Ilves nappasi pisteet Lappeenrannasta paluun tehneen maalivahdin Marek Langhamerin johdolla

LIIGA / Raportti
Marek Langhamer palasi työpisteelleen menestyksekkäästi.
Kuva © Tiia Mahkonen
Ilves tuli SaiPan kotiluolaan terävästi ja oli pitkään tukevasti voitossa kiinni maalivahtinsa Marek Langhamerin ansiosta. Loppua kohden tunnelma kentällä kiristyi, kun lappeenrantalaiset saivat maalihanansa auki.

SaiPa sai heti ottelun alkuun ylivoiman, mutta erikoistilanne ei tuonut sen kummempaa tulosta. Ilves-maalille muutaman kuukauden poissaolon jälkeen palannut Marek Langhamer poimi kohti tulleita kiekkoja varmaotteisesti.

Kuten vanha kunnon kiekkosanonta kuuluu, "jos et itse tee maalia, niin vastustaja kyllä tekee". SaiPa koetteli useaan otteeseen Langhamerin pelikuntoa ja joutui toteamaan sen liian hyväksi. Vastaavasti Ilves teki tuhojaan toisessa päässä.

Joni Ikosen 4−0-maali toisen erän lopussa näytti ratkaisseen ottelun lopullisesti. Tupsukorvien voittonumerot olivat lopulta 4−2, kun SaiPa sai kolmannessa erässä kirinsä käyntiin. Pisteille asti se ei kuitenkaan riittänyt.

Maalivahtien peliesityksissä oli eroja

Jos kotijoukkueen ensimmäinen ylivoima oli hieman nuhainen, sitä ei voida sanoa Ilveksen erikoistilanteesta avauserässä. Vaikka tulosta ei varsinaisen ylivoimakuvion kautta syntynytkään, onnistui Petri Kontiola väkevän nousun päätteeksi iskemään kiekon ohi Juho Markkasen. Johtoon päästyään Ilves sai otetta kenttätapahtumista.

Matias Mäntykivi iski pikatahtia numerot 2−0:aan kasvattiseuraansa vastaan − nuori hyökkääjä ei tuulettanut osumaansa, kuten tapoihin kuuluu. SaiPa-luotsi Pekka Virta veti Markkasen pois maalilta ja laittoi tilalle Jaroslav Januksen. Slovakkivahti pysäytti Mäntykiven läpiajon vielä avauserässä.

Langhamer oli heti paluupelissään kovassa lyönnissä, sillä hän teki tyhjäksi SaiPan ylivoimayritysten lisäksi lukuisia lappeenrantalaisten muita maalipaikkoja. Toisessa erässä SaiPalla oli pitkiä jaksoja, joiden aikana se kierrätti kiekkoa hyökkäysalueella ja loi painetta tšekkivahdin työpisteen tuntumaan.

SaiPa nousi kurkistusetäisyydelle

SaiPa pystyi luomaan maalipaikkoja, muttei maaleja. Sen sijaan Ilves oli omissa maalipaikoissaan tehokas. Panu Miehon osumaa edelsi kiekonriisto, jossa nuori SaiPa-pakki Nuutti Viitasalo menetti kiekon kohtalokkaasti. Hyvin pelannut Januskaan ei pystynyt enää kotijoukkuetta pelastamaan.

Toiselta erätauolta neljän maalin johdossa kentälle palannut Ilves pelasi rohkeasti johtoasemassa eikä lähtenyt peruuttelemaan turvallisesta tilanteestaan huolimatta. SaiPa onnistui kuitenkin kirimään, kun Ville Petman nousi maalille ja siirsi kiekon Nick Halloranille, joka ohitti Langhamerin. Hetkeä myöhemmin Oliver Okuliar toi lappeenrantalaiset jo kahden maalin päähän.

David McIntyren ja Halloranin ottamat kaksiminuuttiset ottelun lopussa varmistivat sen, että kolme sarjapistettä matkasivat perjantai-illan päätteeksi Ilveksen mukana Tampereelle. Langhamer torjui paluuottelussaan 30 kertaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo