Pistejako Lappeenrannassa − Kärpät jatkoi huimaa vierasvirettään

LIIGA / Raportti
Aku Räty vastasi Kärppien tasoituksesta Kisapuistossa.
Kuva © Topi Lainio
SaiPa ja Kärpät hakivat Kisapuistossa ratkaisua aina voittomaalikilpailusta saakka. Kärpät nappasi pisteet mukaansa lukemin 2−1 ja joukkue otti jo yhdeksännen perättäisen vierasvoittonsa.

Ottelun avauserä oli tilastojen valossa Kärppien hallintaa, ja joukkue painosti ajoittain pitkiä hyökkäyksiä SaiPan päädyssä. Avausmaali kirjattiin kuitenkin SaiPalle reilun seitsemän minuutin pelaamisen jälkeen. Libor Šulákin istuessa jäähyaitiossa Eemil Erholtz pääsi tekemään ensimmäisen maalinsa keltamustien riveissä.

Kärpät paransi peliään toiseen erään tultaessa ja erikoistilannepelaaminen oli avainasemassa molempien joukkueiden kuluttaessa jäähypenkkejä. Aku Räty teki kauden toisen maalinsa erän viimeisillä minuuteilla joukkueiden pelatessa tasavajaalla. Toiselle erätauolle näin ollen tilanteesta 1−1.

Kolmas erä tarjosi vain yhden tilastomerkinnän Jari Sailion jäähystä, joten ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalta. Voittomaali nähtiin lopulta voittolaukauskilpailussa, jossa Kärppien Michal Krištof, Juhamatti Aaltonen ja Aku Räty onnistuivat maalinteossa ja varmistivat kaksi pistettä mukaan Lappeenrannasta. Kärppien Mikko Niemelä kommentoi oman joukkueensa vaisuhkoa otetta pelin jälkeen CMoren haastattelussa.

− Ei oltu ihan parhaimmillamme tänään, mutta tämä oli jo viikon kolmas ottelu joten pitää olla tyytyväinen pisteisiin. Huomenna pelataan jo iltapäivällä seuraava tiukka kamppailu, johon pitää olla valmiina ja keskittyä täysillä jotta saadaan pisteet mukaan.

Molempien joukkueiden viikko jatkuu jo huomenna kun SaiPa matkustaa Tampereelle Tapparan vieraaksi ja Kärppien vieraskiertue päättyy Kouvolassa KooKoon vieraana.

KooKoo on pelannut edellisen kerran tiistaina kotonaan, ja Kärppien kannalta otteluohjelmaa tiukentaa vielä aikainen alkamisaika. Kärpät on Liigan kuumin vierasjoukkue ja tällä hetkellä yhdeksän ottelun vierasvoittoputkessa. Kouvolan ottelu on kuitenkin oululaisryhmän neljäs ja kuorma voi hyvinkin alkaa näkyä lauantai-iltapäivän aikana.

SaiPalla on ainakin teoriassa edelleen mahdollisuus myös pudotuspeleihin, mutta ero kymmenentenä olevaan Ässiin on jo 10 pistettä ja nousu vaatisi jo pidempää voittoputkea. Ennen tämän illan ottelua joukkue kertoi jenkkipuolustaja Sam Lofquistin paluusta Lappeenrantaan, mutta puolustaja saapuu Suomeen vasta lauantaina eikä näin ollen ole vielä hetkeen keltamustien käytössä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo