Ässät väänsi voiton Lappeenrannassa – SaiPan tappioputki kasvoi jo 16 ottelun mittaiseksi

Ässien Lenni Hämeenaho onnistui maalinteossa ylivoimalla.
Kuva © Tiia Mahkonen
SaiPa aloitti ottelun räväkästi Lappeenrannan keskiviikkoillassa, mutta Ässät väänsi lopulta voiton lukemin 3–4. SaiPan tappioputki kasvoi ennätyksellisen pitkäksi, 16 otteluun.

SaiPa karkasi kahden maalin johtoon jo ensimmäisen erän alussa. Lappeenrantalaiset pääsivät ylivoimahyökkäykseen, jonka päätteeksi Joonas Oden iski kiekon verkkoon.

Toisen maalin SaiPa teki ylivoimalla, maalintekijänä oli Valtteri Ojantakanen. Osuman jälkeen Cody Porter sai tehdä tilaa Rasmus Korhoselle Ässien maalilla.

Porilaiset eivät lamaantuneet heikosta alusta, vaan Joachim Rohdin kavensi tilanteeksi 2–1 Derek Barachin esityöstä. Aivan erän lopussa Ässät väänsi tasoihin ylivoimalla Lenni Hämeenahon maalilla.

Maalinteon toisessa erässä aloitti jälleen SaiPa. Ässien vaihtovirheen seurauksena Otto Hokkanen pääsi varsin vapaasti iskemään kiekon verkkoon Gustav Olhaverin esityöstä.

Ässät kuitenkin jälleen tasoitti ylivoimalla, kun Jesse Joensuun maalille toimittama kiekko kimposi onnekkaasti SaiPan puolustajan ja maalivahti Jere Huhtamaan luistimesta maaliin.

SaiPa pääsi pelaamaan pitkään ylivoimaa, kun Ässien Barach ajettiin ulos ottelusta päähän kohdistuneesta taklauksesta. Lappeenrantalaisten ylivoima ei kuitenkaan tuottanut juurikaan laadukkaita maalintekotilanteita. Kolmanteen erään siirryttiin tasatilanteesta 3–3.

Ässät oli valtaosan kolmannesta erästä hallitseva osapuoli. Lopulta myös porilaisten painostus tuotti maalin, kun Ian McCoshenin laukaus livahti etukulmasta hieman helpohkosti SaiPan verkkoon.

SaiPa sai vielä rakennettua tilanteita aikaiseksi ottelun loppuun, mutta Ässien puolustus kesti. Näin Ässät voitti SaiPan loppulukemin 3–4 ja jatkaa taistelua viimeisistä pudotuspelipaikoista.