HIFK Schmaltzin johdolla selvään voittoon SaiPasta

LIIGA / Raportti
Jordan Schmaltz oli tehokas HIFK:n vierasvoitossa.
HIFK vei SaiPaa vastaan ottelun kaikki erät ja pisteet komealla 7−3-voitolla. Kentän kuninkaana oli puolustaja Jordan Schmaltz, joka tehoili viiden pisteen edestä.

Jordan Schmaltz aloitti pistetehtailunsa ensimmäisessä erässä, kun hän oli katkaisemassa SaiPa-hyökkäystä, ja käänsi tilanteen HIFK:n hyökkäykseksi. Schmaltz syötti Alex Broadhurstille, joka syötti edelleen Sebastian Dykille. Ruotsalaisen kova lämäri ohitti kaukaa Juho Markkasen.

Dykin toisen osumaan Schmaltz sai ykkössyötön. Schmaltz syötti oikealta keskelle, ja Dyk latasi jälleen kovan tykin. Myöhemmin samassa erässä Schmaltz onnistui itse maalinteossa, kun hän laukoi Miro Väänäsen voittaman aloituksen jälkeen kiekon SaiPa-maaliin.

SaiPa ehti nousta kolmannessa erässä maalin päähän, mutta Schmaltzin syötöstä Juha Jääskä onnistui lisäämään punapaitojen johtoa. Schmaltz sai toiseen aaltoon syötön Jere Innalalta, jatkoi saman tien maalin eteen, josta Jääskä käänsi rystylle ja laittoi kiekon ohi Markkasen.

− En sano, että olisimme möhlineet, mutta kokosimme itsemme hyvin niiden takaiskujen jälkeen, Schmaltz totesi C Moren haastattelussa pelin jälkeen.

Illan kruunuksi Schmaltz syötti Eetu Koivistoiselle keskiympyrään, ja HIFK-sentteri jatkoi siitä vauhdilla maalille asti viimeistellen ottelun loppulukemiksi 3−7.

Schmaltzille SaiPa on sopinut vastustajana, sillä hän oli onnistunut tekemään maalin myös kahdessa aiemmassa kohtaamisessa. Kolmen ottelun tehot ovat nyt 3+5.

Molemmilta joukkueilta hylättiin maali

Toiseen peräkkäiseen pelipäivään lähtenyt HIFK ei antanut sen näkyä. Ensimmäisessä erässä molemmat saivat omia painostusvaiheita, mutta kovinkaan hyville maalipaikoille oli vaikea päästä. Filip Pyrochta möhli kertaalleen kiekon kanssa, mutta HIFK ei saanut laukausta aikaiseksi jatkotilanteesta. SaiPa sai vähän myöhemmin ylivoiman, mutta se oli tulokseton.

Dyk vei kovalla lämärillä HIFK:n johtoon erän puolivälin jälkeen. Myös SaiPa sai kertaalleen kiekon maaliin, mutta Valtteri Lipiäinen ohjasi sen korkealla mailalla.

HIFK aloitti toisen erän väkevästi, ja joukkueen nelosketju vastasi johtoa lisäävästä osumasta, kun Micke-Max Åsten yritti vanhanaikaista ja lopulta Väänänen löi kiekon maaliin. Seuraavassa vaihdossa kolahti taas, mutta tällä kertaa osumaa hylättiin maalivahdin häirintänä.

SaiPa kavensi heti, kun Lipiäisen kaukolaukaus upposi ohi Halosen. HIFK lisäsi johdon takaisin kahteen maalin Dykin illan toisella maalilla. Ennen erän loppua nähtiin vielä HIFK:n neljäskin maali, kun Schmaltz latasi heti Väänäsen aloitusvoiton jälkeen kiekon maaliin.

− Ensimmäinen erä oli ihan OK, toiseen erään saimme sitten oikea-aikaisia maaleja, Schmaltz totesi C Morella.

SaiPa oli tullut edellisessä ottelussa viime hetkillä Tapparaa vastaan maalin päähän, ja myös tällä kertaa joukkue osoitti kovaa taistelutahtoa, kun Mikko Juusola ja Ville Petman tekivät erän ensimmäisen viiden minuutin aikana kavennusmaalit. Sen lähemmäs SaiPa ei enää päässyt, vaikka joukkueella oli myös lähes puolentoista minuutin ylivoima viidellä kolmea vastaan.

Jääskä, Otto Paajanen ja Koivistoinen osuivat vielä HIFK:lle, jonka voittolukemat kirjattiin tylysti 3−7.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo