Ilves jatkoi SaiPan synkkää kevättä Kisapuistossa

SaiPan tuskien taival oli Ilveksen maalijuhlaa.
Kuva © Topi Lainio
Ilves hoiti ottelun kliinisen varmasti ja otti mukaansa Lappeerannasta kolme sarjapistettä.

SaiPan ja Ilveksen kohtaamiseen lähdettiin Lappeenrannassa Daavid vastaan Goljat -asetelmasta. Vierasjoukkue oli ennen ottelun alkua sarjataulukossa kolmannella sijalla, kun taas SaiPa majaili Liigan viimeisenä. Ilves avasi maalihanat, kun avauserää oli pelattu reilu minuutti. Leo Lööf iski kauden kolmannen maalinsa ja siirsi joukkueensa 1–0-johtoon.

SaiPa sai ensimmäisen ylivoimamahdollisuuden, kun Les Lancaster komennettiin jäähyaitioon. Kotijoukkue ei kuitenkaan onnistunut hyödyntämään tilaisuutta. Ennen erän puoliväliä oli Henrik Haapalan vuoro heiluttaa SaiPan maaliverkkoja. Ilves johti 2–0.

Vierasjoukkue pääsi ensi kertaa ylivoimapelin makuun, kun SaiPan Juuso Arola lähti istumaan kahden minuutin jäähyä koukkaamisesta. Ilves käytti ylivoiman hyödykseen ja Ilves-kapteeni Eemeli Suomi latasi mediakuutiolle kotijoukkueen kannalta tylyt lukemat 0–3. Näistä lukemista lähdettiin ensimmäisen erätauon viettoon.

Toinenkin erä mentiin täysin Ilveksen komennossa. Tommi Tikka siirsi joukkueensa 4–0-johtoon, kun erää oli pelattu vain 44 sekuntia. Pari minuuttia myöhemmin maalinteossa onnistui Aku Räty. Erän puolivälissä vierasjoukkue sai viidellä kolmea vastaan -ylivoiman, jonka aikana Joona Ikonen teki lukemiksi jo 6–0. Kotiyleisö sai kuitenkin erän lopussa aihetta iloon, kun Joonas Oden kavensi Ilveksen johtoa, tehden tilanteeksi 1–6. Yhtä kaikki, myös toinen erä oli Ilveksen hallintaa.

Kolmannessa erässä ottelun kokonaiskuva ei juuri muuttunut. Ajassa 42.33 SaiPan Roni Karvinen onnistui kaventamaan tilanteeksi 2–6 ylivoimalla. Ikonen viimeisteli kuitenkin loppulukemiksi 7–2. Ilves korjasi kolme sarjapistettä mukaansa, ja SaiPan tuskien taival jatkui.