Kaksi maalia 32 sekunnissa riitti − "Tämä paikka on sopinut minulle"

Meskanen on ollut tehokkaana SaiPaa vastaan.
Kuva © Tiia Mahkonen
Ilves otti neljännen peräkkäisen voittonsa, kun se onnistui kaatamaan SaiPan Lappeenrannassa maalein 2−1. Molemmat tupsukorvien maalit syntyivät avauserässä pikatahtiin.

Ville Meskasen tekemä ottelun avausmaali kirjattiin ajassa 11:34, ja Eetu Päkkilä onnistui maalinteossa 32 sekuntia myöhemmin. Enempää maaleja Ilves ei tehnyt, mutta se riitti voittoon, kun SaiPa teki ottelussa vain yhden maalin.

− Eka erä pelattiin erittäin hyvää, sen jälkeen taso laski, mutta onneksi saatiin kolme pistettä, Meskanen analysoi C Moren haastattelussa.

SaiPan mahdollisuudet pudotuspeleihin ovat pitkälti jo menneet, ja heidän osalta suurimmaksi mielenkiinnon kohteeksi pystyi nostamaan maalivahtipelin. Juho Markkanen sai pelata ensimmäisen liigaottelunsa lähes päivälleen kolme vuotta sen jälkeen, kun isä-Jussin ura oli päättynyt Kisapuistossa.

Markkanen selvisi ensimmäisestä ottelustaan kelvollisesti, eikä tappiota voi hänen piikkinsä laittaa. On hyvin oletettavaa, että otteluita tulee kauden lopulla vielä lisää.

Meskanen osuu jälleen

Ottelu alkoi päästä päähän -meiningillä, eikä pelikatkoja juurikaan nähty. Liigadebyyttinsä tehnyt toisen polven maalivahti Markkanen joutui ensimmäisen kerran venymään Anssi Salmelan vedon eteen. Toisessa päässä Tomas Zaborskylla oli parikin tekopaikkaa, mutta ensimmäisessä hän ei saanut osumaa kiekkoon ja toisen Eetu Mäkiniemi selvitti.

Mario Grmanin rangaistuksen aikana Ville Meskanen vastasi ottelun avausmaalista. Rannelaukaus upposi vasempaan yläkulmaan Eemeli Suomen tehdessä maskia. Lisää seurasi seuraavassa vaihdossa, kun Päkkilä upotti läpiajosta tupsukorvien toisen maalin.

Meskanen osui tällä kaudella kaikissa SaiPaa vastaan pelatuissa neljässä ottelussa.

− Pitkin historiaa on tämä paikka sopinut minulle, yhdeksässä Lappeenrannassa pelatussa ottelussa tehot 6+2 iskenyt Meskanen totesi.

Toisen erän alussa Ilves sai kaksi peräkkäistä ylivoimaa, muttei onnistunut hyödyntämään niitä. Välittömästi rangaistusten päätyttyä Simo-Pekka Riikola laukoi kavennuksen Mäkiniemen suojusten kautta.

Ilves pääsi hyökkäyksissään jakamaan paljon poikittaissyöttöjä hyökkäysalueella, mutta viimeistely oli varsin heikkoa, sillä laukaukset suuntautuivat ohi.

SaiPa sai maalinsa jälkeen hieman otetta, ja yhdessä vaiheessa vierasjoukkue joutui turvautumaan pitkään kiekkoon kolme kertaa peräkkäin. SaiPa sai erän loppupuolella myös ylivoiman, mutta Ilveksen alivoima piti hyvin Joona Ikosen johdolla.

Päätöserässä SaiPalla oli vaikeuksia saada kiriä aikaiseksi, ja maalivahti Markkanen saatiin vaihdetuksi kuudenteen kenttäpelaajaan vasta minuutti ja 11 sekuntia ennen loppua.