KooKoo jatkoi iskukykyisenä vieraissa

Oskari Setänen esitti ratkaisevimman torjuntansa tähän tyyliin.
Kuva © Topi Lainio
SaiPan ja KooKoon perinteinen tapaninpäivän kohtaaminen päättyi kolmantena vuonna peräkkäin vierasvoittoon. KooKoo kontrolloi peliä hienosti johtoasemassa, ja pisteet matkasivat lukemin 4–1 Kouvolaan.

KooKoo oli tehnyt kolmannen erän alussa 3−1-johtomaalin, ja sen jälkeen peli oli täysin vieraiden kontrollissa. SaiPa ei saanut kunnollisia myllytyksiä hakiessaan kavennusta, ja vastaavasti kiekon ollessa KooKoolla joukkue kontrolloi hyökkäyksiä rauhallisesti.

Lopullinen ratkaisu saatiin yhdeksän minuuttia ennen loppua, kun vastahyökkäyksestä Axel Ottosson ratkaisi pelin omalla yrityksellään.

SaiPa aloitti ottelun väkevämmin, mutta erän ensimmäisen kolmanneksen aikana ei erityisen hyviä tilanteita nähty.

KooKoon Ottosson pääsi läpiajoon parin kuukauden tauon jälkeen SaiPan kokoonpanoon palanneen Jaedon Descheneaun huonosta kiekonhallinnasta. Ottosson sai harhautettua Niclas Westerholmin jäihin, mutta laukoi sivuverkkoon. Toisessa päässä kenttää Juho Rautasen huono syöttö johti SaiPan pitkään paineeseen ja ylivoimaan.

SaiPa sai avausosuman pian ylivoimansa jälkeen, kun Greg Moron laukaus ohitti Oskari Setäsen. Osuma jäi erän ainoaksi, ja erätauolle lähdettiin SaiPan johtaessa.

− Ekassa erässä olimme vielä joulupöydässä. Palauttelimme kiekkoa omiin ja huomasimme sitten, että se ei toimi, Setänen kommentoi taktiikan muutosta kesken pelin.

Toisen erän alkuun KooKoo tuli hyvin ja tasoitti pelin jo toisella minuutilla. Ottossonin syöttö puhkaisi SaiPa-puolustuksen ja Emil Molin pääsi nostamaan kiekon SaiPa-maaliin. Perään kouvolalaisille aukesi mahdollisuus pelata neljällä kolmea vastaan, kun ensin nähtiin nujakoinnista kaksiminuuttiset molemmille ja perään Valtteri Lipiäinen tööttäsi Ottossonin päin maalia.

SaiPa selvisi alivoimakurimuksestaan, minkä jälkeen Descheneau järjesti Antoine Morandille loistopaikan, johon Setänen esitti päivän hienoimman torjuntansa.

− Hyvä, että sain otettua. Näissä peleissä on tärkeää, että vastustaja ei pääse niskan päälle tilanteessa, jossa peli on tasan tai he johtavat maalilla. Tyylillä ei ole väliä, voitoilla saadaan lisää henkeä joukkueeseen, Setänen kommentoi.

SaiPa sai ylivoiman seitsemän ja puoli minuuttia ennen erän päätöstä. Sen aikana vaarallisimman paikan sai kuitenkin KooKoo, kun Aaron Irvingin viivasähellys johti Miska Siikosen läpiajoon. Westerholm torjui Siikosen yrityksen.

KooKoo meni vielä johtoon ennen erän loppua, kun pitkän painostuksen jälkeen Eero Teräväinen laukoi maskin takaa rannelaukauksen takakulmaan.

Kalle Maalahti sai rangaistuksen aivan toisen erän loppuun, ja näin vierailija KooKoo aloitti päätöserän ylivoimalla. Se toikin tulosta, kun Teemu Engberg antoi hienon selän takaa -syötön ja Joose Antonen pääsi viimeistelemään.

KooKoo teki vielä neljännen maalin, ja vei näin voiton. Seuraavaksi on edessä vieraskiertue.

− Tästä kotiin yöksi ja sitten Raumalle ja Vaasaan. Se on napakka reissu ennen paukkujen paukuttamista, Setänen päätti.