Entiset SaiPan pelaajat kurittivat lappeenrantalaisia − HPK kukisti SaiPan ensimmäistä kertaa tällä kaudella

LIIGA / Raportti
Antti Pihlström oli tehokkaana.
Kuva © Saimi Airaksinen / https://urheilu.kuvat.fi/SaimiPhoto
Pudotuspelipaikasta kamppailevat SaiPa ja HPK hakivat täydennystä pistepottiinsa. Tasainen kamppailu päättyi HPK:n voittoon. Hämeenlinnalaiset eivät olleet voittaneet SaiPaa tällä kaudella vielä kertaakaan.

SaiPa ja HPK lähtivät ottamaan toisistaan mittaa Lappeenrannan iltaan. Joukkueet olivat kohdanneet kahdesti aiemmin tällä kaudella. SaiPa on ollut molemmilla kerroilla hämeenlinnalaisia vahvempia. Alkusyksystä piristynyt Pallokerho lähti siis musertamaan pienimuotoista SaiPa-peikkoaan.

Omat koirat purivat lappeenrantalaisten jalkoja avauserässä

Ensimmäinen erä alkoi tasaisena tyhjässä Kisapuiston jäähallissa ja tasaisuus kesti koko erän ajan. Kotijoukkueen paras maalintekopaikka siunaantui, kun puolustaja Filip Pyrochta pääsi nousemaan viivasta aina maalintekopaikkaan asti, mutta HPK:n puolustus kesti.

HPK oli kuitenkin maalipaikoissaan tehokkaampi. Erän puolivälissä entinen SaiPa-puolustaja Mario Grman lähetti viivasta kiekon maalille ja kiekko päätyi verkkoon jopa hieman helposti. Maali oli Grmanille kauden ensimmäinen.

Erä jatkui Grmanin maalin jälkeen pienoisesti vierailijoiden tahdissa. Ensin niin ikään entinen SaiPa-pelaaja Antti Pihlström vapautui läpiajoon ja ohitti SaiPan maalia vartioineen Jaroslav Januksen toistamiseen. Tämän jälkeen HPK pääsi vielä erän lopussa ylivoimalle, kun Valtteri Lipiäinen otti kaksi minuuttia kiinnipitämisestä.

Toinen erä alkoi hämeenlinnalaisten ylivoimalla, jota HPK ei kuitenkaan saanut hyödynnettyä. Heti perään SaiPan Nick Halloran oli maalinedustalla valppaana ja puttasi kiekon ohi HPK-vahti Daniel Lebedeffin.

SaiPan kavennusmaalin jälkeen molemmat joukkueet pääsivät kokeilemaan ylivoimalla. Kun SaiPa ei onnistunut, tuli hämeenlinnalaisten vuoro yrittää. Juuri ylivoiman päättymisen jälkeen tähän otteluun hyökkääjän paikalle palannut Pihlström iski maalin edestä illan toisen maalinsa.

HPK meni jo kolmen maalin johtoon toisen erän lopussa, kun SaiPa-puolustus ei onnistunut pitämään liukasliikkeistä Juuso Ikosta kurissa ja kiekko löytyi jälleen SaiPan maalista.

Tasaisen toisen erän erikoisin tilanne sattui, kun vierailijoiden Ossi Ikonen poistui pukuhuoneen puolelle kesken erän ja palasi takaisin hetkeä myöhemmin takaisin kehiin.

SaiPan kiri ei riittänyt  

SaiPa vaihtoi maalivahtia kolmannen erän alkuun. Maalille vaihdetun Juho Markkasen ottelu alkoi karulla tavalla, kun HPK-kapteeni Markus Nenonen tykitti vierailijoiden viidennen maalin erän ensimmäisellä minuutilla. Tämän jälkeen SaiPa pääsi hakemaan kavennusta ylivoimalla ja Veikko Loimaranta vastasi huutoon ylivoimamaalilla.

Maali antoi lappeenrantalaisille selvästi lisää virtaa. Loimarannan hyvä pelaaminen erän puolivälissä toi SaiPalle toisenkin osuman, kun Nuutti Viitasalo toi Loimarannan avustukselle isännät kahden maalin päähän.

Ottelun loppupuolella SaiPan päävalmentaja Pekka Virta otti aikalisän ja Markkasen pois maalilta, mutta se ei toivottua tulosta tuonut. Joel Janatuinen viimeisteli kiekon tyhjään maalin ja näin ollen kolme pistettä matkasivat Hämeenlinnaan loppunumeroin 6−3.

Pitkän maalittoman putkensa katkaissut ja illan tehomiehenä toiminut Pihlström oli innoissaan paluustaan hyökkääjän tontille. 

− Tänään oli ketjulla tosi hyvä peli ja saatiin onnistumisia. Oli mukavaa pelata hyökkääjänä, Pihlström totesi C Moren haastattelussa.

HPK kohtaa seuraavassa ottelussaan lauantaina Tampereella Tapparan. SaiPan seuraava ottelu on perjantaina TPS:n vieraana. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo