SaiPa sai karmean kylvetyksen HPK:lta

HPK haki tärkeän voiton Lappeenrannasta.
Kuva © Topi Lainio
Keskiviikon kahden ottelun Liiga-kierroksen toinen näytöksistä pelattiin Lappeenrannassa, jossa SaiPa isännöi HPK:ta. Ailahtelevien joukkueiden kauden toinen kohtaaminen päättyi HPK:lle lukemin 8–2.

Liigan keskiviikon kierroksella sarjataulukon kaksi viimeistä joukkuetta kohtasivat Lappeenrannassa, kun SaiPa isännöi HPK:ta. Vieraat olivat vahvempia ottelussa juhlien voittoa murskalukemin 8–2.

Avauserä oli pääsääntöisesti HPK:n hallintaa ja vieraat laukoivat erän ainoat kolme osumaa, kun Matti Järvinen, Petteri Nurmi ja Joel Janatuinen saivat kiekon ohi Niclas Westerholmin. Isäntien päävalmentaja Ville Hämäläinen otti vieraiden toisen osuman jälkeen aikalisän, mutta sekään ei avannut henkisiä lukkoja.

SaiPa sai luotua Antoine Morandin johtaman kakkosketjun johdolla monia hyviä tilanteita Sami Rajaniemen vartioimalle maalille, mutta paikat jäivät tehottomiksi. Isännillä pelin parhaimpia hetkiä oli avausminuuttien vahva hyökkäyspelaaminen.

HPK:n ylivoima toimi

Toisessa erässä SaiPa aloitti räväkästi ja kavensi erän toisella minuutilla ottelun Veikko Loimarannan maalilla. Kavennusosuman hyvä tunne kariutui kotijoukkueelta, sillä ensiksi Henri Hietala sai kaksiminuuttisen ja heti perään Jarno Koskiranta neljän minuutin rangaistuksen.

Steve Moses rokotti kahden miehen ylivoimalla ja isännillä jäi vielä alivoimaa kärsittäväksi reilut kolme minuuttia. Mosesin lisäksi Eetu Liukas laukoi erikoistilanteella kiekon ohi Westerholmin. Erän aikana pelattiin myös tasavajaalla, jolloin vieraat olivat ajoittain vahvempia.

Erikoistilanteiden jälkeen HPK jatkoi vahvaa peliään, ja erän loppupuoliskolla Rony Ahonen sekä kahdesti iskenyt Artturi Toivola saivat tuulettaa maaleja. Ahosen osuman jälkeen Westerholm teki tilaa Jere Huhtamaalle.

SaiPa kaunisteli lukemia

Kolmas erä oli vain pelailua, koska ottelu ratkesi jo kahdessa erässä. Erän ainoan maalin iski kotijoukkueen Elmeri Laakso, joka oli laiha lohtu kotilyeisölle. Erän aikana vieraiden Michael Joly loukkaantui tv-kameroiden ulkopuolella, eikä palannut enää kaukaloon.

Myös linjatuomari Luka Mäkinen sai osumaa SaiPan pelaajasta kaatuen jäähän, mutta pystyi puhalteluiden jälkeen jatkamaan ottelun loppuun tuomitsemista.

Ottelun loppuolella Liukas ja pirteästi pelannut Otto Hokkanen nahistelivat Huhtamaan maalin edustalla kahden minuutin rangaistuksen arvoisesti. Viimeisen kuuden ottelun otannalla isäntien maaliero on murheellinen –21 – HPK:lla tehtyjä maaleja on kaksi osumaa päästettyjä maaleja enemmän.

– Hyvin tulimme peliin. Ei ole helppo vierailla täällä, mutta tänään oli hyvä esitys. Hienoa, että saatiin leveällä rintamalla tehtyä maaleja ja voitosta otetaan hyvä fiilis mukaan, kommentoi paluun kaukaloon tehnyt Matti Järvinen C Morelle ottelun jälkeisessä haastattelussa.