Juhamatti Aaltosen kolmen tehopisteen ilta liikaa SaiPalle

SaiPa pääsi lähelle, mutta lopulta oululaiset pääsivät juhlimaan maalia neljästi.
Kuva © Topi Lainio
Lappeenrannassa miteltiin SaiPa:n ja Kärppien runkosarjan kolmas kohtaaminen. Aiemmat ottelut olivat olleet vähämaalisia, mutta tiistai-illassa nähtiin yhteensä kuusi maalia Kärppien viedessä pisteet lukemin 4–2.

Joukkueet joutuivat pärjäämään Kisapuistossa ilman maajoukkuekutsun saaneita pelaajiaan. Kärpistä Ruotsin EHT-turnaukseen suuntasivat tsekkipelaajat Radek Koblížek ja Libor Šulák sekä Suomen valmennustiimiin kuuluva Mikko Manner. Suomen joukkueen mukana pelaa SaiPan Santeri Virtanen. SaiPan kokoonpanosta olivat sivussa myös viime perjantain ottelussa tällin saaneet Ville Petman sekä Ville Vainikainen.

Kärpät sai viiden minuutin pelin jälkeen kahden miehen ylivoiman, jonka se pystyi myös hyödyntämään ajoittain ailahdelleesta ylivoimasta huolimatta. Maalintekijänä kunnostautui Juhamatti Aaltonen, joka teki kauden kolmannen maalinsa, vaikka SaiPan kanssa viime viikolla jatkosopimuksen tehnyt Niclas Westerholm pystyikin puolikkaaseen torjuntaan.

SaiPan Joni Nikko pääsi juuri ylivoiman loputtua päättämään kärppävahti Patrik Rybárin nollaputken. Toisena syöttäjänä maaliin oli Roni Karvinen, joka ei tarvinnut Liiga-debyytissään muutamaa vaihtoa enempää aikaa ensimmäisen tehopisteensä saalistamiseen.

Tiistai-illan kolmas maali näki päivänvalonsa vain minuutin edellisen syntymisen jälkeen. Vahvan hyökkäyksen seurauksena Kärppien Joona Huttula iski kiekon siniviivalta maaliin. Syöttäjäksi merkattu Tuukka Tieksola nappasi nyt lauantaisen avausmaalinsa seuraksi liigauran ensimmäisen syöttöpisteensä.

Saipan 12 prosentin ylivoima

Toinen erä käynnistyi tasaisissa merkeissä, ja laukaukset olivat ensimmäisen neljänneksen jälkeen SaiPalle 7–6, vaikka joukkue saikin pelata ylivoimaa. Joukkue oli ennen illan ottelua tehnyt vain kaksi ylivoimamaalia viimeiseen 44 ylivoimaminuuttiin.

Kärpät sai sen sijaan luotua paikkoja SaiPan oman pään sekoilun vuoksi, kun kiekkoa ei meinattu saada ollenkaan keskialueen puolelle.

Kauden 14. ottelussaan esiintynyt Aatu Räty oli liikkeellä raikkaalla jalalla yhdessä Tieksolan kanssa. Nuoret pelaajat saivat kuljetettua kiekkoa kohti hyökkäyspäätyä ja pystyivät jatkuvasti luomaan tekopaikkoja. Ottelun puolivälissä sekä koko toisen erän aikana peli näytti olevan enemmän Kärppien hanskassa, sillä kahden minuutin sisään kiekko kävi kahdesti tolpassa.

Niin lähellä, mutta niin kaukana

SaiPa tuli viimeiseen erään vahvasti revanssi mielessään, ja Rybár joutuikin venymään tuplatorjuntaan heti erän alkuminuuteilla. Ottelussa tunteet kuumenivat, kun ensimmäisestä erästä alkaen Kärppien Jari Sailion suu kävi kohti SaiPan vaihtoaitiota, ja lopulta hän nappasi itselleen toisen jäähyn samaisesta syystä.

SaiPalle tarjottiin myös ylivoimamahdollisuutta, mutta joukkueen heikkoon ylivoimatilastoon ei saatu parannusta, vaan sen sijaan Kärpät teki alivoimamaalin. Aleksi Mustonen pääsi iskemään Aaltosen esityöstä vierasjoukkueen kolmannen maalin.

Lappeenrantalaisjoukkue sai luotua vetoja kohti kärppämaalia, mutta parhaimmilta paikoilta se ei päässyt kokeilemaan. Kärpät pystyi puolustamisen ohella myös pitämään kiekkoa ja luomaan omia hyökkäyksiään, vaikka vierasjoukkueen pelaajat kuluttivat jäähypenkkiä kahdeksan jäähyn verran.

Loppukiri pysähtyi yhteen kavennusmaaliin, sillä Kärpät onnistui lyömään vielä kiekon tyhjään maaliin. Aaltosen kolmen tehopisteen illan myötä pisteet matkasivat jälleen oululaisten mukana kohti pohjoista.