Westerholmin nollapeli siivitti SaiPan makeaan voittoon

LIIGA / Raportti
Niclas Westerholm torjui kaiken.
Kuva © Mikko Lieri www.lieri.eu
SaiPa palasi takaisin voittojen tielle lähes täyden hallin edessä. Voiton takuumiehenä toimi kauden ensimmäisen ottelunsa pelannut maalivahti Niclas Westerholm.
Lähtökohdat 

SaiPa koki eilen perjantaina kauden ensimmäisen tappionsa, kun lappeenrantalaiset hävisivät Lahdessa Pelicansille. Pelicans oli koko ottelun SaiPaa edellä, joten Tero Lehterän ryhmä lähti Kärppiä vastaan parantamaan jokaisella osa-alueella.

Maalivahtipelaaminen 

Maalin suulla nähtiin ensimmäistä kertaa tällä kaudella Niclas Westerholm. Nuori lupaus kiitti vastuusta ja pelasi läpi ottelun mallikkaasti. Torjuntojen joukkoon mahtui myös muutama todellinen ryöstö. Palkintona loistavista otteista oli nollapeli.

Puolustuspelaaminen 

Puolustuspelaamisessa oli tapahtunut suuri muutos Pelicansia vastaan pelattuun otteluun verrattuna. Puolustuksen keskusta pysyi hyvin kasassa eikä Kärpät päässyt yhtä helposti murtautumaan maalin eteen kuin Pelicans perjantai-iltana. Puolustajat myös avasivat hyökkäyksiä huomattavasti paremmin.

Hyökkäyspelaaminen 

Kotijoukkue aloitti ottelun erittäin huonosti hyökkäyspäähän päin. Avauserässä SaiPa sai aloituksen hyökkäyspäähän vain kerran Kärppien pitkän kiekon jälkeen. Toisesta erästä eteenpäin SaiPa sai hyökkäyspelaamiseen terävyyttä Tyler Morleyn maalin myötä.

Erikoistilanteet 

SaiPa kamppaili ylivoimansa kanssa samojen ongelmien kanssa kuin edellisessä ottelussa Lahdessa. Kiekon tuominen kontrolloidusti hyökkäyslalueelle oli hankalaa, joten SaiPa ei saanut ylivoimaa pyörimään kertaakaan kunnolla. Alivoimalla puolestaan joukkue oli terävä ja aktiivinen läpi ottelun.

Lähtökohdat 

Kärpät pelasi eilen Mikkelissä Jukureita vastaan pitkän kaavan mukaan, kun ottelu eteni voittomaalikilpailuun asti. Kauden ailahtelevasti aloittaneet oululaiset poistuivat ottelusta lopulta voittajana. Lappeenrannassa joukkue tavoitteli kauden ensimmäistä täyttä pistepottia.

Maalivahtipelaaminen 

Veini Vehviläinen oli maalillaan virkaveljensä tavoin erittäin varma. Morleyn maalille oululaisten maalivahti ei voinut mitään.

Puolustuspelaaminen 

Kuten tuloksesta voi päätellä myös Kärppien puolustus oli lauantai-iltana rautaa eikä SaiPa herkuttelut maalipaikoilla. SaiPan maaliin johtanut tilanne kuitenkin lähti käyntiin Kärppien puolustuksen epäonnistuneen hyökkäyksenavauksen jälkeen.

Hyökkäyspelaaminen 

Oululaisten hyökkäyspelaaminen oli raikasta heti ottelun alusta jokaisen kentällisen osalta. Varsinkin Rasmus Kuparin johtama trio vyörytti hyökkäyksiä SaiPan päähän läpi ottelun, mutta SaiPa-vahti Westerholmin ohittaminen osoittautui mahdottomaksi.

Erikoistilanteet 

Ylivoimalla Kärpät oli totutusti erittäin vahva. Jokaisella ylivoimallaan oululaisilla oli lukuisia paikkoja kammeta kiekko maaliin, mutta avopaikoista huolimatta maaleja ei syntynyt.

Ottelun ratkaisu 

Ottelun ratkaisuksi muodostui SaiPan puolustuksen parantuneet otteet sekä loistavan ottelun pelanneen Westerholmin nollapeli.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo