IFK löysi maalijyvän ja marssi Tampere Cupin finaaliin

HIFKn ykkösketju oli pelipäällä.
Kuva © Jarno Hietanen
SaiPa ja HIFK avasivat Tampere Cupin perjantai-iltapäivänä. Viikkoa aikaisemmin harjoitusottelukautensa avannut IFK oli ottelussa liikkeellä virkeämmällä jalalla ja nappasi finaalipaikan lukemin 3-2.

Perinteinen Tampere Cup avasi kiekkokauden Hakametsässä myös syksyllä 2019. Turnauksen avausottelussa kohtasivat SaiPa ja HIFK.

SaiPa pelasi kauden ensimmäistä harjoitusotteluaan, HIFK sen sijaan oli palannut kaukaloon jo viikkoa aikaisemmin Pitsiturnauksessa Raumalla. Ottelu olikin hyvin tyypillistä elokuun alkupuoliskon kiekkoilua, jossa ei suuria pelillisiä hienouksia nähty.

Pelituntuman puute näkyi SaiPan tekemisessä varsinkin ottelun alussa. HIFK:n ykkösketjun pelaaminen oli ottelun positiivisinta antia. Kolmikko rakenteli muutaman vaarallisen paikan, mutta yhtä lailla hienosti paraatitorjuntoineen esiintynyt Niclas Westerholm lappeenrantalaismaalilla oli hereillä.

Avausmaalia saatiin odotella erän viimeiselle minuutille asti, jolloin SaiPa-puolustaja Veeti Vainio lämäsi kiekon maaliin.

IFK puolestaan hukkaili pelin hallinnastaan huolimatta maalipaikkoja, kruununa Johan Motinin täydellisen avoin paikka toisen erän alussa.

Lopulta helsinkiläiset löysivät kuitenkin maalijyvänkin. Ykkösketjun Jere Sallinen ja Sebastian Dyk järjestelivät kaksi maalia ja Otto Paajanen osui kertaalleen.

IFK:n Ville Varakas loukkasi itseään harmittoman näköisessä törmäyksessä toisen erän lopulla, mutta palasi kaukaloon.

Loppuhetkillä Tomáš Záborský toi SaiPan vielä maalin päähän joukkueen pelatessa ilman maalivahtia, mutta tasoitukseen eivät lappeenrantalaisten paukut riittäneen.