JYP nousi takaa ohi ja vei pisteet mukanaan Jyväskylään

LIIGA / Raportti
Brad Lambert viimeisteli rankkarista JYPin avausosuman.
Kuva © Topi Lainio
Lappeenrannassa kohtasivat sarjataulukon häntäpäässä olevat joukkueet. SaiPa löytyi sarjataulukosta sijalta kaksitoista ja JYP pari sijoitusta alempaa. Ottelussa kotijoukkueelle tarjottiin runsaasti ylivoimia, kun JYP sortui jäähyilyyn. Lopulta kuitenkin JYP nousi takaa ja ohi. Voittolukemat kirjattiin vieraille lopulta numeroin 2−4.

Lappeenrannasta nähtiin kohtuullisen erikoinen jääkiekko-ottelu. Jäähyjä ottelussa jaettiin melko reippaasti, mutta kummankin joukkueen ylivoimat jättivät parantamisen varaa illan kamppailussa. JYPille kaksiminuuttisia pelissä vihellettiin peräti seitsemän kappaletta ja kotijoukkue SaiPa kärsi neljä kahden minuutin rangaistusta. 

Ottelun avauserän hallinta oli kotijoukkue SaiPalla. SaiPan ensimmäinen pidempi painostus tuotti tulosta, kun avauserää oli pelattu vasta reilu kolme minuuttia. Tomáš Záborskýn laukaus ohitti JYPin maalilla pelanneen Markus Ruusun. Maalin jälkeen SaiPa pääsi ottelussa vielä enemmän kuskin paikalle ja tämä tuotti JYPin viisikolle ongelmia jäähyjen muodossa. Toinen SaiPan ylivoimista onnistui, kun Elmeri Kaksonen viimeisteli kiekon varmasti verkon perukoille, muuttaen ottelun numeroiksi 2−0. 

Erän lopussa vieraatkin pääsivät peliin jo hieman paremmin mukaan, mutta huippupaikkoja vieraat eivät saaneet rakennettua.

JYP sai toiseen erään terävän startin, kun läpiajossa ollut Brad Lambert kaadettiin. Tuloksena oli rangaistuslaukaus, jonka Lambert pisti tolpan ja maalivahdin kautta lopulta maalin perukoille. Erän alku oli JYPin hallintaa ja heti maalin jälkeen se sai vielä tilaisuuden tasoittaa ottelun ylivoimalla. SaiPan alivoima kuitenkin kesti nämä JYPin tasoitusyritykset.

Mitä pidemmälle toinen erä eteni, sitä enemmän kotijoukkue otti jälleen ottelua haltuunsa. JYP sortui jäähyilyyn ja erään kirjatiin lopulta peräti viisi kahden minuutin rangaistusta. SaiPan ylivoima kuitenkin yski pahasti toisessa erässä ja maalista vastasikin vierasjoukkue. JYP tasoitti pelin alivoimalla numeroiksi 2−2. Maalintekijänä toimi Jani Siekkinen, jolle maali oli liigauran ensimmäinen.

Kolmanteen erään lähdettiin tasanumeroissa 2−2. Erä oli tasapäistä pelaamista, jossa molemmilla oli omat paikkansa tehdä voittomaali. Lopulta vierasjoukkue sen iski reilu viisi minuuttia ennen erän loppua, kun Jarkko Immonen ohjasi maalin edestä 2−3 voittomaalin. Syöttöpisteen maaliin sai JYPin 18-vuotias puolustaja Valtteri Koskela, jolle syöttöpiste oli uran ensimmäinen Liigassa.

Brad Lambertilla oli reilu neljä minuuttia ennen loppua paikka iskeä lopullinen sinetti illan ottelulle, mutta SaiPan maalivahtina pelannut Matěj Tomek pelasti kotijoukkueen takaiskulta.

SaiPa ei kuitenkaan saanut kunnollista loppukiriä aikaiseksi, ja minuutti ennen loppua Patrik Puistola viimeistelikin ottelun loppunumeroiksi 2−4. Puistola pääsi vahvan nousunsa päätteeksi yllättämään Tomekin maalin edustalta. Puistolan edellisestä maalista ehti kulua peräti 21. liigaottelua ja tuuletuksesta päätellen aika iso apina tippui nuorukaisen harteilta.

JYP pelasi illan kamppailussa nousujohteisesti, vaikka toisen erän loppu menikin jäähypenkkiä kuluttaessa. Näin kuitenkin tärkeät pisteet lähtivät joukkueen mukana Jyväskylään. Edellisestä vierasvoitosta oli kulunut aikaa. Viimeksi JYP oli voittanut juuri Lappeenrannasta 17.10.2020, jolloin voitto irtosi vasta jatkoajan jälkeen. Voitto oli samalla vasta kauden kolmas vieraskentällä jyväskyläläisille.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo