Lukko palasi voittokantaan Lappeenrannan keskiviikko-illassa – SaiPan synkkä putki sai jatkoa

LIIGA / Raportti
Lukko sai jälleen aihetta juhlaan.
Kuva © Topi Lainio
Lukko oli jälleen SaiPaa vahvempi joukkueiden kauden toisessa kohtaamisessa. Kaukalossa oli vastakkain sarjataulukon ääripäät, mutta Liigan kaksi parasta alivoimajoukkuetta.

Lukko saapui keskiviikko-iltana SaiPan vieraaksi Kisapuistoon. Lukko pelasi eilen Kouvolassa, kun taas SaiPan viimeisin peli oli kotiottelu viime lauantaina. Joukkueiden tulokset ovat olleet päinvastaisia, kun SaiPa oli hävinnyt kuusi edellistä otteluaan, ja Lukon kuuden ottelun voittoputki sen sijaan katkesi eilen. SaiPa sai jobinpostia ottelupäivänä, kun Filip Krivošíkin nimeä ei lopullisesta kokoonpanosta löytynyt.

Ensimmäinen erä ei ehtinyt vanheta edes kolmea minuuttia, kun Toni Koivisto pääsi iskemään kauden toisen maalinsa Pavol Skalickýn sekä Julius Mattilan esityöstä. SaiPalla oli myös omat paikkansa ja joukkue yrittikin aktiivisella karvauspelaamisella estää Lukon oman pelisuunnitelman toteuttamisen.

Ensimmäisessä erässä sekä laukaukset että syöttöprosentit menivät Lukon nimiin, mutta kokonaisuudessaan erä ei tarjonnut kummankaan joukkueen parasta osaamista. Lisäksi ensimmäinen erä saatiin vietyä läpi ilman erikoistilanteita.

Tomekin lahja Lukolle

Toista erää ehdittiin pelata vain reilut 40 sekuntia, kun Daniel Audette sai iskettyä kauden toisen maalinsa – varsin helposti. Kanadalaishyökkääjän veto kimposi päädyn kautta Matěj Tomekin vartioimalle maalille, josta kiekko upposi torjunnan kautta maaliin.

Liigan alivoimatilastoissa komeilee kahdella ensimmäisellä paikalla Lukon sekä SaiPan alivoimaprosentit. Lukko ei ole päästänyt vielä maaliakaan alivoimalla, ja SaiPalla päästettyjen maalien määrä on vain kaksi.

Kummankin joukkueen vahva alivoimapelaaminen päästi testiin ottelun aikana, kun SaiPalle vihellettiin yhteensä neljä jäähyä sekä Lukolle kaksi. Toisen erän aikana kuitenkin SaiPa pääsi iskemään siirretyn rangaistuksen aikana kavennusmaalin 1–2:een, kun Lassi Lehtinen oli aseeton Elmeri Kaksosen iskiessä limpun maaliin. Syöttäjiksi merkittiin tänään 100. liigaottelunsa pelannut Veeti Vainio sekä Veikko Loimaranta.

Rikkonainen kolmas erä

Lappeenrannassa nähtiin suhteellisen rikkonainen kolmas erä, kun lähes kaikki vihelletyt jäähyt tuomittiin viimeisen erän aikana. SaiPa pääsi pyörittämään kahden miehen ylivoimaa, mutta ei onnistunut saamaan kiekkoa hyvän ottelun pelanneen Lassi Lehtisen selän taakse. Lukko sai tästä virtaa ja pelaaminen helpottui selkeästi. 

Lukko pääsi laukomaan viimeisessä erässä vielä kaksi maalia vain kuudentoista sekunnin aikana. Ensin Pavol Skalický pääsi kaunistelemaan Lukon ylivoimaprosenttia ohjaamalla Robin Pressin laukauksen. Seuraavassa vaihdossa Lukon kultakypärä Eetu Koivistoinen pääsi iskemään kauden seitsemännen maalinsa lähes nollakulmasta. Näin ollen Koivistoinen iski itsensä pistepörssin jaetulle kärkisijalle, ja pisteputkikin venyi jo viiden ottelun mittaiseksi.

Ottelu oli joukkueiden toinen kohtaaminen tällä kaudella ja kokonaisuudessaan viimeisestä viidestä keskinäisestä ottelusta Lukko on jokaisesta napsinut itselleen voiton. Lukko palasi näin voittokantaan tappiollisen Kookoo-pelin jälkeen. Vaikka SaiPan synkkä tappioputki saikin jatkoa, oli joukkueessa silti valopilkkuja, muun muassa Veeti Vainion pelatessa yli 21 minuuttia ja saalistaessa syöttöpisteen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo