Kolmas kerta sanoi Ilvekselle toden − ottelussa liki maksimimäärä pistemiehiä

LIIGA / Raportti
Ikonen vei joukkueensa kolmatta, viimeistä ja ratkaisevaa kertaa johtoon SaiPaa vastaan.
Kuva © Arno Hämäläinen
SaiPa ja Ilves kamppailivat kiivaasti mahdollisuuksista suoraan pudotuspelipaikkaan. Vieraiden jäähyily rikkoi peliä kauttaaltaan ja tekeminen jäällä oli melko tarkkaa loppuun asti.
Lähtökohdat 

SaiPa lähti kamppailuun taistelemaan samoista sijoista kuin illan vastustajansa Ilves. Lappeenrantalaisilla oli kahden ottelun tappioputki niskassaan.

Maalivahtipelaaminen 

Frans Tuohimaa sai melko rauhallisen alun ottelulle, sillä vieraat saivat avauserässä vain neljä kiekkoa kohti SaiPa-vahtia. Ottelun edetessä kotijoukkueen maalivahti pääsi pelirytmiin kiinni, kun Ilves sai tilanteita tasaisemmalla syötöllä.

Puolustuspelaaminen 

SaiPan puolustus pääsi Ilveksen jäähyjen ansiosta suhteellisen vähällä, mutta silti Ilves sai luotua ylivoimahyökkäyksiä ja nopeita kääntöjä tasaviisikoin pelatessa. Siitä lappeenrantalaiset pitivät huolen, ettei Ilves päässyt juonimaan pitkiä pyörityksiä.

Hyökkäyspelaaminen 

Ilveksen lukuisista jäähyistä johtuen SaiPa sai hyökkäyspeliä enemmän hallintaansa ja kolmannen tamperelaisjäähyn viime sekunneilla David Goodwin onnistui hienon kuvion päätteeksi sujauttamaan tasoituksen.

SaiPalla oli lopulta aivan riittävästi paikkoja ottelun voittamiseen, mutta Ilveksen maalivahtipelaaminen oli juuri sen verran kovalla tasolla, että pisteet karkasivat käsistä.

Erikoistilanteet 

SaiPa sai heti ottelun ensimmäisillä hetkillä ylivoimaa, mutta viimeistelyn kanssa oli ongelmia. Kotijoukkue kaipaisi suoraviivaisuutta tekemiseensä.

Lähtökohdat 

Ilves hävisi edellisessä kamppailussaan Tapparalle, mutta oli sitä ennen neljän ottelun voittoputkessa. SaiPan tavoin tamperelaisetkin kamppailevat ääritasaisessa keskikastissa sarjataulukossa.

Maalivahtipelaaminen 

Lukáš Dostál oli joukkueensa maalilla ajoittain liekeissä. Varsinkin avauserässä nuori veskari piti Ilvestä pystyssä, kun tamperelaisten hyökkäyspeli sakkasi.

Puolustuspelaaminen 

Ilves-puolustus auttoi maalivahtiaan vaikeilla hetkillä ja edesauttoi näin tuloksen syntymistä. Matt Generous esitti paikoin voittoisaa uhrautumista ja viisikkopuolustus toimi liki saumattomasti.

Hyökkäyspelaaminen 

Pitkään näytti siltä, että liika jäähyily tuottaa tupsukorville tappion tiukassa paikassa. Joose Antonen päätti kuivan kautensa piakkoin SaiPa-tasoituksen jälkeen, ja tahditti tamperelaisten nousua.

Erikoistilanteet 

Vaikka Eemeli Suomi pääsikin illan neljännellä alivoimalla läpiajoon, oli joukkueen erikoistilannepelaaminen pahasti epäsuhtainen. Joukkue joutui rikkomaan tämän tästä ja vierailla oli suuria vaikeuksia saada tasakenttien pelirytmistä kiinni.

Erikoista 

Kamppailun viisi maalia tarjosivat pistepörssiin täytettä 14 eri pelaajalle. Kun yhdessä maalissa voi olla osallisena kerralalan kolme pelaajaa, jäi täysinäinen eri pelaajien pisteille pääsy pienestä kiinni.

Vain Ilveksen toisessa maalissa oli vain yksi syöttäjä. Kukaan ei kerännyt kahta tehopistettä tai useampaa.

Ottelun ratkaisu 

Joona Ikonen pääsi kääntämään päätöserässä maalinedustalta Ilveksen kolmannen kerran ottelussa johtoon. Vanhaa sanontaa mukaillen, kolmas kerta sanoi vierasjoukkueelle toden.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo