Pelicans jyräsi Lappeenrannan Kisapuistossa

LIIGA / Raportti
Pelicans tykitti illan aikana seitsemän maalia Niclas Westerholmin selän taakse.
Kuva © Topi Lainio
Pelicans ei antanut SaiPalle mitään mahdollisuuksia perjantai-illan ottelussa Lappeenrannan Kisapuistossa. Pelicans oli vahvempi maalivahtipelissä, erikoistilannepelaamisessa ja maalivahtipelissä. Ottelun voittajasta ei jäänyt mitään epäselvyyttä.
Lähtökohdat 

SaiPa lähti illan Pelicans-otteluun pienenä ennakkosuosikkina. Joukkue on napsinut suurimman osan voitoista ja pisteistä kotiotteluistaan ja viimeiset kymmenen ottelua on tuonut joukkueelle yhteensä 18 pistettä. Keskiviikkona SaiPa oli lähellä kolmen pisteen vierasvoittoa Helsingissä HIFK:n vieraana, mutta joukkue menetti kahden maalin johtoaseman ja HIFK oli parempi jatkoajalla 4-3.

Maalivahtipelaaminen 

Niclas Westerholmin ilta SaiPan maalilla alkoi murheellisesti, kun Pelicans onnistui heti ottelun ensimmäisellä minuutilla maalinteossa. Jesse Saarisen laukoma kiekko livahti jalkojen välistä maaliviivan tuntumaan, josta Jesse Ylösellä oli helppo työ siirtää lukemiksi 0-2. Taavi Vartiaisen tekemä 1-5 maali meni Westerholmin piikkiin täysin. Hävisi virkaveljelleen selvästi.

Puolustuspelaaminen 

SaiPa ei ollut ottelun avauserässä riittävän pelivalmiina ja kaksinkamppailuissa etenkään omalla puolustusalueella. Valkovenäläispuolustaja Vladimir Denisov oli katsomassa 0-1- ja 0-2- maaleja aitiopaikalta häviten molemmissa tilanteissa kaksinkamppailun taistelussa kiekosta. Joukkue romahti ottelun kolmannessa erässä totaalisesti, helpohkon 1-5 päästetyn maalin jälkeen. Pelicans onnistui iskemään vielä lisää perättäisiä maaleja harhasyötöstä tulleen kiekonmenetyksen johdosta ja ottelusta jo tutuksi tulleella kaksinkamppailun häviämisellä.

Hyökkäyspelaaminen 

Santeri Virtanen väläytteli ottelun avauserässä henkilökohtaista taitoaan vahvalla puolustajan haastamisellaan - vain maali jäi puuttumaan. Ylivoimapelien kautta joukkue sai hetkellisesti luotua painetta Pelicans-maalille, mutta ottelun ratkettua jo todella hyvissä ajoin joukkueen peli-ilme lässähti ja hyökkäyspelistä ei jäänyt käteen oikeastaan mitään.

Erikoistilanteet 

SaiPa onnistui ylivoimalla tekemään ottelussa yhden maalin, kun Cody Kunyk laukoi lyöntilaukauksella suoran one-timerin sisään Brenden Kichtonin syötöstä. SaiPa pyrki laukomaan aktiivisesti ylivoimapelissään ja haki one-timer- mahdollisuuksia. Vastaavasti joukkue päästi kaksi maalia pelatessaan alivoimalla.

Lähtökohdat 

Pelicans on ollut jo vuosien ajan todella hankala vastustaja SaiPalle erityisesti kotikaukalossaan. Viimeisen kymmenen ottelun vire on lahtelaisilla ollut heikko - voittoja on kertynyt ainoastaan kaksi kappaletta. Pelicans on pelannut tällä viikolla viimeksi tiistaina, jolloin joukkue hävisi kotonaan Lukolle maalein 2-4.

Maalivahtipelaaminen 

Jussi Olkinuora pelasi ottelussa hyvää ja perusvarmaa peliä. Ei joutunut ottelun aikana mihinkään suureen kiekkosateeseen, mutta antoi omalle joukkueelle rauhallisen ja turvallisuuden tunteen. Kiekot eivät pomppineet pahoille maalintekopaikoille torjunnoista ja yhteistyö puolustajien kanssa toimi koko ottelun aikana moitteettomasti.

Puolustuspelaaminen 

Pelicans oli paljon nälkäisempi ja valmiimpi koko ottelun ajan omalla puolustusalueella. Kaksinkamppialujen suuren voittoprosentin myötä joukkue onnistui puolustamaan SaiPan maalintekoyritykset hyvin minimiin. Koko joukkueen aktiivisuus näkyi ottelussa hyvin, hyökkääjät eivät myöskään varastaneet omista puolustusvelvoitteistaan.

Hyökkäyspelaaminen 

Pelicans latoi Lappeenrannassa kiekon maaliin seitsemän kertaa, mitä voi pitää todella vakuuttavana suorituksena. Pelicans oli nälkäinen menemään vastustajan maalille ja teki SaiPan illasta vaikean omalla vahvalla tekemisellään. Aktiivinen liike, hyvä viisikkopelaaminen ja kaksinkamppailujen voittaminen myös hyökkäysalueella oli valovuoden edellä tämän illan SaiPan vastaavaa.

Erikoistilanteet 

Pelicans oli ennen SaiPa-ottelua sarjan toiseksi tehokkain ylivoimajoukkue. Illan ottelussa ylivoimapeli toi tulosta kahden maalin verran. Oliwer Kaski oli näkyvä hahmo Pelicans-puolustajista etenkin ylivoimalla viivapelaajana, Kasken kautta pelattiin paljon laukaisupaikkoja.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo