Emil Larmi palasi lahtelaisten maalille nollapelin kera – lahtelaisille neljäs voitto putkeen

LIIGA / Raportti
Emil Larmi palasi kokoonpanoon ja pelasi nollapelin napaten 32 torjuntaa.
Emil Larmi palasi voittokkaasti lahtelaisten maalille, kun Pelicans kävi hakemassa vieraspisteet Lappeenrannasta numeroin 3–0.

Lappeenrannan perjantai-illassa kohtasivat SaiPa ja Pelicans. SaiPa menetti ykkösmaalivahtinsa Niclas Westerholmin 4–6 viikoksi loukkaantumisen takia. SaiPan maalille luisteli kauden viidenteen otteluunsa toisen polven maalivahti Juho Markkanen. Lahtelaisten ykkösmaalivahti Emil Larmi puolestaan palasi vaivojen jälkeen takasin Pelicansin maalille Jasper Patrikaisen pelattua edelliset kolme voitokasta peliä. 

Vieraiden puolustuksessa pelasi kauden ensimmäisen ottelunsa toisen polven jääkiekkoilija Patrik Satosaari, kun lahtelaisten joukkueesta Mikko Kokkonen puuttui loukkaantumisen vuoksi ja Aleksi Laakso pelikiellon vuoksi. SaiPan puolustukseen palasi puolestaan Joel Olkkonen.

Avauserä oli tasaista vääntöä, vaikka maalivahtien torjunnat kertoivat muuta. Kotijoukkue oli joukkueista se, joka sai pidempiä pyörityksiä omassa hyökkäyspäädyssä. Vielä ensimmäisessä erässä lappeenrantalaiset eivät saaneet kiekkoa ohi hyvin lahtelaisten maalilla pelanneen Larmin, joka otti ensimmäiseen erään vahvat 11 torjuntaa. toisessa päädyssä virkaveli Markkanen selvisi kahdella torjunnalla.

Vieraat puolestaan onnistuvat maalinteossa, kun Jiří Smejkal polkaisi karkuun SaiPan puolustukselta ja iski kylmänviileästi kiekon Markkasen längistä maaliin. Tšekkihyökkääjälle maali oli jo kauden 12. osuma Liigassa. Samalla hyökkääjä teki kauden 20. tehopisteensä. Maaliin syötöt merkattiin Otto Kivenmäelle ja kultakypärä Lukáš Jašekille. Jašek venytti samalla pisteputkensa kuuden ottelun mittaiseksi.

Avauserässä maaliraudat kilahtelivat Lappeenrannassa kolmesti. SaiPalta maalirautoihin osuivat Tino Metsävainio ja Nuutti Viitasalo. Lahtelaisten puolella ylärimaa kolisteli Juuso Jämsen.

SaiPalle avautui erässä kahdesti mahdollisuus tehdä maali ylivoimalla, kun Teemu Eronen ja Antti Tyrväinen joutuivat kahden minuutin istunnolle jäähyaitioon. Erosen jäähyn aikana Ville Petman petasi loistavan paikan puolustaja Kalle Maalahdelle, joka pääsi nokikkain Larmin kanssa, mutta lahtelaismaalivahti kesti tämän yrityksen. Tyrväisen jäähystä puolestaan puolet jäi vielä ottelun toisen erän alkuun.

Toinen erä oli SaiPalta vahvaa kotijoukkueen hallintaa, mutta ainoaksi ongelmaksi koitui maalinteko, sillä myöskään toisessa erässä kotijoukkue ei onnistunut maalia tekemään. Pelicans pääsi peliin paremmin mukaan erän loppua kohden, kun se iski vastaiskuista vaarallisesti. Lahtelaisten paras paikka tuli Iikka Kangasniemelle, jonka laukaus lipui tolppaan Niklas Nordgrenin syötöstä.

SaiPalla oli useampi paikka avata maalitilinsä. SaiPa sai illan kolmannella ylivoimallaan pari hyvää paikkaa tasoittaa ottelun. Kultakypärää kantava Petman järjesteli jälleen Maalahdelle hyvän paikan poikitttaissyötöstä, mutta jälleen Larmi esti puolustajan maalintekoyrityksen. Lisäksi Sergei Monahovilla ja Marc-Olivier Roylla oli paikkansa toisessa erässä, mutta molempien laukaukset pysähtyivät Larmin torjuntoihin.

Kolmannen erän alkuun Pelicans sai ottelun ensimmäisen ja ainoan ylivoimamahdollisuutensa, kun Nick Halloran komennettiin korkeasta mailasta jäähyaitioon. Sarjan seitsemänneksi vaarallisin ylivoima ei kuitenkaan omaa tilaisuuttaan pystynyt käyttämään.

SaiPa haki kolmannessa erässä vimmatusti tasoitusta. Lahtelaisten puolustaminen oli läpi ottelun mallikasta, mutta kotijoukkueen viimeistelyssä oli myös toivomisen varaa. Roni Karvisella oli oiva paikka tasoitukselle, mutta Larmi oli jälleen laukauksen tiellä. Myös Valtteri Ojantakasella oli mainio paikka osua, mutta laukaus painui ohi lahtelaisten maalin. Halloran esitti vahvan nousun vieraiden maalille, mutta maaliin asti kiekkoa yhdysvaltalainen ei saanut.

Pelicans lisäsi johtonsa kahteen maaliin, kun peliä oli jäljellä noin kolme minuuttia. Henri Nikkanen viimeisteli Kivenmäen syötöstä 2–0 osuman. Syöttöpisteen keräsi myös Kangasniemi. Pelicans viimeisteli vielä tyhjään rysään loppunumeroiksi 3–0, kun Tyrväinen iski maalin Smejkalin syötöstä.

Larmi oli ottelun selkeästi paras pelaaja. Maalivahti palasi vaivojen jälkeen torjuntavastuuseen. Lahtelaiskasvatti vastasi huutoon kauden neljännellä nollapelillään, johon vaadittiin tänään 32 torjuntaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo