SaiPa nousi tappioasemasta voittoon − "En ole varmaan koskaan varastanut noin paljon"

LIIGA / Raportti
SaiPa iski päätöserässä kolme maalia.
Kuva © Topi Lainio
SaiPa nousi kotiottelussaan voittoon päätöserässä. Santeri Virtasen kahden maalin ottelu takasi kotijoukkueelle kolme pistettä, ja samalla Pelicansin yhdeksän ottelun mittainen pisteputki tuli päätökseensä.

Kahden erän jälkeen tilanne oli vierasjoukkue Pelicansin hyväksi 2−1. SaiPa tuli erän neljännellä minuutilla tasoihin Santeri Virtasen onnistuttua toistamiseen.

− Aika kaksivaiheinen peli meiltä. Aloitimme heikosti, vähän ekan erän lopussa paransimme. Toinen erä oli vaikea, mutta kolmannessa tulimme kovaa ja ansaitsimme voitto, SaiPan sankareihin kuulunut Virtanen totesi C Moren haastattelussa.

Kun Veikko Loimaranta onnistui kolme ja puoli minuuttia myöhemmin ylivoimalla, otti SaiPa ottelussa johdon, ja sen jälkeen peli pysyi lappeenrantalaiskontrollissa aivan viime minuuteille asti. Pelicans lähti hakemaan tasoitusta ilman maalivahtia, mutta kohtalona oli epäonnistuminen, kun SaiPan David Bernhardt laukoi omasta päästä kiekon tyhjään maaliin.

Tämänkin jälkeen Pelicans otti maalivahdin pois, mutta maaleja ei enää syntynyt kumpaankaan päähän.

− En ole varmaan koskaan varastanut noin paljon kuin viimeisessä vaihdossa, kun hain hattutemppua, Virtanen murjaisi.

Kaikesta huolimatta Virtaselle kyseessä oli ensimmäinen kahden maalin Liiga-ottelu.

Ylivoimamaestro Lasch

Ottelu alkoi vauhdikkaasti ja erittäin vähin pelikatkoin. Kumpikaan joukkue ei noussut erityisesti hallitsemaan peliä. Avausmaalin teki vierailija Pelicans Veeti Vainion otettua hyökkäyspään rangaistuksen. Ryan Lasch antoi syötön ja Joonas Jalvanti tälläsi vastakiekkoon johtomaalin. SaiPan tasoitus syntyi alle kaksi minuuttia myöhemmin, kun Santeri Virtanen ohitti epäonnistuneellakin laukauksella Patrik Bartošákin.

Vieraiden maalin tehnyt Jalvanti oli muutenkin vahvasti esillä avauserässä, sillä hän istui kaksiminuuttisen vipattuaan kiekon yli laidan ja heti jäähyltä päästyään Waltteri Merelä syötti puolustajan läpiajoon, josta Jalvannin laukaus suuntautui ohi.

Toinen erä ei tarjonnut yhtä paljon tapahtumia. Pelicans sai jälleen yhden ylivoiman ja käytti sen. Lasch oli jälleen järjestelemässä osumaa, ja puolustajien keskeltä löytynyt Rudolf Červený iski kiekon SaiPan maaliin.

Kolmas erä nosti SaiPan voittoon, kun Tomáš Záborský syötteli sekä Virtasen että Loimarannan maalintekoon samanlaisella kuviolla.

SaiPa nousi voittonsa myötä pisteen päähän viimeistä pudotuspelipaikkaa pitävästä Tapparasta, mutta toki runkosarjasta on jäljellä vielä noin kolme viidesosaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo