HIFK tuli viime hetkillä tasoihin ja varmisti voiton SaiPasta vasta voittomaalikilpailussa

Otto Paajanen iski ottelun lopullisen ratkaisun voittomaalikilpailussa.
Kuva © Topi Lainio
Pitkään tappioasemassa ollut HIFK nousi viime minuuteilla tasoihin ja vei lopulta voiton SaiPan nenän edestä voittomaalikilpailussa.

Suoraa puolivälieräpaikkaa jahtaava HIFK oli vähällä jäädä jopa pisteittä sarjajumbo SaiPaa vastaan, mutta Ilari Melartin tasoitus kolmannen erän lopussa ja punaisten onnistumiset voittomaalikilpailussa toivat kaksi pistettä. HIFK oli ottelussa hallitseva osapuoli, mutta SaiPan pistettä ei voi pitää täysin ansaitsemattomana.

Ottelun alussa jäätä kulutettiin lähinnä SaiPan puolustuspäässä, vaikka kotijoukkue saikin pari mukavaa vastahyökkäystä aikaiseksi. Erää hallinnut HIFK sai paikkoja etenkin ylivoimalla erän puolivälin jälkeen. Jere Huhtamaa pakotettiin SaiPa-maalilla pariin komeaan torjuntaan poikittaissyötöistä. Lisäksi Melartin laukausta käytiin katsomassa videolta, mutta kuvanauha vahvisti vedon kimmonneen yläriman ja tolpan kautta ulos.

Maaleja erätauon molemmin puolin

Maaleja odotettiin avauserän lopulle. HIFK siirtyi johtoon Micke-Max Åstenin laukauksen kimmottua Miro Väänäsen kautta maaliin. Maalin jälkeen vieraille sattui pieni nukahdus, sillä alle puoli minuuttia myöhemmin vartioimaton Ville Meskanen pääsi iskemään tasoituksen maalin edestä Joonas Odenin tarkasta syötöstä.

SaiPa sai aikaan ensimmäisen pidemmän hyökkäyksensä toisen erän alussa. Parin minuutin hallinta palkittiin Tino Metsävainion tulisesta laukauksesta syntyneellä johtomaalilla. Illan komein osuma syntyi muutamaa minuuttia myöhemmin, kun Antti Kalapudas kiekotteli siirretyn rangaistuksen aikana nätisti Meskasen kanssa ja pääsi lopulta lyömään kiekon ohi voimattoman Roope Taposen.

HIFK toipui šokista nopeasti ja pelin painopiste siirtyi taas SaiPa-maalin lähistölle. Iiro Pakarinen toi punapaidat maalin päähän puttaamalla Kristian Vesalaisen syötön maalin edustalta ohi Huhtamaan. Lisämaaleja vieraat eivät kuitenkaan kahdesta ylivoimastakaan huolimatta erässä saaneet. Isännätkään eivät osuneet erän ainoasta ylivoimastaan eivätkä Odenin viime sekuntien läpiajosta, joten toista erätaukoa vietettiin lukemissa 3–2.

HIFK päätöserässä rinnalle ja rankkareilla ohi

Kolmas erä alkoi aiempia tasaisemmissa merkeissä. Takaa-ajoasemassa ollut HIFK sai aiempien erien kaltaisen hallinnan aikaiseksi vasta erän viimeisillä minuutilla ja Melart toi lopulta vieraat tasoihin siniviivalämärillä kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Viimeisten minuuttien aikana HIFK oli lähempänä voittomaalia, mutta ottelu eteni jatkoajalle.

Jatkoajalla molemmat joukkueet saivat aikaan pari maalipaikkaa, mutta maaleja ei nähty. Voittomaalikilpailussa ainoastaan Vesalainen ja Otto Paajanen onnistuivat, joten HIFK sai kotiinviemisiksi toisenkin pisteen.

Edelleen niukasti kuuden parhaan joukon ulkopuolella majaileva HIFK päättää runkosarjansa kohtaamalla perjantaina kotonaan TPS:n ja matkaamalla lauantaina JYPin vieraaksi Jyväskylään. Viimeisen sijan jo varmistanut SaiPa kohtaa perjantaina Kouvolassa KooKoon ja lauantaina kotonaan Pelicansin.