Scott Pooley avasi ketsuppipullon − Lukolle yhdeksäs peräkkäinen voitto SaiPasta

LIIGA / Raportti
Vili Saarijärvi pöllytti maaliverkkoja avauserässä.
Kuva © Topi Lainio
Lukko nappasi selvän 5−2-voiton mestarivalmentajansa Pekka Virran luotsaamasta SaiPasta. Raumalaisten sankariksi nousi hattutempun iskenyt Scott Pooley.

Maalintekijän profiililla Lukkoon hankittu Scott Pooley ei ollut täyttänyt odotuksiaan erityisen hyvin, sillä 13 ottelun saldona oli ollut vain yksi maali. Lappeenrannassa jenkkihyökkäjä käänsi kuitenkin tahtia tehtyään kolme maalia.

Pooley vastasi raumalaisten toisesta, neljännestä ja viidennestä maalista. Kaksi ensimmäistä tarjosi Anrei Hakulinen ja kolmannen Vili Saarijärvi

− Hieno ilta hänelle. Ehkä hyppääminen pienestä askista isompaan on ottanut aikaa, mutta nyt alkaa vire löytyä, joukkuetoveri Hakulinen kehui Pooleya.

Lukko nousi voitollaan sarjassa kymmenenneksi. SaiPa olisi voinut voitolla ohittaa Lukon, mutta nyt joukkueiden ero venyi viiteen pisteeseen. Lukko on nyt voittanut yhdeksän edellistä joukkueiden välistä kohtaamista. 

Neljän minuutin ilotulitus

Pooley pääsi heti ensimmäisellä minuutilla läpiajoon, mutta osui vain tolppaan. SaiPa otti avauserän alkupuoliskolla kaksi rangaistusta. Paras paikka aukesi kuitenkin kotijoukkueella, kun Saarijärven hapuilu johti kahdella nollaa vastaan hyökkäykseen SaiPalle. Filip Pyrochtan yritys päättyi Lassi Lehtisen torjuntaan.

Erän loppuun nähtiin neljä maalia lyhyen ajan sisään. Valtteri Lipiäinen osui ensin ylivoimalla Matthew Abtin luistimen kautta. Mikko Juusola suti Tino Metsävainion nousun jälkeisen paluukiekon sisään. Tämän maalin Marko Virtanen haastoi, mutta tuomio ei muuttunut. Tämä toimi kuitenkin Lukolle hyvänä herätyksenä, ja Saarijärvi kavensi alle minuutti myöhemmin.

Erän viimeisellä minuutilla Pooleykin sai maalinsa tehtyä Anrei Hakulisen hienosta syötöstä. Tilanne lähti SaiPan huonosta rännikiekosta, jonka Julius Mattila onnistui katkaisemaan.

Toinen erä oli varsin avointa peliä. Lukko iski nopeaan tahtiin kahdesti, ensin Mikko Petmanin ja sitten Pooleyn toimesta. SaiPalla oli hyviä paikkoja, mutta Dominik Lakatos laukoi ohi ja Joel Olkkonen maalirautoihin.

Kolmannessa erässä SaiPa oli vaisu, ja Lukko onnistui varmalla pelaamisellaan myös tyrehdyttämään kotijoukkueen yritykset. Näin kolme pistettä matkasi Raumalle. SaiPan otteet ovat viime aikoina olleet vierasvoittoisia. Kotitappio oli viides peräkkäinen, mutta sen sijaan kaksi edellistä vierasotteluaan lappeenrantalaisjoukkue on voittanut.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo