Lalli Partisen muisto-ottelu tarjosi ryminää ja draamaa - SaiPalle kauden avausvoitto

LIIGA / Raportti
Jaedon Descheneau teki SaiPan tasoituksen ja syötti ottelun voittomaalin.
SaiPa avasi kauden voittotilinsä HIFK:ta vastaan. Vierailija meni ensimmäisessä erässä johtoon, mutta toisen erän kaksi maalia käänsivät ottelun SaiPalle. Peli sisälsi nahinoita, joiden seurauksena kahden pelaajan peli päättyi avauserään.

Ennen ottelua muistettiin keväällä menehtynyttä Lalli Partista, joka edusti urallaan illan ottelun molempia joukkueita. Samalla tehtiin myös hyväntekeväisyyttä, kun Partisen 60-vuotispäivän kunniaksi perustetusta stipendirahastosta luovutettiin 3890 euroa Wanha-SaiPalle, jonka tarkoituksena on edesauttaa vähävaraisten juniorien kiekkoharrastusta.

Kovaotteisena pelaajana tunnettua Partista kunnioitettiin asiaan kuuluvasti, sillä peli oli varsin fyysinen, ja sisälsi myös kahakoita. Näiden kulminaatiopisteenä olivat Seamus Donohuen ja Iiro Pakarisen suihkukomennukset.

SaiPa pelasi kaksi erää ottelusta viidellä puolustajalla, sillä Donohuen poistumisen lisäksi joukkue menetti Kalle Maalahden jo avauserässä loukkaantumisen takia. Aaron Irvingille ja Greg Morolle kertyikin jääaikaa yli 24 minuuttia.

Laukausten määrässä HIFK oli hallitsevampi osapuoli, ja Niclas Westerholmille kirjattiin 31 torjuntaa. Niistä ehdottomasti tärkeimpänä voi pitää Olli Palolan rangaistuslaukauksen pysäyttämistä ottelun viimeistä edellisellä minuutilla. Rangaistuslaukaus tuomittiin, kun Ville Vainikainen oli sulkenut kiekon maalialueella.

Pakariselle maali ja suihkukomennus

Itse ottelussa vierailija teki avausmaalin hieman ennen kuudennen peliminuutin täyttymistä, kun Eetu Koivistoinen löysi takatolpalta Iiro Pakarisen, jolla oli helppo laittaa kiekko tyhjään maaliin. HIFK sai perään ylivoiman, mutta ei saanut juuri mitään aikaiseksi.

SaiPa sai erän puolivälin jälkeen vahvaa otetta. Hugo Rikkilä kiersi maaliin kahteen kertaan, mutta ei onnistunut tekemään itse maalia tai luomaan varmaa maalipaikkaa joukkuetoverilleen. Erän lopulla HIFK oli kuitenkin jälleen vaarallisempi, ja torjunnat (Niclas Westerholm 11, Niilo Halonen 3) kertoivatkin paljon. Merkittävä asia oli kuitenkin myös siinä, että HIFK pelasi suoraviivaisemmin.

Erän päätteeksi nähtiin myös nahinaa, jonka seurauksena Donohuen sekä Pakarisen ei tarvinnut palata toisessa erässä kehiin. Toisen erän SaiPa aloitti alivoimalla, sillä Donohuelle tuomittiin kärhämästä ylimääräinen kaksiminuuttinen. HIFK:n ylivoima katkesi Teemu Tallbergin rangaistukseen, mutta juuri tasavajaan kääntyessä SaiPa-ylivoimaksi, Koivistoinen karkasi läpiajoon, jonka Westerholm nollasi tyylikkäästi.

SaiPa tuli tasoihin ulkomaalaisten yhteispelillä. Gustav Olhaver taklasi HIFK-pelaajan irti kiekosta, ja Antoine Morand löysi maalin edestä Jaeden Descheneaun, joka laukoi kiekon maaliin. HIFK oli vastata toisessa päässä reilua minuuttia myöhemmin, kun Olli Palola laukoi tolppaan, kuten Sebastian Dyk oli tehnyt jo avauserässä.

Yleisesti pelin suunta kääntyi SaiPalle tasoitusmaalin jälkeen, ja keltapaidat loivatkin pitkiä pyörityksiä HIFK-päätyyn, mutta tulos jäi vajavaiseksi. HIFK:n vastahyökkäyksen jälkeen Moro haparoi ja Otto Karviselta nähtiin HIFK-illan kolmas tolppalaukaus.

Kotijoukkue SaiPa onnistui kuitenkin siirtymään johtoon. Otso Rantakarin syöttö suuntautui Descheneaulle, joka tarjosi Vainikaiselle tyhjän maalin.  Vainikainen onnistui tekemään kauden toisen maalinsa. Ajassa 36.49 kaukalossa nähtiin enemmänkin nahinaa, minkä seurauksena molemmista joukkueista lähetettiin kaksi pelaajaa rangaistusaitioon.

Toinenkin erä päättyi dramaattisesti, kun Rikkilä taklasi Rantakarin laitaan. SaiPa-puolustaja selvisi tilanteesta kaksiminuuttisella. HIFK ei onnistunut käyttämään päätöserän alun ylivoimaansa hyödyksi.

HIFK ei saanut kovinkaan hyvin peliä pyörimään, ja näin lukemat säilyivät SaiPan maalin johtona erän jälkimmäiselle puoliskolle asti. Yksi vaarallisimmasta paikoista tasoitukseen aukesi Otto Paajaselle, mutta tämän laukauksesta seurasi vain pleksin kolinaa.

Vasta kolmannen erän toisen mainoskatkon jälkeen HIFK sai paremmin myllytyksen käyntiin SaiPan alueella. Vierailija käytti aikalisänsä, kun kellossa oli jäljellä minuutti ja 43 sekuntia. Pian sen jälkeen HIFK sai rangaistuslaukauksen, jossa Palola yritti ujuttaa ratkaisua Westerholmin jalkojen välissä siinä kuitenkaan onnistumatta.

SaiPalle voitto oli siis kauden ensimmäinen ja joukkue nousi nyt viiteen pisteeseen. HIFK jäi sen sijaan sarjajumboksi. Molempien joukkueiden pelit jatkuvat jo lauantaina. SaiPa matkustaa vieraaksi Jyväskylään ja HIFK pelaa kotonaan KooKoota vastaan.

Juttua muokattu 22.19: Korjattu HIFK:n lauantainen ottelu.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo