Vaarallista ruuhkaa maalinedustoilla − Maalahti toi jatkoaikaosumallaan hurmosta keltaiseen kaamokseen

LIIGA / Raportti
Kalle Maalahti ratkaisi ottelun vain 17 sekunnin pelin jälkeen jatkoajalla.
HPK joutui toistamiseen kolmen päivän sisällä nöyrtymään SaiPalle jatkoajalla.

HPK:n ahdinko pudotuspelitaistossa sai lauantaina jatkoa, kun SaiPa nappasi kaksi pistettä toisen kerran peräkkäin voittamalla hämeenlinnalaiset jatkoajalla 2−1 (0−0, 0−1, 1−0, 1−0). Voittomaalin ampui puolustaja Kalle Maalahti. Laukaus sujahti yläkulmaan kokonaisuutena hyvän ottelun pelanneen Daniel Lebedeffin ohi.

Ottelu oli alusta loppuun tiukkaa fyysistä vääntöä, jossa niskan päällä oli hienokseltaan vierailija HPK. Kummankin puolustusalueen keskustaan oli kuitenkin vähän asiaa, ja huippuluokan maalipaikat olivat harvassa.

HPK pääsi johtoon vasta minuutti ennen toisen erän päätöstä, kun Michael Jolyn oivaltavasta syötöstä tullut maalinedustilanne vääntyi Kerhon maaliksi Markus Nenosen taistelulla. Maali syntyi ylivoimalla.

Tasoitusmaalin teki Olavi Vauhkonen rangaistuslaukauksesta. Maali oli Vauhkoselle kauden ensimmäinen. Tilanne vihellettiin, kun Juuso Hietanen huitoi karkuun pääsemässä olleen Joonas Odenin mailaa.

Ottelussa nähtiin myös hermojen kiristymistä. Etenkin HPK:n maalilla nähtiin ruuhkia, joista yhdessä SaiPan pelaaja kaatui pahannäköisesti Lebedeffin aiemmin kahteen kertaan loukkaantuneen nilkan päälle. Nilkka ja Lebedeff kuitenkin kestivät. Kertaalleen maalivahdin hermot kuitenkin paloivat maaliruuhkassa, ja tuloksena oli kaksiminuuttinen kypärän repäisemisestä SaiPa-pelaajan päästä.

HPK ja SaiPa jatkavat Liigan toiseksiviimeisenä ja viimeisenä. Kerhon pudotuspelijahti jatkuu seuraavan kerran keskiviikkona KooKoon vieraana. Eroa viivan päällä oleviin kouvolalaisiin on neljä pistettä. SaiPa jatkaa puolestaan omaa metsästystään vielä suuremmalta takamatkalta (12 pistettä). Sen seuraava ottelu on torstaina JYPiä vastaan Lappeenrannassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo