KalPa tyly vieras Lappeenrannassa

Denis Godla oli vahvassa torjuntavireessä.
Kuva © Topi Lainio
SaiPa ja KalPa tarjoilivat varsin vauhdikkaan ja myös jäähyrikkaan taistelun tiistai-illan aikana. KalPa oli terävämpi maalinteon tehokkuudessa ja kamppailupelaamisessa maalinedustalla. Lisäksi Denis Godla oli todella vahvassa torjuntavireessä.
Lähtökohdat

SaiPalla oli alla kaksi peräkkäistä voittoa, joissa joukkue onnistui pelaamaan myös nollapelin. Viimeisimmässä kotiottelussa SaiPan uhriksi joutui JYP lukemin 6−0. SaiPan viimeaikaiset otteet ovat antaneet lisää uskoa tuleviin peleihin.

Maalivahtipelaaminen

Frans Tuohimaalla oli ennen ottelua kahden nollapelin putki. Tuohimaa onnistuttiin yllättämään KalPan toimesta ensimmäisen kerran heti ottelun alussa, kun KalPa pääsi pelaamaan ylivoimaa. Otto Leskisen viivavedosta tulleen irtokiekon pääsi iskemään Aleksi Klemetti sisään maalin kulmalta.

Toisessa erässä Tuohimaa päästi kiekon maaliin kaksi kertaa. KalPan 1−2-maali tuli todella yllättäen SaiPa-puolustajien nukkuessa tilanteessa ja Tuohimaa oli tilanteessa täysin aseeton. 1−3 maali tuli torjunnasta tulleen irtokiekon seurauksena, mikä oli lähes täydellinen kopio KalPan ensimmäisen erän maalista.

Kolmannessa erässä Tuohimaa ohitettiin KalPan toimesta kerran ylivoimalla. Koko ottelun torjuntamäärä Tuohimaalla oli 25.

Puolustuspelaaminen

SaiPa pääsi puolustusalueella suhteellisen helpolla ensimmäisen erän aikana. KalPan maalintekotilanteet olivat melko vähissä.

Toisen erän alussa Jere Sneck ja Kasperi Torikka saivat katsoa aitiopaikalta, kun KalPan hyökkääjä Ilkka Pikkarainen sai siirtää kiekon todella rauhassa maalin edessä täysin vapaana olleelle Klemetille, joka teki jo ottelun toisen maalinsa. Myös KalPan 1−3-maali tuli maalinedustalla hävityn kamppailupelaamisen seurauksesta.

Kolmannessa erässä SaiPan alivoimanelikko joutui todistamaan KalPan hienoa ylivoimamaalia neliön keskeltä lähteneestä laukauksesta.

Hyökkäyspelaaminen

SaiPa tuli otteluun hyvin valmistautuneena - hyvällä liikkeellä ja energisyydellä. Ensimmäisessä erässä lappeenrantalaisryhmä hallitsi vähän enemmän kiekollista peliä ja pystyi luomaan muutaman kerran hyvän painostusjakson KalPan puolustusalueelle. Micke Saaren röyhkeä maalille ajo hyökkäysalueella johti KalPan toiseen kahden minuutin jäähyyn ottelussa, ja SaiPa taituroi tästä hienon ylivoimamaalin. Topi Nättinen ohjasi tilanteeksi 1−1 aivan maalin edestä Jonatan Tanuksen tarjoilusta.

Toisessa erässä SaiPan kiekollinen aktiivisuus jatkui. Keltapaidat loivat jälleen muutaman kerran pidemmän painotusjakson hyökkäysalueelle, mutta tehot jäivät uupumaan. Elmeri Kaksonen pääsi suorittamaan rangaistuslaukausta ottelun puolivälissä, mutta Godlan ilmiömäinen torjunta esti maalinteon. Ahti Oksanen runnoi 2-3 kavennusmaalin toisen erän loppupuolella hyvin vahvan maskin takaa.

Kolmannen erän alussa SaiPalla oli mahdollisuus maalintekoon ylivoimahyökkäyksestä, mutta Oksasen laukaus painui seinille. SaiPa menetti omaa kiekollista otettaan jäähysuman johdosta ja oman ylivoimansa aikana SaiPa ei saanut enää kovin laadukkaita suorituksia aikaan.

Erikoistilanteet

SaiPa onnistui kerran maalinteossa pelatessaan ylivoimalla. Ylivoimalla SaiPa liikutti kiekkoa paikoitellen varsin mallikkaasti ja SaiPa pyrki toimittamaan kiekkoa aktiivisesti maalille.

Alivoimalla pelatessaan SaiPa joutui antautumaan kaksi kertaa. KalPa pääsi viimeistelemään viivavedosta seuranneen irtokiekon maaliin SaiPan hävitessä kaksinkamppailun maalin edessä.

Lähtökohdat

KalPan tappio viime lauantaina Pelicansille varmisti kuopiolaisten kauden päättymisen runkosarjaan. Pettymys on varmasti KalPassa kova ja kauden viimeisissä otteluissa riittää työtä pitää motivaatiotaso riittävän korkealla otteluiden voittamiseen.

Denis Godla torjui ottelun avauserässä kuusi kertaa. Godla yllätettiin erän aikana kerran SaiPan pelatessa ylivoimalla. Maali oli käytännössä katsottuna aivan mahdoton tilanne torjuttavaksi nopean ja läheltä tulleen ohjauksen takia.

Godla jatkoi tasaista ja vahvaa suorittamista ottelun toisessa erässä. Godla pysäytti erän aikana mm. Elmeri Kaksosen rangaistuslaukauksen todella näyttävällä torjunnalla. Oksasen 2-3 kavennusmaali toisen erän lopussa oli todella vaikea kiekko torjuttavaksi läheltä tulleen laukauksen ja maskin takaa.

Kolmannessa erässä Godla ei päästänyt enää yhtään maalia, koko ottelussa Godla torjui 20 kertaa ja oli yksi ottelun voiton avaimista.

KalPa joutui ottelun aikana kovaan testiin etenkin SaiPan vaarallisen tuntuisesti pyörineiden ylivoimatilanteiden aikana. SaiPa loi myös aktiivisella liikkeellään ja kiekollisella aktiivisuudella painetta KalPa-päätyyn, mutta KalPa taisteli vahvasti läpi ottelun.

SaiPa iski 1−1- ja 2−3-maalit KalPa-maalin läheisyydestä, mutta puolustuspään virheisiin KalPa ei juurikaan ottelun aikana sortunut - ainoastaan kolmannessa erässä SaiPa pääsi iskemään nopeasti kahdella yhtä vastaan, mutta SaiPa ei onnistunut rankaisemaan tilanteesta.

KalPan maalintekotehokkuus oli kohdallaan. Huippuluokan maalintekopaikat olivat melko vähissä, mutta joukkue oli todella vahva SaiPan maalin edustalla, josta KalPa pääsi tekemään kaikki kolme maalia.

Kaksi maaleista tuli Tuohimaan torjunnasta tulleen irtokiekon jälkeen, kun Aleksi Klemetti ja Valtteri Parikka tekivät maalin mieheen.

Kolmannessa erässä KalPa sai todella vahvan pelillisen ja kiekollisen otteen itselleen SaiPan sortuessa jäähyilyyn. KalPa vyörytti tilanteita ja laukauksia kohti Tuohimaata ja Alexander Ruuttu vei KalPan ylivoimalla jo 2-4 johtoon.

KalPan vaarallisin ja tehokkain hyökkäysketju illan aikana oli Aleksi Klemetti-Eetu Luostarinen-Ilkka Pikkarainen. Kentällisen roolitukset ovat kunnossa ja pelaajat täydentävät toisiaan hienosti.

KalPa teki kaksi maalia neljästä pelaamastaan ylivoimasta. Aineksia oli maalintekoon myös muiden ylivoimatilaneiden aikana.

Alivoimalla pelatessaan KalPa päästi yhden maalin. SaiPa loi aktiivisella ylivoimapelaamisellaan vahvaa painostusta KalPan alivoimanelikkoon.