SaiPa jatkoi kotivoittojen sarjaa JYPin kustannuksella

LIIGA / Raportti
SaiPa onnistui luomaan hyvin tilanteita JYPin maalille ottelussa.
Kuva © Mikko Lieri www.lieri.eu
SaiPa ja JYP väänsivät Lappeenrannan Kisapuistossa varsin kovatempoisen ottelun, jossa SaiPa sai palkinnon ottelun lopun vahvasta pelillisestä hallinnasta ja jatkoi voitettujen kotiotteluiden sarjaa.
Lähtökohdat 

SaiPalla oli ennen JYP-peliä allaan neljän ottelun mittainen vieraskiertue, josta joukkue onnistui saamaan viisi pistettä. Etenkin hyökkäyskalustoa on koeteltu viime aikoina useiden loukkaantumisten johdosta. Sarjataulukossa SaiPa löytyi sijalta kuusi ennen illan ottelua.

Maalivahtipelaaminen 

Ottelun avauserä oli Frans Tuohimaalle hankala. JYP pääsi ottelussa varkain 0−1-johtoon, kun Ossi Louhivaara onnistui yllättämään etukulmasta Tuohimaan. Laukauksia Tuohimaata kohti ei tullut määrällisesti kovin paljon koko ottelun aikana: torjuntoja kertyi vain 14.

Puolustuspelaaminen 

SaiPan puolustusalueen merkkauspeli petti JYPin 0−2-johtomaalissa, minkä seurauksena JYP taituroi David Tomasekin johdolla kahden maalin johtoaseman. SaiPa hallitsi kiekollisena loppua kohden kenttätapahtumia vieraita enemmän, jolloin oman puolustusalueen pelaaminen jäi vähemmälle. SaiPan viisikkopuolustus paransi alun nukahduksien jälkeen ja merkkausvirheitä ei enää nähty.

Hyökkäyspelaaminen 

SaiPa paineisti vahvasti avauserän alkupuolella JYPin puolustusta ja sai luotua heti muutaman maalintekopaikan. Hyökkäyspelaaminen ajoittain hyvää ja rohkeaa kiekollista vastustajan haastamista. SaiPa pyrki toimittamaan kiekkoa suoraviivaisesti vastustajan maalille.

Cody Kunyk onnistui tekemään tärkeän kavennusmaalin ottelun toisessa erässä vahvalla vastustajan puolustajien haastamisellaan. Joukkue sai palkinnon ottelun lopussa vahvasta pelillisestä hallinnastaan, kun ulkomaalaisvahvistus Tyler Morley tasoitti ottelun viimeisellä peliminuutilla ja puolustaja Robin Salo iski jatkoajalla voittomaalin Kunykin esityöstä.

Erikoistilanteet 

SaiPan ylivoima ei tuonut joukkueelle riittävästi maalintekopaikkoja. Ensimmäisessä ylivoimassa joukkue ei saanut pakkopeliä rauhoitettua ollenkaan. Toisessa ylivoimapelissä SaiPa sai luotua kuvion kasaan, mutta maalintekopaikat loistivat poissaolollaan. Alivoimalla SaiPa pelasi ottelussa vain kerran − ilman takaiskua.

Lähtökohdat 

JYP oli ennen SaiPa-ottelua sarjataulukossa sijalla 12. JYP on pelannut kauden alussa paljon maalin pelejä, ja usein voittopeliä on seurannut tappio-ottelu. Illan otteluun jyväskyläläisten kokoonpanossa oli muutama nimekäs poissaolija, mm. Eric Perrin, Jani Tuppurainen ja Mikko Mäenpää.

Maalivahtipelaaminen 

Joona Voutilainen esiintyi vierasjoukkue JYPin maalilla vakuuttavasti. Rauhallista torjuntatyöskentelyä koko pelin ajan. Torjuntoja kertyi ottelussa 25 kappaletta ja joukossa oli useita hyviä pelastuksia, myös ruuhkan takaa tulleita laukauksia.

Puolustuspelaaminen 

JYP oli heti ottelun alussa kovassa paineessa SaiPan tullessa kovaa päälle. JYP pelasi hyvää ja nöyrää puolustuspeliä, jossa paine purettiin siirtokiekolla keskialueen puolelle, jos kiekollisena ei päästy paineen alta pois. SaiPan hallitessa ottelun edetessä kenttätapahtumia vahvasti JYP joutui panostamaan vahvaan viisikkopuolustukseen, joka onnistui hyvin.

Hyökkäyspelaaminen 

JYPin maalinteon tehokkuus oli heti avauserässä kohdillaan. Maalintekopaikkoja ei ollut koko ottelussa määrällisesti erityisen paljon, mutta ottelun voittoon vaadittavia maalintekopaikkoja JYP kykeni kuitenkin luomaan.

Erikoistilanteet 

JYP sai pelata ottelussa ainoastaan yhden kerran ylivoimalla, mutta joukkue onnistui heti luomaan pakkopelikuvion, jolloin peli saatiin rauhoitettua nopeasti. Alivoimalla joukkue pelasi kaksi kertaa, ja alivoima toimi joukkueella erinomaisesti.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo