SaiPalle toinen peräkkäinen voitto − Valtteri Lipiäinen osui jatkoajalla

LIIGA / Raportti
Ville Meskanen avasi ottelun maalihanat kauden ensimmäisellään.
Kuva © Topi Lainio
SaiPa pelasi toisen ottelunsa Ville Hämäläisen komennossa JYPiä vastaan. Tälläkin kertaa keltapaidat poistuivat kaukalosta voittajana, kun Valtteri Lipiäinen ratkaisi voiton jatkoajalla.

Jatkoajalla peli oli varsin selvästi SaiPan hallussa. JYP ei päässyt laukomaan kertaakaan. Mikko Petmanille oli avautua paikka läpiajoon, mutta SaiPan maalivahti Niclas Westerholm oli valppaana ja ehti irtokiekkoon ensimmäisenä.

Ratkaisumaali syntyi lopulta nopeasta hyökkäyksestä, jossa Valtteri Lipiäinen sai jättösyötön haltuunsa ja rannelaukaus upposi JYP-maaliin. SaiPa sai näin kaksi voittoa putkeen ensimmäistä kertaa tällä kaudella.

− Oikealla tiellä ollaan, mutta pisteitä ja voittoja tarvitaan vielä pirusti, Lipiäinen totesi C Moren haastattelussa.

− Hän oli pelaajanakin vaativa ja kova tsemppaamaan. Hän on kuin yksi meistä pelaajista edelleen, Lipiäinen jatkoi uuden päävalmentajan, Ville Hämäläisen, vaikutusta.

Ottelun alku oli varsin tunnusteleva, mutta sen jälkeen molemmat onnistuivat nopeasti käytännössä ensimmäisistä maalipaikoistaan.

SaiPa meni johtoon Roni Karvisen vapautettua Ville Meskasen,joka pääsi nousemaan maalille varsin vapaasti JYP-puolustuksen löysäillessä. Meskanen vei JYPin lainavahdin Samuel Jukurin kahville ja viimeisteli kauden avausmaalinsa.

JYP kuittasi Rasmus Heljangon osuttua SaiPa-puolustuksen edestä. Varsinkin Greg Moro katsoi tilannetta suoraan silmiensä edessä. Sen jälkeen peli eteni ensin SaiPan ja sitten JYPin merkeissä, ja erän viimeistä edellisellä minuutilla JYP otti ohjat käsiinsä, kun Jerry Turkulainen vei vieraat johtoon. Kyle Platzerin ja Sami Nikun pyörittelyn jälkeen Turkulainen pääsi laittamaan takatolpalta kiekon maaliin.

Toisessa erässä kuumia tunteita

Toisessa erässä Joakim Kemellin maila osui Seamus Donohuen kasvoihin ja JYPin nuori tähti sai tilanteesta 2+2-minuuttisen rangaistuksen. Ensimmäisen kaksiminuuttisen aikana Kristián Pospíšilin tykki puhui ja slovakialainen onnistui tasoittamaan. Jälkimmäisen kakkosen aikana SaiPalla oli vaikeampaa ja JYPillekin avautui maalipaikka, jota Robert Rooba ei onnistunut hyödyntämään.

Erässä nähtiin myös tunteiden kuohuntaa. Ensin Joel Olkkoselle ja  Petmanille tuomittiin kaksiminuuttiset nahistelusta. Näiden rangaistusten päätyttyä Petmanin taklaus Ville Vainikaiseen aiheutti rähinän, jonka jälkeen JYPille tuomittiin kolme ja SaiPalle kaksi rangaistusta.

Kotijoukkue otti johdon erän lopussa. Lipiäinen ajoi vahvasti maalille ja seuranneesta ruuhkasta Vainikainen sohi JYP-pelaajien keskeltä kiekon maaliin. Jukuri ei saanut suljettua kiekkoa, joka pysyi pelattavissa maalivahdin patjojen edessä.

Päätöserässä vierailija JYP hallitsi peliä hakiessaan tasoitusta, mutta kovinkaan läheltä maalia se ei päässyt laukomaan. Ratkaisu tuli lopulta b-pisteiden kaarelta, kun Tobias Winbergin rannelaukaus ohitti Westerholmin.

SaiPa sai toisen peräkkäisen voittonsa, mutta jumbopaikkaa se ei vielä pystynyt jättämään. Jukurit on tasapisteissä edellä kolmella varsinaisen peliajan voitolla SaiPan kahta vastaan. JYPillä on kaksi pistettä enemmän kuin SaiPalla. Nämä joukkueet ovat pelanneet eri määrän otteluista, JYP 14, SaiPa 13 ja Jukurit 11.

JYP on seuraavan kerran tositoimissa torstaina KooKoon vieraana. SaiPa pelaa kolmannen peräkkäisen kotiottelunsa lauantaina, kun Kisapuistoon saapuu Ilves.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo