SaiPa ei lamaantunut nopeista takaiskuista - komea voitto 70-vuotisjuhlissa

LIIGA / Raportti
Santeri Virtanen kuului juhlaottelun onnistujiin.
Kuva © Topi Lainio
SaiPan 70-vuotisjuhlaottelu päättyi kuten joukkue oli toivonutkin. Kolmannen erän kaksi maalia takasivat 4−2-voiton.
Lähtökohdat 

Torstaina kauden ensimmäisen kotitappionsa kärsinyt SaiPa oli saanut 70-vuotisjuhlaotteluun komean yleisömäärän. Ottelu alkoikin kymmenisen minuuttia muita myöhemmin toimitusjohtaja Jussi Markkasen juhlapuheen ja muiden seremonioiden jälkeen.

Maalivahtipelaaminen 

Frans Tuohimaa joutui kovaan kiekkosateeseen, mutta selvitti hienosti myös kakkoskiekkoja. Ensimmäinen maali oli torjuttavaissa, mutta toinen olisi vaatinut poikkeuksellista venymistä. Tärkeimmän torjuntansa hän esitti HIFK:n hakiessa kavennusta kuudella pelaajalla, kun hän venyi Iikka Kangasniemen suoraan syötöstä laukomaan kiekkoon. Päätöserässä myös tolpat olivat Tuohimaan puolella. 

Puolustuspelaaminen 

SaiPa päästi tuttuun tapaan vastustajan laukoaan usein, mutta samalla suurelta osalta laukaukset tulivat huonoista paikoista. Iikka Kangasniemen osumassa SaiPa-puolustus oli tosin hukassa. Kiekon kanssa SaiPa tyytyi usein purkukiekkoihin, mutta samalla tarkoituksena oli kuitenkin välttää pitkiä kiekkoja.

Hyökkäyspelaaminen 

SaiPa ei saanut hyökkäyspeliään kuntoon ottelun alkuminuuteilla. Pelin edetessä tilanne parani ja erityisesti Santeri Virtasen pelirohkeus herätti huomiota. SaiPan hyökkääjien nopeus oli avainasemassa useampaan otteeseen. Hyökkäysalueen syöttöpeli oli HIFK:ta parempaa.

Erikoistilanteet 

SaiPa sai ylivoimaa harvemmin kuin vastustaja, mutta oli kuitenkin tehokas, sillä kolmesta ylivoimasta yksi päättyi maaliin. Alivoimista kovin suoritus nähtiin päätöserässä, jossa joukkue selvitti pitkän pyörityksen, vaikka Santeri Virtanen oli menettänyt mailansa aikaisessa vaiheessa vaihtoa.

Lähtökohdat 

HIFK matkusti Lappeenrantaan suoraan Kouvolasta, jossa se oli pelannut perjantaina jatkoajalle venyneen ja tappioon päättyneen ottelun.

Maalivahtipelaaminen 

Markus Ruusu joutui koville erityisesti SaiPan läpiajojen takia. Topi Nättinen onnistui jo liruttamaan kiekon jalkojen välistä, mutta Ryan O'Connor onnistui pelastamaan tilanteen.

Puolustuspelaaminen 

HIFK:n puolustuspeli vuosi pahoin ja SaiPalla oli jo ensimmäisessä erässä kaksi läpiajoa. Puolustajien peluutusta hankaloitti pahoin se, että Johan Motin ja Markus Kankaanperä saivat ottelun aikana 2+10-minuuttiset.

Hyökkäyspelaaminen 

HIFK loi tilanteita, mutta tehottomuus vaivasi pitkään. Pitkän tauon jälkeen tällä viikolla paluun peleihin tehnyt Iikka Kangasniemi teki yhden maalin ja syötti toisen ollen hyökkäyspelin avainpelaaja.

Erikoistilanteet 

HIFK sai neljän minuutin ylivoimallaan aikaiseksi hyvää pyöritystä, mutta maalin edessä joukkue ei ollut vahvimmillaan, joten SaiPa piti maalinsa puhtaana varsin pitkään. Neljällä neljää vastaan joukkue sortui ylihyökkäämiseen, jonka seurauksena oli SaiPan vastaisku ja maali.

Erikoista 

SaiPa sai ottelussa peräti kolme 2+2-minuuttista rangaistusta.

Ottelun ratkaisu 

SaiPa selvisi alivoimastaan kolmannessa erässä, ja pian sen jälkeen Brenden Kichton iski 4-2-maalin tasavajaalla.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo