Lukáš Dostál jälleen Ilveksen supersankari − SaiPan viime hetkien kavennus ei riittänyt

LIIGA / Raportti
Dostál torjui SaiPan nurin.
Kuva © Topi Lainio
Sekä SaiPa että Ilves hävisivät edelliset ottelunsa, joten Lappeenrannassa oli kasvojenpesun paikka. Vieraiden maalilla seisoi jälleen kerran ottelun ykköshahmo.
Lähtökohdat 

SaiPa lähti kotiotteluun Ilvestä vastaan yksi tappio niskassaan, mutta joukkue on löytänyt tekemiseensä tasaisuuden.

Maalivahtipelaaminen 

Niclas Westerholm torjui SaiPan maalilla mallikkaasti. Vaikka Ilves pääsi kokeilemaan useasti ylivoimalla ja useamman pitkän päätypyörityksen voimin, pysyi lappeenrantalaisten veskari tehtäviensä tasalla.

Puolustuspelaaminen 

Vaikka Ilves saikin useamman pitkän pyörityksen kotijoukkueen hyökkäysalueelle, pystyi SaiPa-puolustus pidättelemään vastustajansa suurissa määrin poissa parhailta maalintekopaikoilta.

Hyökkäyspelaaminen 

Tomi Iso-Mustajärvelle avautui SaiPan paras paikka ensimmäisen erän lopulla, mutta haasto ajautui Ilves-maalin ohi. Vastahyökkäyksestä tupsukorvat iskivät toisen maalinsa.

SaiPan ykkösketju Tomas Zaborskyn johdolla nousi ottelun edetessä johtamaan joukkoja edestä, mutta kaikki yritykset pysähtyivät Ilveksen maalivahtiin.

Erikoistilanteet 

SaiPa ei päässyt illan aikana ylivoimista juuri nauttimaan, eikä nähdyllä onnistumisprosentilla enemmisät yrityksistä olisi ollut hyötyäkään. Alivoimillaan SaiPa pystyi ensimmäistä kokeilua lukuunottamatta pitämään Ilveksen aisoissa.

Lähtökohdat 

Viikon kaksi aiempaa kamppailuaan hävinnyt Ilves oli kerännyt viikolta vain yhden pisteen. Aleksi Elorinne oli palannut tupsukorvien takalinjoille.

Maalivahtipelaaminen 

Lukáš Dostál sai torjuntavuoron perjantaina töissä olleelta Ville Kolppaselta. Nuori mies torjui läpi illan vuorenvarmasti ja oli jälleen kerran tamperelaisten voiton takuumiehenä.

Puolustuspelaaminen 

Vieraiden viisikkopeli oli koko ottelun ajan uomissaan ja puolustajat liikkuivat joka puolella kenttää tukien vuoroin hyökkäys- sekä puolustuspelaamista. Lassi Thomsonin 2−0-osuma oli osoitus tupsukorvien jouhevasta tekemisestä.

Hyökkäyspelaaminen 

Ilves sai avauserässä jalkansa tuttuun tapaansa liikkeelle ja aiheutti kovatempoisella tekemisellään SaiPalle vaikeuksia.

Vaikka Ilves ei ensimmäisen erän jälkeen saanut enää onnistumisia, pystyi joukkue pelaamaan tasapainoista viisikkopeliä kentän joka kolkassa. Kärkihyökkääjät loivat alituiseen paikkoja Westerholmin maalille.

Erikoistilanteet 

Ilveksen ensimmäinen ylivoima avauserässä ei ottanut aluksi tuulta alleen ensinkään, mutta lopulta Niko Peltola pääsi kävelemään b-pisteiden väliin. Kauden toisen maalinsa tehnyt pakki on nyt kahden ottelun maaliputkessa.

Ottelun ratkaisu 

SaiPa kavensi Santeri Virtasen maalilla 1−2:een neljä minuuttia ennen loppua. Dostál ja Ilves-puolustus kestivät loppuun asti ja jättivät kotijoukkueen ilman pisteitä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo