SaiPa nappasi kolmen pisteen voiton Lukosta kotikaukalossaan ensimmäistä kertaa yli kolmeen vuoteen

SaiPa palasi voittojen tielle Lukon kustannuksella.
Kuva © Topi Lainio
SaiPa kohtasi neljännen kerran tällä kaudella Lukon. Ottelun alla pelaajamenetyksiä kokenut raumalaisjoukkue ei pystynyt enää loppuhetkillä tasoittamaan ottelua, joten SaiPan voittolukemiksi merkittiin 3–2.

Rauman Lukko uutisoi juuri ennen ottelun alkua joukkueessa todetuista koronatartunnoista. Tämän vuoksi vieraat saivat kokoon ainoastaan kolme täyttä hyökkäysketjua.

Ensimmäinen erä tarjosi heti tapahtumia kerrakseen, sillä kumpikin joukkue sai ensin maalitilinsä auki ylivoimalla, minkä lisäksi ajassa 13.05 tarkasteltiin Lukon mahdollista maalia sekä vihellettiin kaksi rangaistusta SaiPalle ja yksi Lukolle.

Illan avausmaalin iski vieraiden Sebastian Repo kapteeni Anrei Hakulisen syötöstä. Repo seisoi SaiPan alivoimaneliön keskellä, ja suoraan syötöstä isketty maali on nähty saman kuvion päätteeksi aiemminkin tällä kaudella.

Kauaa ei kuitenkaan johto säilynyt, kun Iivari Säkkisen jäähy kostautui. SaiPan tasoitusmaali oli Roni Karvisen käsialaa. Valtteri Lipiäinen nousi maalille ja haastoi Lukon puolustuksen, minkä päätteeksi Tino Metsävainio antoi loistavan poikkisyötön Karviselle.

SaiPa pääsi karkaamaan johtoon ensimmäisessä erässä, kun Joel Olkkonen nousi lähes kunniakujaa pitkin maalille Lukon puolustuksen ollessa täysin seisovin jaloin ulkona tilanteesta. Erätauolle lähdettiin siis lukemissa 2–1.

Lukolle kolme rangaistusta toisessa erässä

Laukaukset menivät ensimmäisessä erässä lähes tasan, mutta kiekonhallinta meni prosentuaalisesti Lukon nimiin. Vieraiden kokoonpanon kapeus ei ainakaan toisen erän alkuhetkillä näkynyt, sillä Lukko tuli erään raikkaalla jalalla.

Raumalaisilla oli useita vetopaikkoja ensimmäisten minuuttien aikana, ja lopulta Vili Saarijärvi iski kiekon ohi Niclas Westerholmin. Maali oli puolustajien pistepörssin johtajalle kauden 15. ja tilanne syntyi Pavol Skalickýn nerokkaasta syötöstä.

Maalin jälkeen pelivälinettä ei hallinnut selvästikään kumpikaan joukkue, ja ottelussa oli hieman sekavampi vaihe, vaikka Repo pääsikin syötönkatkon jälkeen kolisuttelemaan tolppaa. SaiPalle tarjottiin ylivoimaa kolmeenkin otteeseen toisessa erässä, mutta lisämaaleja ei nähty.

Ahkera laukominen ei tuottanut tulosta

Kolmannessa erässä Lukon vaihtopenkki sai pidättää hetken aikaa hengitystään, kun Linus Nyman vastaanotti Kalle Maalahden taklauksen ja neljättä kauttaan Lukossa pelaava hyökkääjä jäi hetkeksi makaamaan jään pintaan tuskaisen oloisena. Nyman kuitenkin pystyi jatkamaan ottelua.

Peli oli kolmannessa erässä ajoittain sekavaa sekä katkonaista. Maalipaikkoja oli kummallakin joukkueella, mutta SaiPa käytti tilaisuutensa hyödyksi ja iski johtomaalin ajassa 49.35. Maalintekijänä kunnostautui Lipiäinen, joka survoi kiekon sisään aivan Lehtisen edestä Oliver Okuliarin ensin karvatessa kiekon joukkueelleen.

SaiPalle tarjottiin jälleen ylivoimaa, mutta Lehtinen otti tärkeän kopin Lukon voittohaaveiden kannalta. Lukon paidassa ensimmäisen ottelunsa pelannut Niclas Almari oli monessa mukana ja matkustamisesta huolimatta puolustaja pelasi hyvin pakkiparinsa Ondřej Slováčekin kanssa.

Lukko paineisti viimeisten minuuttien aikana, kun pelaajat yrittivät jokaisesta mahdollisesta tilanteesta vain lyödä kiekkoa maalia kohti. Lukko otti myös maalivahtinsa pois ja pyöritti peliä kuudellä viittä vastaan.

Lukon päävalmentaja Marko Virtanen kävi kuumana koko ottelun ajan ja etenkin sen loppuhetkillä, kun hän viittelöi aikalisän merkiksi tuomarin suuntaan sitä kuitenkaan saamatta. Lopulta pelaajatkin kyselivät aikalisän perään ja se saatiin 36 sekuntia ennen loppusummeria.

Lukon ahkera laukominen ei tuottanut enää tulosta, joten SaiPa otti täyden kolmen pisteen voiton Lukosta ensimmäisen kerran kotikentällään sitten lokakuun 2018. Koko kauden otannalla voitot menivät tasan 2–2. Ottelu tiesi Lukon voittoputken katkeamista ja SaiPan palaamista voittokantaan.