SaiPa juotti katkeraa kalkkia Ässille viime sekunnilla

LIIGA / Raportti
Ville Vainikainen vastasi illan hienoimmasta maalista.
Kuva © Topi Lainio
SaiPan ja Ässien välinen ottelu tarjosi jännittäviä käänteitä. Loppuratkaisu nähtiin huikealla tavalla.
Lähtökohdat 

SaiPan viime pelit ovat sujuneet mainiosti ja kuusi viime peliä ovat tuoneet viisi voittoa. Joukkuetta ennakoitiin sarjan häntäpäähän ja ennen illan kierrosta sijoituksen ollessa kuudes, tilanne on vallan hyvä. Tiistai-iltaan tuo kuitenkin harmautta poissaolojen runsas määrä.

Maalivahtipelaaminen 

Karolus Kaarlehto aloitti ottelun varmasti, eikä joutunut juuri ponnistelemaan avauserässä. Toisessa erässä livahti yksi maali selän taakse, mutta tekemisen laatu ei muuten heikentynyt. Päätöserässä Kaarlehdon taakse upposi kaksi kiekkoa, mutta peli ei siihen kaatunut.

Puolustuspelaaminen 

SaiPa sai pidettyä alkuvaiheessa Ässät pois maalipaikoilta. Ässien avausmaalissa kotijoukkueen pelaajat kuitenkin unohtivat maalintekijä Tyson Spinkin täysin vapaaksi maalin eteen, mutta muuten puolustaminen toimi toisessakin erässä hyvin. Päätöserässä puolustaminen lipsui kahden takaiskun verran, mutta se onnistui silti paremmin kuin Ässien vastaava.

Hyökkäyspelaaminen 

Avauserä oli SaiPalle vaisuhko, mutta Ville Vainikaisen hieno läpiajomaali toi edun kotijoukkueelle. Toinen erä ei maaleja tuonut, vaikka maalipaikkoja saatiinkin mukavasti aikaisesti. Päätöserässä maalitahti kiristyi ja huipentui huippujännittävästi Tomas Zaborskyn voittomaaliin.

Erikoistilanteet 

SaiPa sai toisessa erässä kaksi ylivoimaa, mutta hyvästä pyörityksestä huolimatta tulosta ei syntynyt. Oma alivoima tappoi Ässät-ylivoiman tehokkaasti toisessa erässä. Päätöserässä kotijoukkue tuhlasi kolme ylivoimaa ja tappoi yhden alivoiman kahdesta.

Lähtökohdat 

Ässät sai edellisessä pelissään rumasti selkäänsä JYPiltä. Joukkueen otteet ovat muutenkin olleet viime aikoina kehnoja tuloksellisesti. Sarjasijoitus on kuitenkin kymmenes, joten verrattuna katastrofaaliseen viime kauteen, tilanne ei ole toivoton. Myös porilaisten rivit ovat kaventuneet poissaolojen vuoksi.

Maalivahtipelaaminen 

Daniil Tarasovin alku oli hyvä, eikä mies voinut mitään Vainikaisen maalille. Sekä ensimmäisessä että toisessa erässä nähtiin vahvaa työskentelyä. Päätöserässä kiekko ei enää tarttunut samalla lailla ja kotijoukkueen voittomaali synkensi venäläisen illan.

Puolustuspelaaminen 

Ässät aloitti vahvasti puolustaen, mutta töpeksi ottelun avausmaalin huolella Vainikaisen karattua läpiajoon. Toisessa erässä rivit tiivistyivät ja kotimaalisaldo jäi nolliin. Päätöserässä puolustus lahosi lappeenrantalaisten tapaan käsiin ja töpeksi SaiPalle voittomaalin viime sekunnilla.

Hyökkäyspelaaminen 

Vieraiden hyökkäyspelaaminen ei huimannut pelin alussa, vaan se oli kovin tehotonta. Toisessa erässä tilanne aluksi parani Spinkin napakan maalin myötä, mutta tasapaksuus palasi illan teemaksi erän edetessä. Päätöserässä joukkue sai kahteen kertaan pelin hienosti tasoihin ja laatu oli muutenkin hyvää.

Erikoistilanteet 

Ässien ylivoima oli umpisurkeaa ensiyrittämällä. Sen sijaan joukkueen alivoima toimi hyvin. Päätöserässä joukkue onnistui viimein ylivoimamaalinkin teossa ja tappoi myös yhden alivoiman.

Erikoista 

Kaksi ensimmäistä erää nähtiin tarkkaa puolustamista, mutta kolmannen erän alussa verkot pölisivät minuutissa ja 21 sekunnissa kolmeen kertaan.

Ottelun ratkaisu 

Tasainen ottelu huipentui erikoisella tavalla, kun Zaborskyn voittomaali pöllytti verkkoa viime sekunnilla. Tilannetta tarkistettiin videoltakin ja Ässien päävalmentaja Ari-Pekka Selin raivosi vielä kotijoukkueelle, etenkin voittomaalin tekijä Zaborskylle, päätössummerin jo soitua.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo