Keltamustien kohtaaminen Lappeenrannassa - Ville Hämäläisen valmennusjohdolle avausvoitto

LIIGA / Raportti
SaiPalle täydet kolme pistettä keltamustien kohtaamisesta
Kuva © Topi Lainio
SaiPa nappasi valmennusjohtonsa tulikasteesta täydet pisteet Lappeenrannan tiistai-illassa. Vauhdikas kiekkoilta tarjoili seitsemän maalia isäntien voittaessa 4−3.

Kotijoukkueen ensimmäinen ottelu uuden valmennusjohdon alaisuudessa alkoi vauhdikkaasti, ja pelin alkuminuutit tarjoilivat aktiivista kiekkoa molempia päätyjä kohti

Ensimmäinen tilastomerkintä saatiin jo reilun viiden minuutin pelaamisen jälkeen, kun KalPan luoman maalinedustatilanteen päätteeksi Aapeli Räsänen ajoi maalille ja ampui kiekon isäntien maaliin. Avausmaali oli Räsäselle jo kauden kuudes tehopiste ja hänen hyvin alkanut kausi sai näin ollen jatkoa.

Maali muutti ottelun luonnetta vahvasti, ja KalPa sai enemmän otetta pelinhallinnasta. Kuopiolaiset olivat potkun verran edellä kotijoukkuetta, mutta parhaat maalintekopaikat jäivät avauserässä puuttumaan. Erän jälkimmäisellä puoliskolla nähtiin vielä erikoistilanne, kun SaiPan Matias Mäntykivi istui jäähyaitiossa väkivaltaisuudesta. Alkukauden ajan vahvasti alivoimalla pelannut kotijoukkue taisteli hyvin ja piti tulostaulun lukemat muuttumattomana erätauolle saakka. 

Ottelun toiseen erään sisältyi pari maalia ja hyviä ylivoimamahdollisuuksia. Pelinhallinta tasoittui ja SaiPalle tarjoiltiin useampia mahdollisuuksia tasoittaa ottelu ylivoimalla erän alkupuoliskon aikana, mutta laukauksia kohti Eero Kilpeläisen vartioimaa maalia ei saatu edes kahden miehen ylivoiman aikana.

KalPa hoiti alivoimat kiitettävästi ja ottelun puolivälissä Miikka Pitkänen lisäsi vierailijoiden johtoaseman jo kahteen maaliin. Kiekko pomppi Joni Nikon selästä hieman onnekkaastikin Pitkäselle, joka nosti irtokiekon ohi Niclas Westerholmin

Erän loppupuolella SaiPa pääsi vielä kokeilemaan ylivoimapelaamista Pitkäsen istuessa Kisapuiston jäähyaitiossa, ja tulosta syntyi. Jarno Koskiranta tarjoili kiekon maalin kulmalla odottaneelle Tomáš Záborskýlle, joka syötti Jaakko Lanttalle avopaikan maalintekoon. Erän viimeisillä minuuteille Westerholm otti vielä pari hyvää torjuntaa KalPan ylivoiman jauhaessa ja tauolle mentiin vierailijoiden 2−1-johdossa.

Kolmannessa erässä SaiPa sai kiinni juonesta entistäkin paremmin ja hieman ennen erän puoliväliä nähty tehominuutti siirti isännät takamatkalta johtoon. Ensin Veikko Loimaranta pääsi tekemään tasoituksen ylivoimalla Záborskýn esityöstä ja vain reilu minuutti myöhemmin Joni Nikko kuittasi aiemman epäonnensa tekemällä kauden avausmaalinsa muuttaen lukemiksi 3−2.

KalPa lähti hakemaan tasoitusta ottaen peliä taas otteeseensa ja onnistui maalinteossa erän puolivälin jälkeen. Tommi Jokisen maali käytiin tarkastamassa videolta, mutta maalissa ei epäselvyyksiä ollut, ja peli tasoittui jälleen. SaiPalle tarjoutui tasoitusmaalin jälkeen vielä mahdollisuus tehdä illan kolmas ylivoimamaali, mutta erikoistilanne ei vielä tarjonnut voiton avaimia isäntien käteen. Voittomaali syntyi lopulta vain alle pari minuuttia ennen päätössummeria Elmeri Kaksosen laukoessa lähes nollakulmasta kiekon KalPan maaliin.

SaiPan vastuuvalmentajaksi kohonnut Ville Hämäläinen sai tulikasteestaan täydet pisteet ja oli pelin jälkeisessä haastattelussa selvästi helpottunut kehuessaan joukkueensa taisteluilmettä. Puolustaja Veeti Vainio putosi pois kokoonpanosta alkulämmittelyssä, ja Hämäläisen mukaan joukkue nappasi hyvin kiinni muuttuneesta tilanteesta ja sopeutui pelaamaan viidellä puolustajalla uhrautuvasti.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo