti otteluun synkän KooKoo-ottelun muisto takaraivossa.

Joukkueen pudotuspelihaaveet olivat kadonneet jo hyvä tovi sitten, ja panoksen vaasalaisilla oli lähinnä mahdollisuus välttää viimeinen sija sarjassa.

Maalivahtipelaaminen 

Stefan Steen pääsi hakemaan uusia onnistumisia vaasalaisten maalilla mollivoittoisesti sujuneen KooKoo-ottelun jälkeen. Steenin iltapuhde poikkesi melkoisesti edellisillan KooKoo-ottelun kurimuksesta. SaiPa ei saanut vyörytettyä hyökkäyksiä kuin yhden ketjun voimalla, minkä seurauksena Steenin torjuntamäärä jäi varsin maltilliseksi.

Yleisesti ottaen Steen selvisi kotijoukkueen asettamasta haasteesta kunnialla. Vainion ylivoimamaalille hän ei mahtanut mitään. Vastineeksi maalivahdin otteluun mahtui muutama maukas hanskatorjunta, jotka saivat SaiPan pelaajat epäuskoison valtaan.

Puolustuspelaaminen 

Runsaan erikoistilannepelaamisen määrittelemä ottelu sujui vierasjoukkueelta puolustussuuntaan tasaisesti. Kotijoukkueen hyökkäyspelaaminen tyrehtyi vieraiden puolustusnippuun. SaiPa sai ottelussa ainoastaan 16 laukausta maalia kohti.

Hyökkäyspelaaminen 

Vieraiden hyökkäyspelaaminen ei ollut säihkyvää, mutta peruselementtejä siinä nähtiin. Varsinkin Riskan veljekset olivat pukeneet otteluun työmiehen haalarit, eikä SaiPan puolustuksella ollut helppoa kokeneiden pelureiden hämmennettyä peliä Westerholmin nenän edessä.

Osittain joukkueen nöyrän maalineduspelaamisen takia vaasalaiset saivat mainion määrän laukauksia maalin edestä, mutta maaleja ei tästä huolimatta syntynyt yhtään. Tolpatkin kilahtelivat useamman kerran Westerholmin takana, mutta tällä kertaa onni ei ollut Sportin puolella.

Erikoistilanteet 

Vaasalaisille tarjottiin runsaasti mahdollisuuksia voittaa ottelu erikoistilannepelaamisen kautta. Ensimmäisessä erässä maali oli jo lähellä, mutta pakkopeli ei ollut tällä kertaa riittävällä tasolla voiton nappaamiseksi.

Alivoimalla joukkue säilyi kuivin jaloin vaikkakin ottelun voittomaali syntyikin epäonnistuneen ja hieman löperön purkukiekon seurauksena.

Ottelun ratkaisu 

Kahden tehottoman joukkueen kohtaamisessa voiton nappasi joukkue, joka onnistui maalinteossa. SaiPa ei ollut erityisen laadukas illan ottelussa, mutta kiitos Veeti Vainion yksilösuorituksen ja Niclas Westerholmin torjuntojen keltapaitainen joukkue sai juhlia nollapeliä ja kotivoittoa Kaukaan päädyn edessä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo