Lukko jälleen vahvempi Kisapuistossa – Thomas Grégoire avasi pistetilinsä Liigassa

Lukko palasi takaisin voittokantaan ja venytti pisteputkensa kuuden ottelun mittaiseksi.
Kuva © Juuso Koro
SaiPan ja Lukon edellisen kohtaamisen tapaan Lukko oli tälläkin kertaa parempi numeroin 4–1.

Illan ottelu oli joukkueiden kolmas kohtaaminen kuluvalla kaudella. Lähtökohdat mittelöön olivat varsin samankaltaiset edelliseen kohtaamiseen verrattuna. Vierasjoukkue saapui tälläkin kertaa otteluun tappio niskassaan suoraan Kouvolasta. Lukko oli ollut selkeästi parempi edellisissä kohtaamisissa ja tälläkin kertaa raumalaiset poistuivat Lappeenrannasta 4–1-voitolla.

Kummankin joukkueen kokoonpanot kokivat muutoksia edellisen ottelun jälkeen. Lukon maalilla Oskari Setänen sai pitkästä aikaa torjuntavastuun ja hyökkäysketjuissa nähtiin muutamia muutoksia. Lappeenrantalaisjoukkueessa olivat uusina pelaajina mukana lainasopimuksella tulleet Eemil Erholtz ja Mikko Juusola.

Vierasjoukkue aloitti totutun vahvasti vieraskiertueensa toisen ottelun. Maalipaikkoja oli niin Robin Pressillä kuin juuri Lukkoon saapuneella Thomas Grégoirellakin. Lappeenrannan pienikokoinen kaukalo sopii Lukon pelityylille, sillä pelinopeuden ylläpito on helppoa. Lukko ei kuitenkaan ollut ainoa osapuoli, joka kykeni luomaan maalipaikkoja, sillä kotijoukkue pyöritti vahvasti kiekkoa hyökkäyspäässä, ja ainekset avausmaaliin olivat olemassa.

Maaliverkko heilahti ensimmäisenä kuitenkin Lukon Eetu Koivistoisen lavasta. Ykkösketjun sentteri onkin viimeistellyt maalin jokaisessa joukkueiden kohtaamisessa tällä kaudella ja osuma oli kokonaisuudessaan Koivistoiselle jo kauden 16:s. Enempäänkin oli mahdollisuus, sillä raumalaisjoukkue pääsi pelaamaan kahdesti myös ylivoimalla ja kiekonhallinta oli joukkueella jopa 71-prosenttisesti.

Jonne Tammelalle ensimmäiset pisteet sitten joulukuun

Toinen erä alkoi SaiPan ylivoimalla, mutta parhaimmat maalintekopaikat oli sen aikana kuitenkin vierasjoukkueella. Tilanne on aiemmista otteluista tuttu, sillä Lukon alivoima on Liigan parasta, kun taas SaiPan ylivoima toiseksi heikointa. SaiPa onnistui kuitenkin heti ylivoiman päätteeksi luomaan vahvaa painetta, ja Setänen oli maalillaan muutamaan otteeseen täysin tietämätön kiekon olinpaikasta.

Tilanteet sekä kiekonhallinta vaihtuvat jääkiekossa kuitenkin nopeasti, ja sen sai kotijoukkue tuntea nahoissaan, kun Lukko onnistui tuplaamaan johtonsa. Jonne Tammela pääsi suoraan vaihtoaitiosta puolustajien ohi ja laukoi kiekon Niclas Westerholmin selän taakse.

SaiPa sai ykkösketjunsa voimin luotua painetta Lukon puolustusalueelle, mutta vahvasti toisessa erässä pelannutta Tammelaa puolustajat eivät saaneet kuriin. Tammela yritti ensin itse pienestä kulmasta, minkä jälkeen hän antoi rystysyötön takatolpalle, josta Mikko Petman pääsi iskemään maalin kasvattajaseuraansa vastaan.

Kauden ensimmäinen kihaus ja hylätty maali

SaiPa sai kolmannen erän alivoimansa jälkeen tarvitsemansa energiapiikin Matias Mäntykiven kauden avausmaalin muodossa. Osuma oli hyökkääjälle helpottava, sillä maaliton putki ehti venyä jo 26 ottelun mittaiseksi. Kaukana ei ollut myöskään toinen maali, sillä oletettu maali hylättiin lopulta videotarkastuksen jälkeen. Vahvaa ja energistä peliä pelannut Mikko Juusela kävi nakkaamassa kiekon ilmasta Setäsen olan yli, mutta lopulta maali tehtiin rahtusen liian korkealla mailalla.

SaiPa yritti kiihkeästi ja nopeatempoisesti iskeä hylätyn maalin jälkeen lisää maaleja. SaiPa ei ehtinyt kauaa pelata ilman maalivahtia, kun Kristián Pospíšil pääsi iskemään keskialueelta pienestä tilasta pikkumustan SaiPan verkkoon. Ottelu päättyi lukemin 4–1, joten tulos oli sama kuin viime lokakuussa.

Lukko oli selkeästi hallitseva osapuoli kahdessa ensimmäisessä erässä, mutta kotijoukkue hyökkäsi päälle etenkin viimeisessä erässä. Lukko kuitenkin venytti pisteputken kuuden ottelun mittaiseksi ja SaiPa kärsi kolmannen tappionsa putkeen. Joukkueen rekordi on heikko, sillä viimeiseen kahdeksaan otteluun joukkue on onnistunut nappaamaan ainoastaan yhden voiton.

Huomion arvoista Lukon voitossa oli se, että liigauransa toisen ottelun pelannut Grégoire nappasi kaksi syöttöpistettä, minkä lisäksi Setänen sai syöttöpisteen Lukon viimeiseen maaliin.