SaiPan kauden paras ottelu toi täyden pistepotin − Ilves etsii itseään Dostálin lähdön jälkeen

LIIGA / Raportti
Tomáš Záborský oli pirteällä pelipäällä SaiPan kaataessa sarjakärjen
Kuva © Topi Lainio
SaiPa tarjoili Kisapuistoon saapuneille katsojille kauden parhaan esityksensä, kun sarjakärki Ilves kaatui lukemin 4−2.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti, ja kotijoukkue lähti haastamaan Ilvestä todella pirteästi heti alkuhetkistä lähtien. Ensimmäiset hyvät maalintekopaikat nähtiin erän puolivälin kohdalla Ilveksen toimesta, mutta tulostaululla lukemat pysyivät muuttumattomina.

SaiPa oli saanut alkuviikolla lisävahvistusta puolustuspäähän, kun Boston Bruinsin sopimuspelaaja Urho Vaakanainen palasi keltamustien riveihin toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella. Vaakanainen pääsi heti avauserässä pisteiden makuun ja kirjautti ottelun ensimmäisen tilastomerkinnän tehden isäntien avausmaalin erän jälkimmäisellä puoliskolla.

Toisessa erässä SaiPa käänti ottelun täysin nimiinsä heti alusta lähtien. Vain parin minuutin pelaamisen jälkeen Jaakko Lantta onnistui rangaistuslaukauksessaan, ja hetkeä myöhemmin Elmeri Kaksonen viimeisteli SaiPan illan kolmannen maalin ohi Ilves-maalia vartioineen Eetu Mäkiniemen

Maalien jälkeen tilastomerkintöihin saatiin useita erikoistilanteita molempien joukkueiden kuluttaessa jäähypenkkejä useaan kertaan. Kalle Maalahden saaman jäähyn aikana SaiPa lisäsi johtoasemansa jo neljään maaliin Tomáš Záborskýn ohjatessa Jakob Moveraren napakan siniviivavedon Mäkiniemen ohi.

Erän puhuttavin tilanne nähtiin kuitenkin maalin jälkeen Ilveksen Juuso Välimäen taklatessa Záborskýa selästä kohti laitaa. Pienen selvitystyön jälkeen ottelun tuomaristo päätti tuomita Välimäelle rangaistuksen, mutta erikoistilanne ei kasvattanut enää lukemia, vaan erätauolle lähdettiin SaiPan neljän maalin johtoasemassa.

Myös ottelun kolmas erä oli erikoistilanteiden täyttämä ja hieman ennen erän puoliväliä Ilves aloitti kirimisen ylivoimalla Joose Antosen toimesta. Ilves sai erän aikana vihdoin ottelun juonesta paremmin kiinni, mutta tässä vaiheessa aika ei enää ollut tamperelaisten kannalta suotuisa.

Erän loppuminuuteilla Ilves haki pitkään kavennusta ilman maalivahtia ja onnistui lopulta Ville Meskasen toimesta ylivoimalla reilu minuutti ennen loppua. Tämä jäi myös ottelun viimeiseksi tilastomerkinnäksi ja näin SaiPa otti toisen perättäisen voittonsa lukemin 4−2.

SaiPa on herännyt valmennusmuutosten jälkeen ja joukkueen pelaamisessa on jo paljon positiivisia asioita kauden alkuhetkiin verrattuna. Useampi pelaaja on ottanut roolia ratkaisuhetkillä ja lappeenrantalaisille ominainen taisteluilme on tehnyt paluun Kisapuistoon. Maalivahti Niclas Westerholm on näyttänyt olevansa liigatasoinen maalivahti ja otti myös Ilvestä vastaan hyviä torjuntoja tarjoten joukkueelleen avaimet voittoon.

Ilves koki jo toisen perättäisen tappionsa maalivahti Lukáš Dostálin lähdettyä takaisin Anaheimiin, eikä Mäkiniemi pystynyt vartioimaan maalia samalla tasolla kuin joukkue on aiemmin kauden aikana tottunut Dostálin toimintaan. Lähitulevaisuus on iso kysymysmerkki sarjakärjelle, sillä Dostál ei ole täysin korvattavissa, mutta maalivahtipelaamisen on parannuttava reilusti mikäli joukkue mielii säilyttää kärkipaikan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo