SaiPa teki tarvittavan - Jukurit kaatui Kisapuistossa

LIIGA / Raportti
SaiPan kolmannen maalin tehnyt Santeri Virtanen palkittiin ottelussa kolmella tähdellä.
Kuva © Topi Lainio
SaiPan ja Jukureiden välinen ottelu ei tarjonnut mitään huikaisevaa kiekkonäytelmää. SaiPa teki kuitenkin tarvittavan ja hankki kolme pistettä 3-2-numeroin.
Lähtökohdat 

SaiPa lähti illan Jukurit-otteluun kovamaineisena kotijoukkueena. Vierasotteluista lappeenrantalaiset ovat onnistuneet nappaamaan ainoastaan kahdeksan pistettä, mutta kotiotteluissa pistepotti on kasvanut 26 pisteen verran. Sarjataulukosta SaiPa löytyi ennen ottelua sijalta kuusi, matkaa viimeiseen Villi kortti-sijaan oli ainoastaan kolme pistettä.

Maalivahtipelaaminen 

Frans Tuohimaa sai olla hyvin pienillä torjuntamäärillä koko ottelun ajan - kahden erän jälkeen Tuohimaa joutui torjumaan ainoastaan kaksi kertaa. Koko ottelun torjuntamäärä oli 9 kappaletta.

Puolustuspelaaminen 

SaiPan puolustuspelaaminen oli omalla alueella vähän epävarman oloista ottelun alussa muun muassa kiekonmenetysten jälkeen. Vahvan pelillisen hallinnan johdosta myös oman puolustusalueen pelaaminen vähentyi keltapaidoilla ottelun edetessä ja puolustuspelaaminen tasapainottui.

Hyökkäyspelaaminen 

SaiPan hyökkäyspeli oli vaisua ottelun ensimmäisessä erässä. Joukkue menetti myös kiekkoja useampaan otteeseen, joista Jukurit pääsivät iskemään kahdella yhtä vastaan- ylivoimahyökkäyksiä. Pelin rytmi sekosi entisestään Santeri Virtasen saaman 2+2-minuutin jäähyn aikana.

Toisesta erästä lähtien SaiPa otti pelin komennon itselleen etenkin kiekollisessa pelissä ja piti otteen riittävän vahvana ottelun loppua kohden. SaiPa pystyi myös välttämään ottelun alkupuoliskolla tulleet kiekonmenetykset ja vastahyökkäykset.

Santeri Virtasen tekemä 3-1-maali heti 3. erän alkuun oli yksi ottelun iso kulminaatiopiste.

Erikoistilanteet 

SaiPa teki ottelussa yhden ylivoimamaalin ja pelasi virheetöntä alivoimaa. Aloitusvoittojen osalta SaiPa oli pienesti niskan päällä.

Lähtökohdat 

Jukurit lähti illan SaiPa-otteluun sarjataulukossa sijalta 10. Jukureilla oli alla makea kotivoitto Lahden Pelicansista viime viikon lauantailta. Jukurit oli voittanut joukkueiden kolme edellistä kohtaamista, tätä ennen SaiPa oli voittanut Jukurit kuusi kertaa peräkkäin.

Maalivahtipelaaminen 

Sami Rajaniemi oli huomattavasti enemmän työllistettynä kuin virkaveli kentän toisessa päässä. Rajaniemi esiintyi maalin suulla luotettavasti, pelasi hyvää ja rauhallista peruspeliä. Torjuntoja Rajaniemelle tuli ottelussa 17 kappaletta.

Puolustuspelaaminen 

Jukurit oli suurimman osan ajasta pelissä puolustusasemissa, koska joukkue pääsi vasta kolmannessa erässä enemmän kiinni kiekolliseen peliin. Näkyvät virheet pysyivät Jukureiden puolustuspelin osalta melko vähäisinä. Rajaniemen rauhallinen perusolemus antaa puolustuspeliin hyvän tuen.

Hyökkäyspelaaminen 

Jukurit tuli ensimmäiseen erään hyvin valmistautuneena ja joukkue onnistui haastamaan SaiPaa vahvalla liikkeellä. Joukkue sai kiekonriistojen kautta mahdollisuuksia vastahyökkäyksiin muutamien ylivoimahyökkäysten johdosta, mutta laukaisumäärät pysyivät koko ottelun aikana hyvin alhaisina. Toisessa erässä Jukurit menetti kiekollisen pelin otteen kokonaan vastustajalle ja maalintekopaikkoja ei ollut erässä ollenkaan.

Jukurit sai murheellisen alun 3.erään, kun joukkue joutui erän alussa 3-1-tappioasemaan. Tämä ei kuitenkaan mikkeliläisten selkärankaa katkaissut vaan joukkue taisteli ja onnistui saamaan enemmän laukauksia SaiPan maalille. Markku Flinckin erinomaisen yksilösuorituksen jälkeen pääsi Miika Roine nautiskelemaan illan komeimman maalin ja tärkeän 3-2-kavennusosuman.

Erikoistilanteet 

Jukurit otti ottelussa kolme kahden minuutin rangaistusta. Brenden Kichton sai laukoa hyvän rannevedon Jukureiden maaliin Jukureiden neliön ollessa hyvin tiivis, mutta todella passiivinen. Ylivoimalla joukkue ei saanut luotua riittävää määrää maalintekopaikkoja.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo