Kuopion lentävät kalakukot maksoivat kalavelkansa vaisulle idän ihmeelle – Connor LaCouvee nollasi SaiPan debyyttiottelussaan

LIIGA / Raportti
SaiPa ja KalPa olivat kamppailun tuoksinassa myös ennen maajoukkuetaukoa. Arkistokuva.
Kuva © Saimi Airaksinen / https://urheilu.kuvat.fi/SaimiPhoto
Energinen ja aktiivinen KalPa palasi maajoukkuetauolta ottamalla ennakkoluulottoman voiton SaiPasta. Connor LaCouvee torjui nollapelin heti Liiga-debyytissään.

Joukkueiden ensimmäinen ottelu maaottelutauon jälkeen päättyi lopulta KalPan voittoon. Kuopiolaiset pysyivät ottelussa kuskin paikalla kiitos aktiivisen kiekollisen pelaamisen ja kiitettävän luisteluvoiman. SaiPa ei lopulta pystynyt vastaamaan KalPan esittämään haasteeseen, ja ottelun voitto meni lopulta selvällä pelillisellä ja tuloksellisella erolla Kuopioon.

Ennen maajoukkuetaukoa joukkueet kohtasivat Kuopiossa, jossa ottelu ratkesi Lasse Lappalaisen taiturimaiseen suoritukseen voittomaalikilpailussa. KalPalla oli tuolloin runsaasti maalipaikkoja, mutta tehottomuudesta kärsinyt joukkue menetti pisteen vierailleen. Tällä kertaa KalPa hallitsi ottelua ja teki myös riittävän määrän maaleja kolmen pisteen voiton varmistamiseki.

KalPa otti ottelun heti haltuunsa

Ottelu alkoi kotijoukkueen osalta hapuillen. SaiPan vaikea alku kärjistyi vaarallisiin harhasyöttöihin ja kiekonmenetyksiin, joista KalPa pääsi nopeisiin hyökkäyksiin. Kotijoukkueen pelasti vuorollaan kiitettävällä tasolla jälleen pelannut Niclas Westerholm ja pakotetut rikkeet.

Vierasjoukkue pääsi juhlimaan ottelun avausmaalia heti ensimmäisen ylivoimansa aikana. Tukkoisesti alkanut pakkopeli rauhoittui muutaman puretun tilanteen jälkeen, mikä realisoitui lopulta huolella toteutettuun klassiseen viivapeliin. Lopulta kolmannen ottelun KalPassa pelannut Eric Hjorth laukoi matalan kiekon ohi maskin ja Westerholmin.

Vaikka SaiPalla oli erässä omat tilanteensa, niin Hjorthin iskemä maali antoi ottelulle selkeät askelmerkit. KalPan aktiivinen pelaaminen aiheutti SaiPalle harmaita hiuksia koko ottelun läpeensä. Maajoukkueessa vastikään debytoinut Westerholm torjui kaiken mahdollisen ja muutaman mahdottomankin maaliyrityksen, mutta maalivahti ei pystynyt yksinään pysäyttämään KalPan liitoa.

Vaikka Westerholm olikin yksi ottelun selkeitä hahmoja, kehuja pitää jakaa myös kuopiolaisten maalivahdille, Connor LaCouveelle, joka pelasi debyyttiottelussaan varmasti. Kanadalaisen torjuntakavalkadiin mahtui useampi laadukas torjunta, joilla SaiPa pysyi nuhteessa.

Ensimmäisessä erässä nähtiin myös 43 sekuntin edestä kahden pelaajan ylivoimapeliä, mutta SaiPan ylivoima ei onnistunut hyödyntämään etsikkoaikaansa pian ottelun avausmaalin jälkeen. Siistissä ottelussa ei nähty runsaasti erikoistilannepelaamista, mutta näiden aikana KalPa oli aavistuksen terävämpi kuin kotijoukkue.

Kuopiolaiset löysivät maalijyvänsä

Ottelun edetessä peli virtasi pitkälti samoissa merkeissä kuin ensimmäisessä erässä. KalPa käänsi peliä kiitettävän nopeasti hyökkäysalueelle ja SaiPa sai ajoittaisia hallintajaksoja. Vaikka SaiPa saikin luotua maalintekotilanteita LaCouveen maalille, KalPan kiekollinen pelaaminen oli silti sitäkin laadukkaampaa.

Pelin painopiste oli siis SaiPan puolustusalueella, mikä heijastui myös maalivahtien torjuntamääriin. Varsinkin Westerholmin 27 torjuntaa kahteen ensimmäiseen erään oli hikinen urakka. Kolmannessa erässä SaiPa painosti entistä kovempaa yritteässään rikkoa kuparisen, mutta yrityksestä huolimatta kotiyleisö ei nähnyt suosikkiensa maalia tällä kertaa.

Maalivireensä kanssa aiemmin kaudella tuskaillut KalPa onnistui ottelussa kolmesti, mitä voidaan pitää onnistumisena. Erityisesti ainoastaan kertaalleen tällä kaudella maalinteossa onnistunut Tuomas Vartiainen nousi parrasvaloihin kahdella kihauksellaan.

Erinomaisen vierasottelun pelanneen KalPan onnistujiin kuului myös juonikas ja alati vaarallinen Jaakko Rissanen. Saku Salmela pelasi KalPa-debyytissään yli 19 minuuttia ja kantoi oman roolinsa varmasti.

SaiPan uusi hankinta Marc-Olivier Roy esitti lupaavia otteita ja oli alati valmis tekemään kiekollisia ratkaisuja. Varsinkin ottelun ensimmäisessä erässä Roy pelasi hyvin yhteen toisen tuoreen hankinnan, Nick Halloranin kanssa. Vaikka Roy oli lähellä maalintekoa, hän ei kuitenkaan onnistunut ohittamaan alkukauden joukkuekaveriaan LaCouveeta.

Tappion lisäksi SaiPa sai lisää jobinpostia Hugo Rikkilän loukkaannuttua varhaisessa vaiheessa.

SaiPa jatkaa taivaltaan jo torstaina Lahdessa. KalPa puolestaan pelaa seuraavan kerran perjantaina Kuopiossa Lukkoa vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo